Ahojte, som vegetariánka od 11 rokov, u nás doma sa mäso nevarí, pri prvom synovi mi dedko dával už pekne na malé kúsky naporcovaného domáceho králika, túto možnosť už bohužiaľ nemám. Kúpila som toto, chcela by som to narezať na menšie kúsky a zvlášť pozabalovať do mraziacich sáčkov, je to tak ok? Treba to najprv umyť? 😂 Chcela by som vždy keď naparujem zeleninu ku tomu kúsok pridať proste, môže sa to naparovať, alebo to treba variť? 😃 Ja viem, že mám debi*né otázky, ale fakt s mäsom okrem prvých príkrmov nepracujem 🫣
Ano aj ja som to tak robila. Narezala som male kusky asi 10 cm, jednotlivo pobalila do potravinovej folie a dala do mrazaku potom spolu v jednom velkom sacku, mala som rozne druhy masa takto. Do prikrmov som vzdy len vytiahla jeden kusok.
@canis_lupus ja som si vždy mäso uvarila vo vode, potom som ho mixla a dala do kockovaču na ľad zmraziť, vyberala som si po kockach do príkrmu. Kľudne môžeš aj nejaké bylinky dať, ktoré už detičky mozu, môžeš aj nad parou uvariť a tak rozmixovať.
Aj ja presne ako @katie253.
Jednoduchsie mas uvarit teraz cely kus a to si naporcovat a zamrazit, nad parou ten kusok v podstate potom zohrejes. Maso sa robi ovela dlhsie ako zelenina, to by ti nefungovalo tak, ako si predstavujes
Maso sa nemusi(a ani nema) umyvat, ja som porcovala surove na cca 20g balicky a tie som balila do folie separe a mrazila. Krajala som to na male casti a naparovala spolu so zeleninou
Balicky cca po 25g, potom vacsie po 50g. Umyvala som az pred varenim. Maso som vzdy varila, podla mna by malo prejst varom skrz mikroorganizmi. Telaci isto treba varit dlhsie ako napr. kuracie.
Naporcuj na malé balíčky. Umyješ pred varením. Mäso určite nenaparuj, treba ho variť vo vode, časom ho môžeš na masle opekať, na cibuľke, poprípade ja dávam dcérke (10m) piecť so zeleninou.
Ďakujem všetkým za rady, tak najlogickejšie mi vychádza to najprv celé uvariť, potom narezať a zamraziť, neviem, prečo mi to nenapadlo 😃 Už teraz mám zimomriavky, keď si predstavím, ako sa toho na obed musím chytiť 🤣🤣
Kde si kupila to masko?
@canis_lupus len potom nezabudni, ze gramaz je ina ako pri surovom mase. Taktiez uvarene by som dlho v mraziaku nedrzala.
@canis_lupus tak ako ho uvaríš, nechaj ho vychladnúť a hneď do mrazáku daj. Toto nie je zrovna šťastné riešenie, aj keď viem, že veľa maminiek to tak robí, ale tak tvoja vec. A určite ho neskladuj v tom mrazáku dlho.
@saxana000 Potraviny nie otraviny
@xxemma no malo to 100g a podelila som to na 5 kusov, z toho 1ks som už dnes dala do obeda a jeden si vyžiadal starší, takže do 2 týždňov to určite bude spotrebované 😁
@canis_lupus ano mozes narezat a jednotlivo zabalit a dat do mrazaku. Ci umyjes teraz alebo pred varenim je jedno. Ja som vzdy varila ale tak nemam naparovacku.