Špenát z mrazených špenátových listov pre bábätko

smajluska
30. jan 2021

Mamičky prosím Vás ako pripravujete špenát z mrazených špenátových listov bábätkám? Koľko ks listov? Iba podusiť alebo povariť? Ako dlho? Pridávate do toho aj UM? Ďakujem

ukulela
30. jan 2021

@smajluska ja som parila/varila čerstvý s batatmi a pridala žĺtko (prepelicie)

punka24
30. jan 2021

@smajluska no podľa toho aké je veľké dieťatko... My kupujeme ten mixnuty mrazený špenát... Pripravím ho pre nás všetkých tak klasicky... Do toho zemiaková kaša ktorú aj my jeme... Jediné čo my si dáme k tomu volské oká ale malému som robila vždy praženicu z 1 vajíčka... Taký obed je jeho obľúbený čo som rada keďže má z toho veľa železa a bielkovín... On to má rád všetko dokopy čiže špenát zemiakovú kašu a praženicu pomiešam všetko spolu... Ešte sa nestalo nikdy že by nespapal...

mima172
30. jan 2021

Práve dnes bude mať dcérka špenát na obed (má 8,5m). Orestujem pór, nato dám nadrobno nakrájaný zemiak, 2 kocky mrazeného špenátu, troska vody a za občasného miešania uvarím/zdusim. Priamo do misky nadrobím žĺtko, ktoré rozrobím s kvapkou dojčenskej vody a pridám špenátovú zmes. Keď bola menšia, tak som jej to zmixovala, teraz už len popučím vidličkou.