Máme sedemmesačného drobca a začíname ho prikrmovať kašami. Tie kašičky od rôznych výrobcov sa nám, ale zdajú príliš umelé..Môžte poradiť nejaké alternatívy, ktoré by som robila s materským mliekom? Napr. celozrná špaldová krupica je vhodná alebo od kedy môžme dávať normálnu krupicovú kašu? Ďakujem za rady
A ryžovú kašu z akej ryže?
@patrikad ryzovu kasu by som robila z naturalnje ryze aj ked sa to dlho vari a rozmixnes to 🙂 no moze sa stat ze ti to dietatko vykaka v celku, nam mala to 2-3x spravila kym to zacala normalne zuzitkovat... ale v obchode dostat aj klasicku tu bielu ryzovu krupicu, 400 g je cca 0,80 eur my to kupujeme v kauflande. tam je ta priprava omnoho rychlejsia, no je v tom zial aj menej zivin :(
Ahoj, ja som tiež dávala len čisto bio prírodné produkty, žiadne umelé... a vlastne doteraz to tak robím🙂 super je kukuričná polenta, robím ju s rastlinnými mliekami (ryžové, ovsenné, špaldové - kúpiš v DM), tie sú sladké sami o sebe, takže nemusíš nič sladké už pridávať, alebo postrúhať jablčko, hrušku... aj pšeno dosť malinký lúbi, tiež s ovocím a uvarené v ovsennom mlieku...
My tiez nekupujeme ziadne instantne, najoblubenejsia je ovsena a potom jeme aj spaldovu krupicnu, ako pises. Do toho bananik a jablcko a maly sa ide potrhat. Varenie trva tak 2 minuty, cize dost dobre nechapem, preco si ludia myslia, ze si zlahcuju zivot instantnymi vecami.
Ďakujem Vám za rady. Všetko nakúpim a budem skúšať..
@patrikad kase sa daju kupit aj prirodne, bez chuti, ecok, a inych somarin...papame znacku Nomina, maju rozne druhy
@chovancova27
@vonicka ahojte maminky, prosim vas - kde sa daju okrem DM kupit vsetky tieto zdrave potraviny? A cenovo je to najvyhodnejsie v DM? Dakujem! 🙂
este vas poprosim o radu - maly uz papa zeleninkove prikrmy (mesiac), aj ovocie a jablckovu presnidavku (domacu), lepok mame odskusany... Kasicky mu mozem zaviet vecer?
Dakujem
@terez24 Ahoj, ja nakupujem najčastejšie v DM-ke, ale aj v bio obchodoch už som začala aj cez internet... najlacnejšie je to asi v bioobchodoch, ale zasa ako-čo... v dm-ke rada nakupujem všetko aj babylove plienky, za nákupy dostávam body a potom je dosť vysoká zľava a vtedy robím veľký nákup a všetko vyjde lacno potom🙂
Čaute mamičky, špaldovú aj krupicovú kašu môžte variť aj z domácky vyrobených rastlinných mliek, je to jednoduché, bez pridanej soli ako u tých kupovaných a tie kupované sú aj veľmi drahé, ja som s tým začala po prečítaní tejto témy: https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/homemade-rastlinne-mlieka-2/ 😉 môjmu drobcovi tieto kaše veľmi chutia 😝
ahoj, my davame spaldovu krupicu (moze sa ak je zavedeny lepok) alebo polentu- kukuricnu krupicu. uvarim vo vode, pridam trochu mlieka a na osladenie do toho rozmixujem nejake ovocie 🙂 davam este jahly- tie su super alebo som robievala aj ryzovu.
@patrikad