Sondované bábätko nechce papať

benshi
11. sep 2016

Ahojte.Su tu nejake mamicky co ich dietatka boli sondovane a deticky potom nechceli papat ani z flasky ani nijako? Nejake rady alebo tipy co nane zabralo? UZ SOM ZUFALA..

lucinka511
11. sep 2016

@benshi mala by si naustibit nejakeho detskeho psychologa.kt sa veniuje takymsto detom a laktacii.
Mojej sestry mala.mala tuez sondu a potom mala s nou tiuez taketo problemy. ona ju krmila striekackou.lebo nechcela prsnik ani flasu a nemala asi ani hkad.sesta sa s niu vyyrapila ako mohla.davala ju pit na prsnik v polospanku.nejako to dobojovali .pruvarky uz papala..ale aj tak ma zky vztah k jedlu.je chuda a stale ju sestra nahana s jedlom aby daco zjedla.naucili sa ked bola taka vatsia jest pri tralalandii..ale mala ma uz 3 roky a sla na gastro s niu a tam jej vraveli ze uz od zaciatku mala vyhladat psychologa.kt nauci to dieta papat.resp poradi .lebo sestrina si vyrobila zle navyky..ale aspon nikdy nebude tucna☺

pribinak
11. sep 2016

@lucinka511 nie som odborník na tuto problematiku, ale zakladateľka temy pise o 3tyzdnovom babatku !!!!

lucinka511
11. sep 2016

@pribinak vsak aj sestra mala ryzdnove babatko doma.ale ako pisem po 3 rokkch s nou sla na gagstro a endokrinologiu. a tam jej povedali odbornici.ze mali jej v porodnici uz navrhnut aby s takym babatmom sla k nejakemu psych.kt sa zaobera laktaciou a takymyto problemami u babatiek...lrn sestre to nik samozrejme vtedy nepivedal a ttiz sa natrapila ako mohla.napr jej bolo teraz povedane.ze vobec malu nemala davat na prsnik v tom polospanku.len sestra vtedy cela happy.ze aspon tak dieta pije a papa. ale ako somnuz spominala.ma z tohi zle navyky.kt ked by boli podvhytene uz vtedy.nemusela by mat teraz...napr tieto deti nepocituju hkad.preto nechcu papat. boli na sondach.chyba tam saci reflex atd...nemusi ist ale moze to skusitm.mozno lepsie ako babske rady a mozno nie....

maciatkolulu
11. sep 2016

@lucinka511 tyzdnove babatko k psychologovi? Dobre som som pochopila?

lucinka511
11. sep 2016

@maciatkolulu ano.a teraz nemyslim k psych kt riesi dusevne problemy ale laktaciu a zvyk sa naucit papat aj na to su podaktori specializovani.
Ja pisem len to.co odbornici s takym .istym problemom povedali sestre.ze to mala riesit hned a nie sa trapit podomacky...nakolko mala si z toho vyprpstivala dost zle navyky a aj odmietavy postoj k jedlu..Takze aj na takyto problem existuju odbornici.kt sa tym venuju.evidentne.

sardinka336
11. sep 2016

@lucinka511 tak jej napiš kde konkretne toho odbornika najde.
Ja osobne by som to skor riešila s pediatrom.

pribinak
11. sep 2016

@lucinka511 poznam hromadu bab co riesili problemi ohladne jedenie okolo 18mes a vyššie, ale ziadnu co nieco take riesila s 3tyz. babatkom
Nasa pediatricka posiela k psychologicke od cca 2 rokoch

benshi
autor
11. sep 2016

no baby, tu je taky problem, ze som mala tazky porod, par dni v inkubatore sondovana.vybrali ju za tri dni som ju ako tak naucila papat z flasky, t.j. ze mi spapala celych 60ml,lenze potom ju zase museli dat do inkubatora a odvtedy nechce...uz mame davku 90ml, ja som zufala, pretoze ona tahat vie, len mi vypije raz 20ml raz 30ml, inokedy zase vobec nic( ako napriklad dneska)..neviem uz co vyskusat vobec.uz od porodu sme 4. tyzden v nemocnici a caka sa len na toto jedine..kedy zacne papat..

jaruska8
11. sep 2016

@benshi Ahoj, môj bol sondovaný, predčasne narodený, najprv vypil málo, no postupne vypil 30ml, on mal ledva 2 kg. Potom som mu skúšala dať z oprsníka, tak sa chytil. Doma po 3 týždňoch bol plne kojený.
Neviem, akú má tvoje malé diagnózu, či je v poriadku, čo hovoria lekári?

benshi
autor
12. sep 2016

@jaruska8 ahoj ahoj..doktori hovoria, ze sa to nauci, so sondou nas domov nepustia, co ja ani nechcem , lebo to by som asi nezvladla. ona to vie vlastne, len mne pride, ze sa jej nechce alebo musi mat naladu..pamatas si ako dlho to trvalo , kym zacal sat? no ja uz nemam mlieko, takze len ta flaska zostava..

jaruska8
12. sep 2016

@benshi Narodil sa 15.9., pustili nás domov 5.10.
Vyše týždňa jedol sám. Ale šlo to pomaly. Teraz miluje jedenie. Držím palce.❤️❤️🍀🍀

zoltanmeleg
5. júl 2020

@benshi
Ahoj. Ako ti to na koniec vyriesilo? Teraz máme rovnaky problém, dcéra nechce papat z flase zatial len cez sondou. Ako si pysala, niekedy vypije 20ml niekedy len 5ml.

benshi
autor
5. júl 2020

@zoltanmeleg ahoj, nakoniec sme s tou sondou išli, ale mala ju do polroka a potom už jedla normálne (kasovite, popucene) až doteraz. Ale tekutiny jej dávam so striekačkou. No ale my máme veľa diagnóz, takže aj to jedenie nie je ok.

zoltanmeleg
5. júl 2020

@benshi
Dakukem pekne!
Máte krásnu dcéru, drzíme palce, aby vsetko bolo v poriadku.

ktochytavzite
5. júl 2020

@benshi skus striekacku a dobre je zajst aj za odbornikmi consa tym venuju moja sestra sa tak trapila,krmila lyzickamina striekackou neskor sa aj rozkojila ak by si chcela kojit skus nicne kojenia.Ptm sa to zlepsi prikrmami snad drzim palce

benshi
autor
5. júl 2020

@zoltanmeleg no u nás už to v poriadku nebude,ale neberiem to tragicky 😁. Ďaku 🙂.. Ešte k tej sonde, treba stále skúšať fľašku, aby nestratila sací reflex, koľko má mesiacov al. týždňov?

zoltanmeleg
5. júl 2020

@benshi
7. júla bude mat dva mesiace. Urcite budeme trpezliví snou, musí zvládnut, uz je po operácii srdiecka, ma vacsiu silu ako rodicia.

zita11
16. okt 2020

Dobrý deň. Benshi a akú diagnózu má vaša malinka? My mame 3 mesačnú dcérku so sondou doma a tiež raz spapa 10ml, niekedy 30ml aj 70 ml, niekedy plače a cumel ani nechytí. Dúfam že nestratí sací reflex. My mame metabolicku poruchou a ona musi spapat presne davky mliečka.

zita11
16. okt 2020

@benshi Dobrý deň. Benshi a akú diagnózu má vaša malinka? My mame 3 mesačnú dcérku so sondou doma a tiež raz spapa 10ml, niekedy 30ml aj 70 ml, niekedy plače a cumel ani nechytí. Dúfam že nestratí sací reflex. My mame metabolicku poruchou a ona musi spapat presne davky mliečka.