zaujimali by ma skusenosti so smaltovaným riadom , pouzivate ho niekto ? rada by som ho kupila , ale ceny su rnozne - od lacných,po drahe,neviem čomu sa vyhnut,alebo či je jedno ake kupim -smalt jak smalt.alebo su vobec vhodne,čo sa zdravia tyka ? tefalom a spol.neverim,takze idem všetko vyhadzať a rada by som sa vratila ku klasike
trebars niečo odtialto http://www.vetroshop.sk/sady-hrncov/c-2514/
@mila38 dakujem,vzala som tieto http://www.4home.sk/smalt-hrnce/ už včera 😉
Jsou pěkné. To budou polívčičky jedna radost. Zeleninu moc nedus, nevař, musí být vždy mírně tvrdá, proto se dává až na konec.
Ještě si pamatuju na smaltované hrnce a pánvičky z litiny, které byly zvenku černé a jen zevnitř byl ( většinou tmavě modrý ) smalt. Byly těžké, ale při šetrném zacházení přežijou i 2 nebo 3 generace.
5% zľavu na výrobky od 4home nájdete na http://www.kuponyzdarma.sk/4home-sk/
Ja kupujem hrnce a celkovo veci do domu na 4home. Sú strašne ochotní a milí. So všetkým pomôžu. A tie hrnce sú vážne kvaliltné. Používam na ne aj zľavové kupony,určite ich skúste.Ušetrite! http://www.zlavovy-kod.sk/4home-sk/
O smaltu vím jen to, že zachovává lépe než nerez ( nebo jakýkoli jiný materiál ) nutriční hodnotu potravin.
Při smažení na smaltu je potřeba víc míchat a mít pod pánvičkou litinovou podložku, protože se někdy trochu víc přichytává. Ale i tak je pořád zdravější než teflon, protože ten se postupně sloupává do jídla.
Pokud se se smaltem netříská ( je poměrně křehký ) a neškrábe se násilím drátěnkou, tak vydrží klidně i 40 let.