Idem s dcérou v novembri do nemocnice. Momentálne má 10 mesiacov. Nedávam jej nič sladké iba sem tam do jogurtu piskotku. Sú nejaké zdravšie formy sladkostí pre deti do roka?
ked sa neda dat ovocie, tak mozno ovocne vyzivy v takych tych kapsickach 🙂
Ovocie, sušené ovocie či ovocná výživa. Môj má 2 roky, no piškóty ešte nejedol a ani mu ich neplánujem dávať.. podľa mňa je to čistá hrôza zložením aj chuťou 😳 brrr 😅
@tinus1994 nepotrebuje žiadnu sladkosť, v jej veku absolútne
@tinus1994 Nerozumiem preco jej chces davat sladkosti. Vobec jej tym nijak nepomozes... naopak, poskodis. Ved este nama ani rok.
Syn ma 22 mesiacov a nedavam mu ziadne sladkosti a ani neplanujem, tak dlho ako sa len bude dat.
@tinus1994 ovocie, vyzivy bez cukru v tomto veku max...to ovocie je to najlepsie, co jej mozes na ukludnenie a povzbudenie dat, je sladke, ma vitaminy, je zdrave, nic ine nepotrebuje poznat v tomto veku, ani piskoty...a teraz ze preco - bude v nemocnici, priestor cudzi, nie doma, priestor, kde nepotrebuje spoznat vykyvy cukru v krvi, co je v podstate lahka forma drogy, ktora patri do ruk vacsiemu telicku ako rocnemu, lebo tam je tenka hranica, kedy to prezenies, zaroven dieta to po ochutnani bude vyzadovat stale a dostanes ho do nervozity
Ja nechápem cely tento príspevok ... co maju spoločne sladkosti s tým ze ideš s dieťaťom v novembri do nemocnice ?
@tinus1994 no dobre, už ta tu sprdli dosť, teraz zas pre zmenu skusim bez kazania o sladkom a detoch 🤷♀️😅... naša ročna má rada obycajne kukuricne chrumky, taky ten pečený vzduch bez chuti ale ona je z toho happy 😃 nie je to sice sladké ale má to ako maskrtu, potom este tiez na styl chrumiek ale “ochutenych” má bananove a mrkvove, ale videla som aj hraškove a kadejake ine, skusila by som zbehnut do DM drogerie a medzi dětskými vecami maju aj tieto kadejake chrumky a sušené ovocie pre deti, potom este raz za čas hlavne ak ideme niekam von a nestihame tak beriem obocnu kapsicku, to má rada, ale skus kuknut nejake lepsie zlozenie a možno nejaku klasiku lebo už som videla aj kadejake exotické zlozenia viď kokos-kiwi 😅, no a este potom klasika ovocie, záleží aj od toho či mala vie požut a či má čím kusať😋, ak este nie tak nieco maksie banán, nektarinku, cucoriedky, záleží co má rada 🤷♀️
@tinus1994 ja som nedavala ziadne sladke, ale muz ano. Skor som podusila ovocie, rozmixovala, alebo vyzivu, ked tak kusok kolaca, babovky, ked som upiekla. Aj teraz, radsej ponuknem kolac, ovocie, uvarim puding, kupim kvalitny jogurt, chrumky... niekedy si odchlipne z mojho smoothie,ked mu je farba sympaticka.....nezakazujem sladke, ale tiez no nenukam mu
Myslim, ze ide o to, aby mali nieco so sebou zbalene, co by mohla malej dat aspon nejak narychlo, pripadne, aby si tolko neuvedomovala vysetrenia. Tak aspon takto ako keby na odputanie pozornosti, ze sa prebavi s tymi "sladkostami".
ovocie je ideal, ked nie cerstve, tak popripade mrazom susene a take nieco, to je pre deti uplne najviac, nas sa ide za malinami a jahodami zblaznit 🙂
@klaudscha11 na takéto návštevy u lekára u nás boli záchranou chrumky a magnetická tabuľa...tou sme parádne odoútavali pozornosť keď sme kreslili a malý potom nadšene mazák 😀 možno netreba ani sladkosti tiskať do dieťaťa, veď ešte ho to skôr nabudí 😏
@julie19 súhlasím, v dmke kupujem len dmbio alebo Sunar kapsičky. Majú dobré zloženie bez prídavku cukru...tie Babylove majú také exotické kombinácie že tie som ešte ani nekúpila...úplne by som sa vyhla Ovko výživám, či tým z Lidlu, Jednoty atď...majú väčšinou cukor navyše, pritom samotné ovocie je dosť sladké.
@tinus1994 nerozumiem dosť dobré tomu ze ak doteraz nejedla sladkosti prečo máš potrebu začať v nemocnici???
@klaudscha11 áno ideme na dlhšie a chcela som ak by nemala záujem o prikrmy, ovocie aspoň dačo do rúčky.
@ckatka tak toto som chcela aj ja, ze sladkosti az po troch rokoch. Ale mama a svokra- cize babky dietata mi to dost kazia, a neviem tomu vobec zabranit, lebo vsak tu piskotka, tu detska vyziva (
Vsak domaca, kde je aj tak cukor), ochutene chrumky (vsak to neni vobec sladke, skus) a ine lahodky, a ked poviem ze az po tom tak som ako krkavcia mama a chudak dieta
Ze proste je to tazko, lebo by aom musela byt ako strazny pes. No ak by som chcela dieta vychovavat vo vsetkom po svojom, musela by som sa odstahovat daleeeko pradaleko od nich.
Cize ta obdivujem, ze si to realne dala, ja som to mala zial iba nacitane vsetko, a neustriehla som.
@roztlieskavacka tiež nechápem. To je povinná výbava pre dieťa v nemocnici?
Susene ovocie, snejky- ovocna koža, to aj doma vyrobite 🙂 alebo susene jablkove kolieska
Chod do dmky, maju tam v detskej sekcii vselico
Niektoré by ste sa mali naučiť čítať s porozumením! Ja som sa nepýtala čo Vaše deti jedia či je sladké vhodné /nevhodné či ste s tým v pohode, či nie. Ďakujem mamičkám, ktoré mi odpísali k téme. 🙂
@ckatka vdaka za tip. Skuknem ja, no som zvedava ci sa mi podari ich na to presvedcit. Ako mama respektuje vsetky veci vo vychove, az na sladkosti a topanky pre dieta ktore nevie chodit, svokra nerespektuje nic.
Ako osobne nie som proti sladkostiam, ale nie v takom malom veku a vo velkom mnozstve.
Ovocie.
Banán. Čučoriedky maliny brusnice. Lievance. (Vieš narobiť doma a dobre sa jedia).
Nevidím význam učiť tak malé deti na sladké. A už vôbec nie spájať sladké s príjemnými /nepríjemnými zážitkami. Zlý návyk. Zbavujem sa ho dodnes
Môj ma tiež 10 mes a čaká nás operácia. Neviem ešte kedy, možno až na rok. Ale cukor ako taký ešte nejedol. Ani v piškótach. A ani kým pôjde do škôlky nebude. Starší mal reálne sladkosti až po nástupe do škôlky. Nemám s nimi problém s jedlom vôbec.