Sladká zelenina pre dieťatko

puperka
18. jún 2024

Ahojte,
doktorka nám dnes povedala, že malá je trošku sfarbená do oranžova z oranžovej zeleniny (veľmi rada má bataty, mrkvu a maslovú tekvicu tak jej to robím). Viete mi poradiť nejaké chutné kombinácie zeleniny, ktoré sa vám osvedčili a deťom chutili ale nie sú oranžové? 🙂 Petržlen sa celkom osvedčil no to je tak všetko... 🙏🏻

alzbeta311
18. jún 2024

Kalerab

viestta
18. jún 2024

Postupne jej pridavaj do tych oranzovych zemenin kalerab, petrzlen, pastrnak, zemiaky... Zvysuj pomer nefarebnej, nesladkej a prejdes na cistu nesladku

petamich
18. jún 2024

tiez sme mali tento problem 🙂 chutila mu velmu brokolica, spenat, tak som to miesala alebo aspon jeden zemiak som tam hodila

monnci2226
18. jún 2024

cuketa

lula3108
18. jún 2024

Brokolica, spenat, mangold, cervena repa, petrzlen, pastrnak, maslova tekvica, zeler, zemiaky, hrasok, fenikel, zelene fazulky, stopkovy zeler, avokado, rajciny. U nas fici zelene vsetko, vsetko toto kombinujem 3-4 druhy spolu. Len pozor na naduvanie z niektorych druhov, treba opatrne

puperka
autor
18. jún 2024

@viestta ahoj 🙂 no ja to stale miesam, tak ma aj celkom prekvapilo co mi povedala..ale skusim 🙏🏻

viestta
18. jún 2024

@puperka ten betakaroten ulozeny v pokozke nie je nicim nebezpecny

lucia13022023
18. jún 2024

U nás bola topka Brokolicova polievka, špenátova, karfilova.
Brokolica/zemiak/ghee maslo/rasca
Špenát/zemiak/zltko/ghee maslo
Karfiol/batat/rasca/ghee maslo.
Potom kuskus s cviklou a kuracím mäsom, ryža, bulgur, k tomu zelené fazuľky, Fenikel, ryba... Je toho strašne veľa