Dobrý deň, prosím o radu. Dcérka rok a pol ročná slabo prospieva na váhe. Pôrodná hmotnosť 2 kila teraz 8 a pol kila. Prechádza obdobiami kedy jej veľmi chutí, inokedy má obdobia, že týždeň nič okrem mlieka nezje. Trápi ma to hlavne kvôli jej slabej váhe. Doktorka jej váhu moc nerieši, len vždy skonštatuje, že je drobnejšia. Robím čo sa dá, myslím, že nevarím zle, ale keď ma obdobie, že nechce, tak proste nasilu to do nej natlačiť nemôžem, nechcem, aby sa jej jedlo spájalo s negatívnym zážitkom. Za odpovede vopred ďakujem. 🙂
Moj syn mal porodnu vahu 3820g a teraz ako 4 rocny vazi 13,5 kg, vyskusali sme vsetko, boli u gastroenterologa, vsetko v poriadku, dieta je zdrave, len mu nechuti jest resp. je malo jedal, ktore zje, ale ja sa uz netrapim, lekarka nam povedala, pokial je dieta vesele, nema ine problemy, tak to netreba riesit, mozno sa raz tak rozpapsa, ze sa budeme cudovat. 🙂
Moja Krpana ma 21 mesiacov a 9 kg
Od malinka casto chora a ATB
S kazdou chorobou schudla co krvopotne pocas zdravia pribrala a tak dokola
A po ATB nafuknuta
Mala do 19.nasteho mesiaca intoleranciu na laktozu
Do 19. Nasteho mesiaca viacej nejedla ako jedla
Tak som ju dojcila
Ako zacala brat nakadex kvapky probiotika
Intolerancia na laktozu ustupila a aj nafuknutost
Taktiez zacala pekne papat a priberat
A zdravotne sa drzi
Po ockovani jej nechutilo aj naduvalo 7 dni tak zas schudla 300 gramov
Taktiez jej nahodne prisli na cystu v obale mozgu tak koncom jula ideme na kontrolu a lekarku zaujima ci to tlaci len na ocka, alebo aj na inu cast, kt. ovplivnuje aj travenie a chud do jedla
Ale zato je vsade vylezena a ma viac energie ako ine mohutnejsie deti v jej veku
Vasa dcerka ma travenie v poriadku? Netrpi zapchami? Popripade ked nepapa nema stvrdnute brusko?
Testy na alergiu jej robili?
@ajka321321 No moj syn mal porodnú váhu 3540g, teraz má 19mes. a ledva 10kg, teda na chlapca tiež nič moc. Do polroka priberal dobre, potom ochorel a išlo to dole vodou, prikrmy vobec nechcel, bol to boj. Tiež má také obdobia, že papá celkom dobre a teraz ked mu idú zuby, tak je to katastrofa. Stále iba mlieko a sem-tam zobne dačo iné, jablko alebo banán, trošku masa, asi tri malé kúsky a dosť. Neriešim. Je to moje tretie dieťa, takže viem, že nútiť sa neoplatí. Druhý syn tiež jedol málo, ale tento je fakt extrém. A okrem toho stále behá, čiže už pol roka skoro nič nepribral. Dúfam, že bude lepšie. Druhý syn začal viac priberať až okolo 4 roku. Teraz má 6 rokov a má 21kg, čo je fajn. Ked mal 4 roky, mal len 14kg.
@emi16 ahoj, práveže my sme mali dlhoooo dlhooo problémy s hnačkami, pripisovala som to zúbkom, potom nám pani doktorka predpísala probiotika infant dophilus, to nám veľmi pomohlo. No teraz v poslednom čase zase máme opačný problém a to sú zápchy, takže chcem skúsiť zmenu stravy a keď nepomôže, tak zase probiotiká.
Ak ti mala zje ovsene vlocky, alebo vypije napoj z ovsenych vlociek
Taktiez susene slivky, alebo kompotova stava zo sluviek, slivkovy lekvar
Mak, popripade melon
A nutit ji pit
Ked ma zapchu moze mat aj bolesti a jest jej nechuti
@ajka321321 a kolko meria? Lebo ak nebyva nejak extra casto chora, tak k tej nizkej porodnej vahe sa mi to nezda nejak veeeeelmi malo. Ono deti maju obdobia ked jedia viac, ked jedia menej, ked su gulatucke a potom ich naraz vytiahne, tak su zase za cas "chude", potom za dlho neriberu ani gram a zrazu maju o kilo viac.
Nas acopana ma presne 23 mesiacov, takmer 90 cm a 11 g. Stihla dlhana.
Porodna vaha 2790 g, na rocnej prehliadke mala 8 kg, dlho nepribrala ani gram a potom naraz 1,5 kg a teraz zase uz mesiace nic nepribera ale rastie, cize je to taka skade ruka skade noha. Ono zalezi aj na genetike a aj na bohybe. Copana ma vrtulu v zadku, ta sa nezastavi ako je den dlhy. Takze aj ta telesna aktivita sa musi prirata.
A to musim podotknut, je to dieta zdrave ako buk a je aj za troch.
1. pozri percentilové tabuľky detí
2. mali sme podobný problém, dcéra nevedela jesť pevnú stravu, len mixovanú...Takto sme fungovali 6,5 roka. Teraz je z nej baba, papá všetko, žuje potravu....
3. nech Vám na gastre predpíšu NUTRIDRINK....Z toho sa priberá
@ajka321321 ...probiotika su dobra volba....podporuju chut do jedla
@ajka321321 Moja 4 dcérka pôrodná hmotnosť 3130 g, v roku 6,90 a teraz v 3,5 roka rovných 13 kg. Tá snáď nemá na seba ani kúsok tuku . V dvoch rokoch 10 kg.
začala podstatne lepšie jesť až okolo dvoch rokov .
Dnes nemá problém s ničím , napriek tomu je ako prútik. Tretia dcérka keď mi išla do školy mala 17 kg. Do školy išla v 6,5 roka.
Obidve sú zdravé , krásne a nesmierne pohyblivé .
@yanni presnú jej výšku teraz ani neviem, ale je vysoká, taká žížalka:Dje pravda, že ma obdobia kedy sa trošku zagulatí a potom sa zase vytiahne a je naspat ako palicka. Nasa malá je tiež ako živé striebro, nezastavi sa, je vsade, takze urcite jej aj vela spali.
Pribinak. moze to byt aj genetika, ja som vzdy byvala utlejsia, ale otecko je vysoky aj silny narodený ako obrovske dieta :D
Genetika? Aku postavu mas ty, otec dietata a stari rodicia?
Ak si drobnejsia a stihla, alebo aj stari rodicia, tak nemoze mat dcerka 18kg