Ahojte.
skúšala niektorá z vás nejaké homeopatikum ak jej dieťa nechcelo jesť? Prípadne návštevu homeopatického lekára. Mám 9 mesačnú dcérku čo už 2,5 mesiaca odmieta príkrmy a nepriberá.
Ahoj, ja už tiež rozmýšľam nad homeopatikami, ale zatiaľ som to neskúsila. Môj syn má už 3 roky, ešte do roka jedol normálne príkrmy, polievky, mäsko s ryžou, ale potom po jednej črevnej viróze začal odmietať všetko jedlo, a už rok a pol nezjedol varenú stravu. J eživý na Hami mlieku a suchých rožkoch, občas zje salámu, kúsok jablka doňho dostanem len vyderaním, nič iné nie je ochotný zjesť. Pobehali sme všelijakých doktorov, ale jediné na čo prišli je to, že má žlčníkový kameň. Boli sme aj u psychologičky a tá nakoniec uznala, že naňho nefunguje nič, že mám vydržať kým ho to prejde. Rastie, je väčší ako jeho rovesníci, nie je ani nejakl extra vychudnutý, krv mal naposledy ukážkovú, takže to už neriešim. Viem, že ho nemá význam nútiť, lebo kým bol menší, tak som skúšala aj hru, aj krik aj všeličo možné a nezabralo nič, len sa to zhoršovalo a ubúdali jedlá z jeho jedálnička. Tak len daj pozor, aby si aj Ty v malej nevypestovala psychologický blok voči jedeniu, ako má ten môj. Držím palce, nech sa rozje. A keď zistím niečo o liečiteľoch a homeopatikách, dám vdieť. Len ja mám tú výhodu, že môj drobec už má 3 roky, tak mám viac možností s bylinkami...
baby viem o čom hovoríte, akurát dnes som o tom už písala v jednej diskusii, že som bola z toho tiež na nervy, že malí niekedy za celý deň nič nezjedol, tiež sme skúšali všetko možné, už nám pichali aj B12, ani to nepomohlo, jedna maminka na modrom koníkovi písala, že im pomohli homeopatiká z Nemecka, konkrétne minerálne soli, tak sme to vyskúšali, a fakt nám to zaberá, maličký sa začína pomaly rozbiehať, včera bez problémov spapal polievočku, tak sa teším 🙂 . Baby tu je link http://www.mimibazar.sk/bazar.php?user=165801 na pani, ktorá sa nimi už dlho zaoberá, nám veľmi pomohla.
@maria444bb pozrela som ten link, ale tam je napisane, ze je to na afty a zapalene dasna. to my nemame. atiež neviem od akeho veku to mozno uzivat. ty mas akeho stareho syna? A kolko to uz berie?
@moe maličký má 19 mesiacov, môžu to detičky od narodenia..
tých minerálnych solí je 12, a každá rieši nejaký iný problém, poprosila som pani o radu s týmto nejedením, ona nám poradila konkrétnu minerálnu soľ, berieme to cca 2týždne a zlepšenie je očividné.
@maria444bb no, to si ma potešila. my ideme v pondelok k doktorke kvoli tomu aj na krv asi atd. ak bude vsetko ok, tak to asi vyskusam.
@moe držím palčeky, aby všetko dobre dopadlo 🙂
no nam to trvalo dost dlho mala asi 13 mesiacov ale na vahe sme priberali pomaly ale isto 🙂 ale aj teraz sa stane ze niektory den sa jej nechce moc papat inokedy papa viac neviem preco tak ked neobeduje snazim sa milacika jej dat aj ked len dva lyzicky si da alebo chlebik ponatieram vajicko jej spravim viac druhov v jeden den 🙂drzim vam palčeky
a moj doktor hovoril ze niekto je vacsi papkač niekto mensi 🙂
@moe a čo všetko si jej skusala dávať papať? A ako pripravene? Niektoré deti nechcú výživy, niektoré zas varené jedlo, niektoré rozmixovane a pod. Ja som mala s malou niečo podobné, ale spôsobila som to tým, ze som jej chcela dat jedlo, co som pre ňu pripravila... Ešte vyše mesiaca nechcela lyžičku ani vidieť, potom som to vzdala, dala jej sladkú kašičku, tekvicu a teraz mi okrem zemiaku papa všetku zeleninu aj ovocie, ale len kupovane výživy...
@moe skusala si niečo sladké? Z DM je perfektná kašička s keksom babylove, a ak nechceš také ťažké, tak skus "moja prvá tekvica" to by jej malo zachutit, ja som už potom mohla malej dať čokoľvek, krásne papala... A ak aj má dni, ze nechce nič, dám jej aspon ovocie, to neodmietne a potom to doženie na druhý deň, teraz zas napr. kým nenapcha pršteky do jedla, tak nechce, ale ked jej dovolím ich tam strcit, tak zje toho dosť 😀 len skusaj núkať a hlavne ju nenut, lebo ti nebude chcieť nič... A ešte jej podstrc sem tam piškót, si odpapa aj z neho... Držte sa 🙂
@namarie sladke nema rada a kase zvlast neznasa. piskoty tiez nema rada. ta prva tekvica jej chuti - to znamena ze zje 2-4 lyzicky maximalne.
s jedlom jej dovolim robit co chce. moze chytat, jest sama rukami, lyzickou priborom cim kolvek. jeme tak ze mi sedi na kolenach a jeme spolu. ona nema proti kostovaniu jedla nic. ona ho nechce iba jest. chce ho iba kostovat.
nenutim ju.
ale diky za rady 🙂
Baby ja už som zúfala, môj malý má 19 mesiacov a od začiatku prikrmovania máme problémy s jedením, ale v poslednej dobe je to ešte horšie, jeho okruh jedál, ktoré zje už skončil na jogurte. Samozrejme vyskúšali sme všetky konzistencie, spôsoby....nič nezaberá. Napadlo mi, či neexistujú nejaké homeopatiká... tu čítam o nejakým minerálnych soliach, máte to vyskúšané niektorá?
@maria444bb
Zdravím, prosím ako sa volali tie soli? Potrebovala by som.aj ja radu, no som.uz zufala
Ahoj no neviem ci bol náš problem aspon podobny mne mala od kedy som ju zacala dokrmovat od 6.mes.
zjedla tak akurat pol lyzicky niekedy "až" jednu lyzicku obeda 🙂 ked som to riesila s doktorom tak povedal ze jej mam davat obed viackrat za den. Tak sme za den dokopy zjedli 3 az 4 lyzicky medzitym len mlieko pila davala som jej do ruk aspon ovocie rohlik chlebik a tak s kazdeho zjedla aspon kusok aj z toho som sa tesila... 🙂 A este ma napadlo nechcela aby som ju krmila ja tak som jej dala stare tricko a nechala nech sa naje rukami a teraz mame 22 mesiacov nemusim ju vobec krmit malej dam obedik polievku a druhe pekne sa s lyzickou naje a uz malo kedy sa jej stane ze je špinava od jedla ..