Malá bude mať v apríli rok je plne kojena zacala som prikrmovat v 6 mesiacov.. ma zavedené ovocie zelenina masko kaše jogurt... no zje dve lyžičky plus minút a viac do nej neviem dostať len cecok chce... ma už 4 zuby von 2 sú na poli vonku hryzie ma... neviem co robiť už nejaká rada?
u nás to bolo naopak, dcérke príkrmy chutili hneď od začiatku, zjedla všetko a potom už nemala záujem o MM, lebo bola najedená, tým pádom som mala pocit, že je málo kojená a myslela som si, že už v 6 mesiacoch sa odstaví, ale napokon si zvykla cucnúť medzi hlavnými jedlami kojenie ostalo ešte dlho
@luckalucka5718 skúšali ste dávať kúsky? Do ruky? Chlieb? Jej dať lyžičkou nech sa sama kŕmi?
Naco by jedla ked dostane cecok?
@luckalucka5718 a chces ďalej dojčiť? V roku je ešte dojčenie na požiadanie v poriadku, ale ak ti to vadí, tak jedine obmedzovať dojčenie. Ponúkať častejšie normálnu stravu. V roku už by som dávala do ruky jedlo.
@janka_266 s lyžičkou sa hrá a chlieb alebo kúsky len žmolý v ruke
@hennyinnsbruck a co som ju mala nechať hladnu keď nechcela vykrucala sa plakala?
@ajka0207 chcem dojčiť dalej len by mohla aj niečo zjesť... všetko čo jej dám do ruky len drží a hra sa s tým a potom to zahodí
@luckalucka5718 tak jej davaj cecok dalej a nebude ti jest kym bude ceckovat ono keby si odstavila resp kojila priklad len vecer zvykla by si a rozjedla sa.ale to sa musis ty zatat a vediet co chces.
Dieta neni blbe cecok je pohodlnejsi😊
Nasi tiez jedlu dlho vela nedali. Dojceni dlho. Ale starsi mal dost silnu anemiu okolo roka. Takze nechutenstvo mohlo mat suvis s tym. Ak je ale dietatko ok, tak by som len skúšala ponukat rozne jedla. Nasi mali dovolene sa do urcitej miery s jedlom hrat a skumat ho. Jedli sami lyzickou od kedy mali zaujem. Podla mna hlavne nenutit jest, nech to nema opacny efekt 🤷
@luckalucka5718 dojcene deti na požiadanie do roka a pol, dvoch jedávajú málo. Tiež nevravím že všetky. Čiže máš dve možnosti, zmieriť sa s tým alebo obmedziť dojčenie a ona si zvykne.
zrejme jej zatial tych par lyziciek staci.. dokoji sa mliekom... Dcera sa mi kojila do 10 mesiacov... potom akoby utali cez den... zato v noci bola horsia ako novorodenec... boli sme aj 25x hore kvoli kojeniu. Pokial pekne pribera, napreduje, neriesila by som... ponukaj a raz zisti ze jej mlieko nestaci a zoberie vzdy viac a viac lyziciek