Skoro ročná dcérka spapá iba dve lyžičku príkrmu

luckalucka5718
30. mar 2022

Malá bude mať v apríli rok je plne kojena zacala som prikrmovat v 6 mesiacov.. ma zavedené ovocie zelenina masko kaše jogurt... no zje dve lyžičky plus minút a viac do nej neviem dostať len cecok chce... ma už 4 zuby von 2 sú na poli vonku hryzie ma... neviem co robiť už nejaká rada?

katkaseiner
30. mar 2022

zrejme jej zatial tych par lyziciek staci.. dokoji sa mliekom... Dcera sa mi kojila do 10 mesiacov... potom akoby utali cez den... zato v noci bola horsia ako novorodenec... boli sme aj 25x hore kvoli kojeniu. Pokial pekne pribera, napreduje, neriesila by som... ponukaj a raz zisti ze jej mlieko nestaci a zoberie vzdy viac a viac lyziciek

salamistka
30. mar 2022

u nás to bolo naopak, dcérke príkrmy chutili hneď od začiatku, zjedla všetko a potom už nemala záujem o MM, lebo bola najedená, tým pádom som mala pocit, že je málo kojená a myslela som si, že už v 6 mesiacoch sa odstaví, ale napokon si zvykla cucnúť medzi hlavnými jedlami kojenie ostalo ešte dlho

janka_266
30. mar 2022

@luckalucka5718 skúšali ste dávať kúsky? Do ruky? Chlieb? Jej dať lyžičkou nech sa sama kŕmi?

hennyinnsbruck
30. mar 2022

Naco by jedla ked dostane cecok?

ajka0207
30. mar 2022

@luckalucka5718 a chces ďalej dojčiť? V roku je ešte dojčenie na požiadanie v poriadku, ale ak ti to vadí, tak jedine obmedzovať dojčenie. Ponúkať častejšie normálnu stravu. V roku už by som dávala do ruky jedlo.

luckalucka5718
autor
30. mar 2022

@janka_266 s lyžičkou sa hrá a chlieb alebo kúsky len žmolý v ruke

luckalucka5718
autor
30. mar 2022

@hennyinnsbruck a co som ju mala nechať hladnu keď nechcela vykrucala sa plakala?

luckalucka5718
autor
30. mar 2022

@ajka0207 chcem dojčiť dalej len by mohla aj niečo zjesť... všetko čo jej dám do ruky len drží a hra sa s tým a potom to zahodí

hennyinnsbruck
30. mar 2022

@luckalucka5718 tak jej davaj cecok dalej a nebude ti jest kym bude ceckovat ono keby si odstavila resp kojila priklad len vecer zvykla by si a rozjedla sa.ale to sa musis ty zatat a vediet co chces.
Dieta neni blbe cecok je pohodlnejsi😊

margaretka_
30. mar 2022

Nasi tiez jedlu dlho vela nedali. Dojceni dlho. Ale starsi mal dost silnu anemiu okolo roka. Takze nechutenstvo mohlo mat suvis s tym. Ak je ale dietatko ok, tak by som len skúšala ponukat rozne jedla. Nasi mali dovolene sa do urcitej miery s jedlom hrat a skumat ho. Jedli sami lyzickou od kedy mali zaujem. Podla mna hlavne nenutit jest, nech to nema opacny efekt 🤷

ajka0207
30. mar 2022

@luckalucka5718 dojcene deti na požiadanie do roka a pol, dvoch jedávajú málo. Tiež nevravím že všetky. Čiže máš dve možnosti, zmieriť sa s tým alebo obmedziť dojčenie a ona si zvykne.