Skoro dvojročný syn zje málo tuhej stravy

11. jan 2023

1,8 ročný syn málo zje tuhej stravy, v noci pýta veľa mlieka, ako to zmeniť? Maminy ak ste to mali podobne ako to vyriešiť. Ja už som z toho nervózna keď mu zohrejeme obed a on ohrna nosom. Samozrejme nie je to vždy také zlé ale je to dosť časté. A všade počúvam že koľko by už on mal zjesť. Samozrejme keď nechce cez deň jesť v noci si pýta mlieko. Vypije pred spaním cca 230ml a donedávna pil len raz v noci ďalších 200ml. Teraz začal pýtať aj druhý krát tak mu dám 100ml. A potom jedenie doobeda 0 bodov a obed ako keby no skôr zje veľmi málo.
Chcela by som to zmeniť no voda mu v noci nestačí a plače kým mu nedám mlieko. Som z toho už zúfalá . Ďakujem

punkerka2510
11. jan 2023

Mam to tiež dávam tomu čas všetko je len obdobie

punkerka2510
11. jan 2023

Nedávaj mu pred spaním až 230 zniz dávku my sme dávali 210 a dávam 150 a v noci 120 on je naliaty mliekom preto doobeda nezje

ls56
11. jan 2023

Postupne znižovať dávku a snažiť sa dostať doňho jedlo. Moja ma síce len rok, ale ak sa v noci budí častejšie na kojenie,tak doobeda nechce jesť. Takže skús znižovať dávku a nejak ho motivovať k jedeniu.

pink_lady
11. jan 2023

Môj ma 18mesiacov a sme na tom podobne... nepomáha nič, ani vyhladovať, zje mi občas polievku...ale to tuha strava vlastne nie je ...on by aj celý deň bol bez jedla, pokiaľ mlieko nedostane. Minule otvoril usta na halušky, letelo to oblúkom 🤣 mlieko, kaše, suchý rožek, občas polievka, alebo maslový chlieb. Noc iné nezje ani keby neviem co... núkať mu nukam

zorkahorka
11. jan 2023

Hm.moje deti v tomto veku pred spanim a v noci mlieko nepili.a snazila som sa,aby celkovo pred spanim nic nepili, aby nemali plnu pluenku.
Podla mna je z noci velmi zasyteny.druha vec: deti po 1.roku papaju menej.tretia vec: aj viac s jedlom vymýšľajú a napriklad ja im nie vzdy na to sadnem a trvam,ze to musia zjest. A zjedia.

siska53
11. jan 2023

No nasa taka bola, len ona nepytala v noci, ale normalne cez den. Ale.nejak po 2.roku som jej to zrusila, lebo to bolo neunosne, teda aspon pre mna, ze prplavo jedla a nadajala sa mliekom. Uz sa mi to zdalo nie dobre, ze uz je dost velka. Tak nejak medzi 2-2,5rokom.som.jej mlieko vyrazne obmedzila a rozjedla sa viac. Ale doteraz je slaby papkac a mlieko lubi stale, no dostava ho malokedy. 🙂. Skor jogurty, acidko.. a tak.

marianarem
11. jan 2023

Znizovat davky mlieka v noci alebo ho aj uplne vypustit. Bude hladny cez den. Bude to chciet vydrzat, ale zvykne si tak do tyzdna podla mna. Druha moznost je cakat, kym sa od toho mlieka odstavi sam. Raz to pride, len je loteria, ze kedy, moze to este trvat.