Ahojte. Viem ze je tu už plno tém no ktoré som precitala nenašla som sa v nich lebo náš problém trvá už 5 mesiacov. Dcera bude mať vo februári 2 roky no ona nič nechce jesť približne od Júla. Jej strava vyzerá tak ze ráno vypije mlieko asi 2dcl a potom zje na desiatu 2 lyžičky jogurt, potom obed 2 lyžičky polievky druhé jedlo nechce nič a potom ide spat. Spinká aj 3 hodiny a keď sa zobudí nedá do úst do večera nič až večer mlieko zas 2dcl aj to nie všetko a ide spat a spi celú noc. V septembri som to hovorila doktorke ako to u nás je no stále ze mám ponúkať jedlo. V októbri som to hovorila zas povedsLa ze nás niekedy zavolá na odbery. Už je november a nič. Dcera je bleda, energiu ma. Vôbec neplače od hladu. Keď vidí staršieho syna jesť slebo mňa vôbec nejaví záujem o jedlo. Chrumky,tyčinky,cukríky a čokoládu to by jedla. Ale ja im to doma jesť nedávam keďže nechce normálne jedlo. Keď sme u babky alebo na návšteve a sa otvoria chrumky hneď do seba hádže. Mali ste niekto taký problém ktorý trval skoro 6 mesiacov? Zlepší sa to? Ešte dodám ze už som skúšala ze nedala som jej ani mlieko ráno ze snáď nejaký chlebík zje ale nič. Bola na vode cele doobedu nič nedala do seba. Ďakujem za rady.
@basulaak keby aspoň to varené ze nejakú suchu ryžu slebo kasu ale tarhonu aj zato by som bola vďačná. Ale ona vôbec. Mäso naposledy jedla asi ako 10 mesačná v príkrme. Ja už neviem skúšala som jej aj mixovat jedlo zjedla opäť aspoň 2 lyžičky ale to už je premna extrém ze ona takto žije na vode mesiace.
Mala som ten istý dlhodoby problém so synom. Bol v tej dobe aj na odbery, chýbalo mu železo. Celkovo to po rokoch hodnotím ako typ dieťaťa nejedák. Doteraz mame niekedy problém do neho nieco dostať. Je chuducký, ale tolko energie, co ma, nechápeme… sladkosti ma jeden krat za den. Ma obľúbené jedla, vtedy zje aj za koňa, ale nerád skúša nové chute a hodnotí jedlo pohľadom a čuchom a neochutná.
Moja rada znie, ponúkať jedla, inak ich naservírovať, nakrajať ovocie na male kúsky a nechať pri nej, aby to videla a zobla si. Chlebik so šunkou syrom by som jej nakrajala na male kocky a ponúkala…
@85miska skúste kŕmiť pri telke zlt zvyk ale lepšie ako hladné dieta a nech ma ukamenuje kto chce
@tatiana234 skúšala verte. Bohužiaľ aj s mobilom pred nosom no nič nepomohlo.
Ako keby som o mojej citala,ale nasa nechce ani to mlieko,ani jogurt nic,jedine co do jej dostanem jevianocka s maslom obcas roztek s maslom,ona nepila mlieko ani ked bola malinka,snazim sa jej davat aspon fortini drink vanilkovy ani to nechce ale pri videu nieco do nej dostanem,u nas sa to s vekom praveze zhorsuje a nepomaha nic ani nechat vyhladovat,pohrozit sa,bude mat 2 roky v decembri
mlieko vypije, ale mlieko znamena co? normalne mlieko alebo nutrilon? lebo som si vsimla, ze deti, ktore boli na susenom mlieku nechcu jest... ani moj syn nechcel, do 2ch rokov jedol vsetko a potom zrazu vsetko fuj... az rokmi, pomalicky postupne sa to nejako zlepsilo, ale ani teraz (13) to nie je bohvieco
Radu nemam ale chapem. Mne zje syn zopar varenych jedal (na prstoch jednej ruky by som spocitala). Ale zje mi ovocie, jogurty, mlieko, uhorku miluje, sem tam brokolicu, ceralie s mliekom, suche cestoviny a suchy chlebik. V skolke sa ma stale pytaju ze co doma je, lebo v skolke je cely den o hlade. Na vianocnu veceru mu asi chleba vo vajci urobim aby nieco zjedol 😅 uplne vazne. To tak niektore deti…daj skontrolovat krv a uvidis.