Ahojte, prosim mate skusenost, alebo vedeli by ste mi poradit? Mam 6 mesacneho syna uz pomaly 3 tyzdne ho dokrmujem prikrmom. Od zaciatku to nechce ani jednu lyzicku po novom uz ani neochutna, ale place len co sa priblizim s jedenim takze nezje uz vobec nic som uz na nervy z toho ☹ dakujem
Len mu ponúkaj. Aspoň nemusíš vymýšľať, stačí zatiaľ varená mrkva, ta je sladká aj sama o sebe a deti ju celkom toleruju. Na začiatok žiadne dieťa nezje celú porciu. Stačí aj pol lyžičky, postupne zje aj viac.
A daj mu do rúk lyžice, bude s nimi sermovat, nesustredi sa na to, že ma robiť drahoty s polievkou.
No tak nas ma 9 mesiacov, prikrmy sms zacali od 6 mes., ale stale to nie je ziadna slava. Ovocie ako tak popapa, zelenina, to je kriz, vecerna kasa mu celkom chuti,ked mu dam do ust omrvinku chleba, vybera si ju z jazyka prstami😆
Moja má rok a nechce jesť ..všade zobne dve ,tri lyžičky a tonjenna prášky 🤣 u 6 mesačného neriešiť ..ponúknuť ..nechce ,nevadí ...
Myslite, ze mam skusit dat ovocie alebo kase? Doteraz sme mali zeleninu +maso
@eva1235 vitaj v klube.... Moja má 9 a stále je rovnaká. Pomáha len keď papa sama takže nonstop upratujem 🤦ale tiež odmieta čokoľvek čo jej dám do úst... Papa rukami a rovno do vane.
@mamkalentedkova je iné keď nechce a iné keď nechce lyžičku... Moja vyslovene len lyžičku akúkoľvek odmieta, len ju vidí a ztavori oči aj ústa, neochutna. Keď ma to isté jedlo v ruke tak spapa.
@eva1235 nie, ostan pri zelenine ešte a dávaj mu viac do rúk... Musí si zvyknúť na tú chuť a az neskôr ovocie. Je totiž sladké a môže ti začať odmietať jesť zeleninu
@eva1235 musí si zvyknúť, máloktoré dieťa hneď od zavedenia príkrmov je všetko. Len to nevzdávaj, ponúkaj každý deň, aj keď bude odmietať, musí si len zvyknúť. Môj sa rozjedol až v 9 mesiacoch a prikrmovala som tiež od 6
@diamond007 ja uz ju nechávam aj rukami jesť ..dá do pusy a vsetko pluje 🤦♀️...príde.mi.proste ,že je lenivá žuť ..vždy pýta radšej prsník ...tam to má rád dva 😔
Vyskusaj inu formu-naparenu makku mrkvu/batat/zemiak-taku tycinku do rucky
My mame skoro 6,5m. Od 4,5m jej dávam jedlo. Najskôr tiež aspoň skúsila a potom už nechcela ani ústa otvoriť. Tak si vravim že seriem na to. Varim to a ona mi ani usta neotvorí a všetko ide do záchoda. Takže to robím tak, že dam na podložku uterák, malú dam na ten uterák len v plienke a na bruško, dam pred ňu na tanierik jedlo (normalne cely zemiak,ruzicky brokolice,platky avokada,mrkva na take velke pasiky,prekrojeny batat,popucene cucoriedky…no kadeco) vzdy tam ma dajake 3 zeleniny alebo take nieco… a necham ju nech si to sama dava do ust,ona sa aj s tym hra rozhadzuje to po uteraku,ale viesco povedala som si… radsej BLW, ako sediet pri nej tri hodiny a ona mi ani usta neotvori..takto aspon pozuje a vypluje… a jasne cely cas davam na nu pozor aby jej nezabehli kusky..ale vie ich pekne vyplut..uz si poradila aj so supkou s cucoriedok a krasne ju prehltla..
A inak ovocie jej nedavam absolutne… raz cucoriedky,raz melón a tym sok skoncila az dokym sa nenauci jest zeleninu…
@eva1235 nedávaj hneď zeleninu s mäsom, skús najprv len zeleninu, mrkvu, karfiol, zemiak, brokolicu, môj vyslovene mrkvu nechcel, ale karfiol a brokolicu hneď na prvý šup zjedol a ešte si pýtal, skusaj, skusaj, rozptyl bábo pritom nejako, spievaj, rob mu lietadielko, pust televízor, čo ho zaujme, pri dcére som kŕmila len keď pozerala tv, ináč sa nakŕmiť nedala, a syn keď vidí jedlo tak už hneď lezie do stoličky 🤣 každé dieťa je iné, musíš zistiť čo mu pasuje, čo má rád, ako to chce, ak to nejde takto skús to ináč, držím palce 👍
niektore deti proste su pripravene skor a ine neskor, ak takto reaguje, tak mozno 2-3 tyzdne si dajte oddych a potom skus znovu 🙂