Ahojte 🙂 idem si po radu, lebo už som zúfalá… syn bude mať 7m, je na UM… to spapá bez problémom … už 2 mesiace prikrmujeme… zo začiatku krásne, aj porcie nebolo treba mliečko dokrmiť a vydržal.. ale prišiel zlom a už 2.tyzden bojujeme… ani usta neotvorí .. ani zelenina, ani ovocie, ani kaša… mixovala, pučila… a nič
Ale keď dostane pečivo, piškotu to zje bez problemov…jablko v celku bez šupky to bude jest … neviem či preskočil fázu príkrmov a rovno už by jedol všetko?! .. bojujeme kazdy den… nejaká rada, možno apson aby troška zjedol.. Ďakujem
https://instagram.com/blwkrokzakrokem?igshid=Ym...
https://instagram.com/minispajz?igshid=YmMyMTA2...
Nas to iste 🙃 nie su hlupi, len ich ta jednotvarnost nebavi… zuzlanim nas spapa ovela viac… pozri si profily, co som poslala, mozno ti to bude sympticke…
Veď to je skvele keď mu chuti že mu das celé Jablko, nie všetky deti chcú kase
Je teplo, netráp ho
@babovka2321 vcera som mu nachystala zeleninu len uvarene na kusy az si chyti a nic
@feeewa dakujem pozriem 🙂 skusim 🙂
@martinaa12345 preco mu skratka nedas to co chce? Keby teba nutil niekto ze mas jest niečo co by si nechcela, jedla by si to? Asi nie?
Moja prvá nikdy nechcela tie ovocné kapsičky, predsnidavky a nic mixované. Len kúsky. Jablko, mrkva, hruska, mikuje hrozno! Včera som krmila druhu predsnidavkou a došla ze aj ona chce! 1x v živote mi zjedla pol flasky predsnidavky na posedenie 👌
Moja rada je netrapit ho, dat mu skratka co chce. Ponúkaj mu rôzne veci ale nenút ho.
@lienka.7 ja praveze skusam… aj na kusy som mu dala ale on mi uplne odmieta zeleninu ovocie.. dnes som mu dala ryzu asi 5 lyžičiek si dal..
Ja ho praveze nenútim len skusam.. ci mu nieco zachuti a ako mu to prirpavit…kapsicky sme raz skusili a nechce … mrkvove, spenatove chrumky a piskoty to zje
@martinaa12345 no vidis tak ti papa. Keby ti nejedol absolútne nič, potom by som to riešila.
Prepac, teraz to neber prosim osobne... ale ja dakedy žasnem, ako si tu niektoré mamky rozpocitavaju gramáže a maju zostavený pomaly jedálny lístok. 🤦♀️ Zje mi 2 lyžičky zje 2, zje 10 tak zje 10 (obrazne povedane). Ziadne dieta nie je robot, každé je ine. Aj na to treba myslieť.
Ja napr. absolútne nenosím von žiadne keksíky, kapsičky ani nič. Naje sa doma, beriem len pitie. Max.v obchode kupim daco do ruky, rohlík, croisant a pod. Ale nič im nedávam do špinavých rúk na ihrisku.
@martinaa12345 ešte ma napadlo, ber do uvahu aj zuby. To ti tiez ovplyvni co chce a co nie.
@lienka.7 to ja nie.. pri prvom som bola premotivovana teraz som rada ze daco zje.. chapem ako to myslis… len mne pride akoby chcel obdobie príkrmov preskočiť a hor sa na nase 😃
Ja mam v kociku lebo tento tyzden ani mlieko moc nepil, vodu nevravim a ked apson piskotu zjedol bola som rada…
@lienka.7 uvidime 🙂 nejak bolo nejak bude aby mlieko jedol apson a ponúknem kazdy den nieco 🙂
@martinaa12345 s týmto som pri malej bojovala aj ja🙂
Spravila som to takto- 2 dni bez prikrmov a potom som začala znova ale len popučene vydlickou... Skus kombinácie ako.... Mrkva+zemiak... Batat+ mrkva.... Tekvica hokaido + petrzlen +kaleráb..alebo správ polievku z mrkvy+zemiak+petrzlen+kalerab+Brokolica a pridaj trošičku rasce drvenej.. Nedávala by som chvíľu pečivo ani piškóty🙂
@lorin29 vyskusam to 🙂 ako teraz uz nemal asi 4 dni nic .. ale ovocie sme začali len musi byt cerstve nie v upravenom myslim varené, alebo dusené..len cerstve 🙂 tak som stastna ze aposn okostuje. A to s tou vidlickou skusim veru.. dakujem
@martinaa12345 ved davaj mu papat kusky, ked mu to vyhovuje 🙂 take aby sa mu dobre chytali do ruk