Sedemmesačné dieťa odmieta príkrm

7. júl 2022

Keď sme mali 5 mesiacov, tak sme začali s príkrmom. Aj napriek tomu, že kojím, tak som sa rozhodla, že začnem. 3dni jeden druh zeleniny a takto sme išli cely 6mesiac. Začal nam 7mesiac a tá moja nechce absolútne žiadny príkrm. Nikdy som ju nenútila,viem že sa to nemá. Len som ponúkala. Ale dosť ma to frustruje, lebo viem, že čo sa týka železa, tak do polroka maju detičky zásoby ešte z bruška a od pol roka musia mať v strave. Ale ako jej ho mam dať formou mäsa keď ona mi ani ústa neotvorí? Zo začiatku zjedla aspoň 1-2lyžičky, ale teraz detto. Ani ústa neotvorí. Keď vystrčî jazyk a dam jej aspoň líznuť, tak sa netvári vôbec prívetivo. Čo mam robiť? A hlavne aby jej nechýbali dôležite vitamíny a železo? Je stále kojená, ale určite treba aby niečo papala.

autor
7. júl 2022

Ešte podotknem že skúšala som všeličo: mixované,aj kúsky,obmena zeleniny. Dala som jej lyzicku do ruky s nabratym jedlom-to skusila 1x a uz potom ani tú lyžičku nechcela. Aj formou BLW- jedine avokádo jej trocha šmakovalo. Ale inak úplna bieda.

elizabet173
7. júl 2022

nemaj paniku z toho, že jej budú chýbať vitamíny, sú deti, ktoré odmietajú príkrmy oveľa dlhšie a sú prevažne na materskom mlieku aj do roka. Začala si možno skoro, ja by som sa na dva tri týždne, možno aj mesiac na príkrmy vykašlala a začala znova. Nestresuj sa, dieťa z teba ten stres cíti.

bashee
7. júl 2022

Ahoj to iste u nas zacalo asi 8.mesiacom. A trva prakticky do dnes (maly ma 14mes). Ale lepsi sa to. Velmi velmi pomalicky. Napr maso nezje vobec. Ale stale ho kojim tak som aspon trochu kludna. Ono sa to zase upravi, aj nam sa to upravuje - len mi nezje obed (maso+zelenina), len zeleninovu polievku zopar lyzic. Zato zje aj 2-3 termixy, sem tam krupicu, do rucky zeleninku ovocie pocucka, alebo varenu zeleninku. Vsetko mu davam na spoznavacku do ruky. Alebo sam spapa chlebik vo vajku, cisty chlebik (kustik), par hranoliek ked mame vonka my a takto pomalicky sa to za den nazbiera. Ale take ze ako kedysi vycisteny tanier na obed to uz nepoznam. Nas uz je take veci ako my, takze kadeco poskusa. Uz som sa s tym zmierila a bude lepsie. 🙂👍😁

bashee
7. júl 2022

A ked tak skus namixovat smoothie a nukat slamkou zachvilku ked bude dieta vacsie. Je to pre nich zabava to cuckat a maju z tojo vitaminy.

andreatytler
7. júl 2022

Je velmi pravdepodobne ze toto je len docasne. U nas to tak bolo do 2 rokov ze mal obdobie kedy nejedol skoro nic a potom zase jedol. Aj chute sa mu menili. Viac menej sme jedli stale to iste. 3 druhy zeleniny, 2 druhy ovocia do ktorej som schovavala maso. (Ano, aj do mizovaneho jablka som mu primiesala lyzicku pomixovaneho kurata😀).
Vobec nestresuj. Ak ma dost mlieka tak bude zdrava. Ale chapem ta, aj ja som stresovala.
Asi koli teplu, alebo zuby.

bashee
7. júl 2022

@andreatytler teraz vzdy ked budem jest jablkovu presnidavku mi to maso napadne 🤭😂 pre dospelaka fujky. Ale chapem, dobry osus pre dieta. Haha

andreatytler
7. júl 2022

@bashee Vies, co vo svete sa normalne maso je aj s ovocim... take dusene jablcka su zevraj vyborne ku bravcovemu. grilovane hrusky tusim k jahnacine. Ale za mna tiez neprichadza do uvahy😀. Ja ani kompot nejem s masom. Ovocie jedinne v dezertoch.

elizabet173
7. júl 2022

@andreatytler pridávam sa do klubu, mäso v spojení s ovocím nikdy, radšej budem hladná

majlo1234
7. júl 2022

@andreatytler mnam, husacie prsia s hruskami a marhula na mase so syrom, to su moje guilty pleasures 😀

Neboj, do roka si kojene deti vacsinu zivin vyberu z mlieka. Mojmu zo zaciatku moc nechutilo, teraz ma 10 mesiacov a pase skoro vsetko. Cez nejaky netovy obchod som mu objednala aj take korenia e zmesi bez soli(videla som niekde na IG), sa to vola zbohom sol a dochucujem mu aj tym. Ale napriklad kamoskin syn skoro do dvoch rokov(do odstavenia) nejedol prikrmy, rozjedol sa az potom

andreatytler
7. júl 2022

@elizabet173 Ja pizzu zboznujem ale Hawaiian pizzu nezjem ani ked z nej povyberam ananas... stale tam citim tu sladku chut.

autor
7. júl 2022

@andreatytler áno aj to ma napadlo, že skusim do toho hodiť jablko, ale aj samostatný batát, mrkva a tekvica su sladké a ona mi ani to nechce. Zatne sa a neotvori usta. Tak chvilku len saskujem pred ňou lietadielko a ja si dam tiež z toho, ale ona ma na salame-diva sa uplne inym smerom a tvari sa ze jej sa to netýka. Ani ma vtedy nepocuva, ba ani sa na mna nepozrie,iba ked jej idem saskovinu ukazat.
@majlo1234 ono ma najviac stve to zelezo. Jasne kopec vitaminov je z mm, ale zelezo odtial nenaberies. Ona mi vodu inak vypije z pohara(naucili sme sa) tak rozmyslam zenby som jej dala aspon kuraci vývar vypit, lebo jedlo zatial ozaj nula bodov.

@bashee Áno aj to vyskúšam, určite budem skušať všetko od vymyslu sveta,lebo však nejak sa musi naučiť papať.

andreatytler
7. júl 2022

Tak nechaj tak. Nukaj, ale ak nechce, netrap sa. Urcite to neznamena ze bude naveky zly jedak. Sadni si vedla nej a vychutnavaj si svoje jedlo. Ovoniavaj, fukaj, miesaj. Mozno ju bude zaujimat to. Ale hlavne jej ukazes ze jedlo je prijemna aktivita. Daj aj pred nu ten mixovany batat a nechaj ju nech sa s tym hra. Mozes aj lyzicku do ruky a hlavne noviny na zem.
Nas syn mal pocas zubov obdobie ze mal rad vsetko studene. Normalne aj tie mixovane bataty s chladnicky a este aj teraz zbasti perkelt zastudena. No otras, ale neriesim.
Neviem odkedy je dobry vyvar. Ale ak uz jedla kura, tak asi ano.

elizabet173
7. júl 2022

@andreatytler ja pizzu tak raz za rok, za dva, Hawai nikdy, môj syn ju zbožňuje

horensky
7. júl 2022

Zdravim,nasa dcera ma skoro 11 mesiacov a cca od 7 mesiaca sa trapime s jedlom ..
Maso este nejedla🥲len omrvinky nakrajane vo vyvare a ked nedajboze trosku vacsi kusok uz vypluva a dalej nechce jest ...

Robim jej pravidelne vyvar zo zajaca, kura, hovadzie, morcacie
Zeleninu zje max 2 kavove lyzicky 🥲

Ovocie kedy ako ...

Na com ale fici kazdy den je chlieb s maslom, jogurt biely s piskotami, vyziva, cestoviny, ryza zopar zrniek

Kase ale musi mat kazdy vecer tie priam zboznuje ...

Vsetko chce jest sama, lyzickou hlavne obedy tazko dostat do nej 🥲

Dcera je na UM, rovnako som z toho nestastna nakolko sa snazim varit kazdy den a vzdy to konci bud v kosi, alebo dojedam ja🥲

Rovnako mam strach ci na 11 mesacne dieta je takyto chudobny jedalnicek dostacujuci

Budem vdacna kazdej mamicke za vase rady nakolko dcera je prvorodena a nemam skusenosti