Samostatné papanie dieťaťa

060106
9. dec 2022

Ahojte chcela som sa opytat od koľkých mesiacov ste začali nechavat dieťa papať samé a akým papanim ste začali? 😊

pribinak
9. dec 2022

@060106 keď sa naučil sedieť v jedálenskej stoličke tak som mu dávala kúsok banánu kúsok chrumky kúsok jablcka či obhrýzať chlebík

kukulienka999
9. dec 2022

@060106 tak určite neponúkeš polievku, ale začnú tuhou stravou. Nechaj lyzicku alebo nech papa rukou. Kľudne uvarena zelenina; mrkva, zemiak, batat, karfiol brokolica alebi kusky mäkkého ovocia… môj tak papa fakt od 6-7 mesiaca sám… bude mat 2, pekne všetko sám aj polievku zvlada a celom cišto po ňom ostáva

alana1
9. dec 2022

mladsieho som ja nekrmila nikdy...dostal lyzicku a ucil sa, samozrejme, ze najprv pouzival viac ruky ako lyzicku ale asi od roka uz pekne jedol, ked nastupil v troch do skolky sa cudoval, preco pani ucitelky krmia spoluziakov 🙂

viestta
9. dec 2022

Odkedy sa zacal natahovat za lyzickou, dostal do ruky lyzicku. Teda na zaciatku do kazdej ruky, ani neviem kedy sa naucil krmit aj sam. Velmi skoro zvladal aj vidlicku. Mal cosi po dvoch rokoch a boli sme na dovolenke tak sa spolusediaci pri stole cudovali, ze je sam priborom. Samozrejme vtedy mu este bolo treba krajat, ale najedol sa sam.

selest
9. dec 2022

Ako maly sedel v stolicke a jedol prve prikrmy tak lyzica do ruky a nechala som ho skusat. Niekedy po 1 roku uz papal sam vidlickou kusky aj lyzicou kasu. V 1,5 roku uz jedol sam polievku. Jasne ze kym sa to naucil stolicka aj on po kazdom jedeni bola ako po tornade. Ale stalo to za to lebo sa pekne naje sam a nemusim sa starat a krmit..kedze stale este krmim starsieho...

jesenzima
9. dec 2022

@060106 asi odkedy udržali lyžicu... 😀 Od roka aj pol už jedli sami, aj keď bordel bol všade, ale najedli sa ... Aj z pohára sa rýchlo naučili

amelie2017
9. dec 2022

Dnes som sa dozvedela na koni, ze dieta neje same, kym si to same nenalozi, nesadne, nedoje, neumyje a najlepsie aj neuvari. Tak to mozno zvladne v 18 na intraku.
A teraz vazne. Dcera jedla sama v roku, polievku v roku a pol. Syn ma 17 mesiacov, kasovite jedla a kusky uz zvladne ako tak sam, rozumej, ma viac v bruchu ako na sebe a okolo. Polievku alebo spagety krmim.

ls56
9. dec 2022

Ahoj,moja ma 11 mesiacov a nechávam ju samu jesť len keď ma ovocie a pečivo. Lyžičkou ju samú ešte nenechávam,ale v roku už začnem. Je kojená, nikdy nemala fľašu a od 7m pije z pohárika len čistú vodu. Tú jej dávkujem ja tiež,pretože keď si má davať sama,tak si tam chce len máčať ruky.