Ryžové guľky pre malé deti

15. feb 2024

Ahojte, syn ma (20 mesiacov). Posledne dni prejavil velky zaujem o jedenie s priborom. Ide mu to celkom pekne, snazim sa mu v tom vyhoviet aj stravou, nech si to vie lahko napichnut na vidlicku, ci nabrat na lyzicku. Ryza je ale kamen urazu, len je z toho nervozny, ze mu to nejde a ta ryza je vsade navokol, je z toho iba zbytocny bordel. Rozmyslam, ze by som mu spravila nejake ryzove gulky, len sa obavam, ze by sa mi rozpadli...
Myslite, ze ak by som spravila napr. rizoto, nastruhala do neho syr, vyformovala gulocky a dala piect na troske olivoveho oleja do rury, tak by drzali? Alebo ak mate nejake tipy, tak vam budem vdacna! Dakujem.

cookie29
15. feb 2024

skus ryzu ktora sa trochu lepi, napriklad sushi alebo risotto (arborio)

autor
15. feb 2024

@cookie29 ano, tiez som rozmyslala nad sushi ryzou, tu aj mam doma, ta sa lepsie lepi.

autor
15. feb 2024

@pribinak Dakujem, Arancini poznam, ale synovi este smazene jedla nedavam.

kacena4
15. feb 2024

uvar zeleninu na kocky a moze napychovatpopr. cestoviny

autor
15. feb 2024

@kacena4 to samozrejme robim...ale v ramci pestrej stravy mu chcem obcas dat aj ryzu.

vikusjk
15. feb 2024

a preco nemoze papat ryzu lyzickou? V jeho veku... a nozikom nech si pomoze pri naberani, aby ju nenahanal po tanieri... moja jedla takym priborom, aky jej vyhovoval vzhladom ku konzistencii jedla

viestta
15. feb 2024

davaj mu to co sa da napichovat a neberat. Casom sa nauci aj ryzu a nic sa nestane ak ju na nejaky cas vynechate

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. feb 2024

Dakujem za tipy a triky, co a ako davat jest mojmu dietatu, poprisla by som vsak iba koemtare tykajuce sa mojej otazky. Vdaka.

viestta
15. feb 2024

Tak uvar gulatozrnnu ryzu na blato, ked vychladne vyformuj gulky, ci sa rozpadnu sa uvidi

lilianka28
15. feb 2024

Podľa mňa, keď urobíš rizoto z arboria + zamiešas syr, necháš trochu vychladnúť, tak sa budú dať vytvarovať guličky. Akurát ryžu by som trochu viac uvarila. Nemusíš ich ani ďalej piecť.
Keď si predstavím, že ak mi zostane trochu z takéhoto rizota, tak je to hutná lepkavá hmota. Takže aj guličky by z toho mohli fungovať.

autor
16. feb 2024

@lilianka28 Tak nakoniec sa strasne lepili a nedrzali 🤦 ale pofrkala som ich olivacom, supla do rury na 20 min. a mozzarella syr ich krasne udrzal pokope 🤗. Syn si pochutnal a aj nam chutili 😁.

lilianka28
16. feb 2024

👍