Ahojte chcem sa spýtať, mám 7mesačnú dcéru a pani doktorka povedala aby sme uz zacali s kasami na veceru, teda ze aj s psenicnymi, tj.aj detska krupica nie? A chcem sa spytat ako ste varili tu krupicu pre deti. Vo vode? Kedze stale ju kojim, ale zas az tolko mlieka nemam aby som odstrekovala a take kravske z obchodu to sa nedava detom. Takze nechat zovriet vodu a vsypat krupicu a taku riedku urobit aby to zjedla? A ked chcem ryzovu kasu tak aku ryzu pouzit? A tiez len do vody? vdaka
bud uvaris ako ti radi esterba, alebo jednoduchsie, kupis v potravinach pri detskych prikrmoch rozne kase: ryzova, kukuricna, viaczrnna, krupicova, s ovocim, vanilkou, medom, susienkami...... tu staci do vody len vsypat a zamiesat 😉
Iba na vode asi nie. Nie je to chutné...Ak nie je dostatok materského mlieka, na prípravu kašovitých príkrmov sa používa dojčenské sušené mlieko. Pripraviť klasickým spôsobom, podľa návodu a použiť ho ako obyčajné mlieko. Osobne by som preferovala prípravu instantných kaší zo zdravej výživy - ryžovú, špaldovú, pohánkovú, pšenovú...ale aj klasickú krupicovú detskú instantnú. Je to jednoduchšie a neničia sa vitamíny z dojčenského mlieka. Sú aj rôzne detské kaše už s mliekom ( sú aj s rôznymi príchuťami - tie by som však nevolila - načo zbytočné umeliny), tie sa pripravujú iba s vodou. Sladila by som napríklad javorovým sirupom, poprípade medíkom, ak sa naň v rodine nevyskytla alergia, alebo nastrúhaným jabĺčkom, banánom či iným sladším ovocím.
@esterba a tu ryzovu kasu alebo alebo spaldovu krupicu normalne kupim tu v obchodoch v tescu alebo aj v kauflande? Lebo doteraz som sa o to nezaujimala a nepozerala som na take vyrobky tak preto sa pytam ci to maju aj v nasich supermarketoch.
Martinka, jasné, dá sa urobiť aj ryžová kaša na takýto klasický spôsob, ale zbytočne sa budeš trápiť. Drobcovi treba navariť zdravo a rýchlo, takže sa normálne v akomkoľvek markete - Tempo, Billa, Lidl, či v nejakých raciopredajniach poobzeraj po instantných kašiach. Bežne si pre seba kupujem špaldovú, ryžovú, pšenovú, krupicovú a kukuričnú instantnú v Tempe a tam v detských kútikoch majú aj tie s detským mliekom. A detskú krupicu - opäť, môžeš aj klasiku, ale môžeš aj instantnú . A ja som mojim chalanom (kedysi aleže strašne dávno) napríklad robievala na noc najskôr puding z kukuričného škrobu (Majzena, alebo Zlatý klas). Neobsahuje to lepok.
@martina374
A ak sa Ti nechce behať po obchodoch, vyrieš to takto :o))
http://biocare.sk/eshop/produkt/bezlepkova-inst...
http://bio-vita.sk/obchod/index.php?main_page=i...
A tu sú aj tie špec.pre deti. Ale myslím si, že za pozornosť stoja skôr tie hore 🙂
http://www.mojalekaren.sk/detske-kase-nemliecne/
napr aj take ako pisu vyssie baby mozu byt, ale my robime s vodou, je to pre deti v pohode. Urcote by som to nesladila, ak tak ovocim, ale ani to nie je nutne. Nasa ich miluje aj take neochutene, len na vode
@abeata a ake použit to dojčenske mlueko?zaujimamatiez tato tema kedze som dnes dala instantnu krupicovu kasu drobcovi(nech sa oboznamuje s lepkom)zarobenu s vodou a nechcel to hned ho po par lyzickach naplo.tak neviem ako to mam pouzit..
@silvuska47
Mám už dospelákov, takže nemám presný prehľad, ale z gauča vám odkazuje pani pediatrička (síce v dôchodkovom veku, ale aktívna 🙂 ), že kľudne Sunar, či Bebu. A schvaľuje kokos, ovocie, aj ten javor.sirup, s orieškami odporúča počkať do roka, a vraj sú super aj ďatle. Ale absolútne najlepšie je nesladiť ničím, poprípade iba banán, či ovocie. No nie každé dieťa je ochotné papať jedlo bez chuti a dôležité je naučiť ho na rôzne chute.
@martina374 jasne, mozes aj obycajnu, otazka je ci ti to bude chciet, musela by si to ochutit dajakym ovocim, bo ryza len cista bez soli, to je humus (pricom nechcem urazat jedlo humus 😉)
Ja som používala normálne z obchodu tie kaše Beba alebo Sunár a zarábalo sa to tuším vriacou vodou to už presne neviem ale je tam aj návod. Sú všeliaké banánové, vanilkové alebo čisté záleží aj od toho uvedeného veku na krabici toho som sa ja držala.
@abeata Dakujem krasne..vyskúšame.. 🙂
@esterba dakujem aj za ukazky 🙂
@abeata dakujem