Ryby pre 10 mesačné bábätko

simona_11
21. apr 2022

Dobrý deň, prosím poraďte aké ryby sú vhodné pre deti a či môžem dať dieťaťu aj filé takéto alebo aj iné.
U nás doma sa jedia len filety a chcela by som vedieť či sú vhodné pre deti. Ďakujem krásne

luccija
21. apr 2022

@simona_11 ja som dávala losos, lebo bol jemnejší, ale môžeš...

mima172
21. apr 2022

Začína sa sladkovodnou rybou - odporúčam sumčeka afrického (výhoda je aj to, že nemá kosti a nesmrdí rybacinou). Po roku som zaradila aj lososa. File by som nedávala.

jazula
21. apr 2022

Dala som sumčeka (nemal úspech), potom filet z tresky a ten mal väčší úspech 🙂. Ešte sa chystám na pstruha (bojím sa kostí) a lososa. Ale ten filet z tresky bol super 👍

luccija
21. apr 2022

@simona_11 mne je toto filé také hutné tvrdé tým, že je zlisovane do kocky.

tenerifka
21. apr 2022

@mima172 ci sa zacina sladkovodnou rybiu netusim, zda sa mi to skor ako mytus, ale radsej ako ten humus s honosnym nazvom sumcek africky by som nedala nic

nykkushka
21. apr 2022

Ja som dávala rybu po roku, morské plody (aj ryby) sú dosť silný alergén.
Ale ak chcete, ja som začínala lososom, úspech nemá doteraz, viac mu chuti treska a neskôr aj pangas - ale davala som čerstvé filety, nie mrazené kocky.
A. Jemne, chudé rybacie mäso má aj halibut, ale to netuším odkedy sa môže

mima172
21. apr 2022

@tenerifka Prečo "humus"? Ja som vegetariánka, mäso nejem, čiže som najskôr dlho hľadala, zisťovala a poradila som sa aj s lekárkou a tá odporučila práve sumčeka na začiatok. Teraz už moja dcéra jedáva aj tuniaka a lososa. Autorka sa pýtala na začiatky.