Rozloženie príkrmov u 6,5-mesačného dieťatka

kikush68
23. sep 2022

Ahojte prosim ako vy rozkladate/ ste rozkladali prikrmy pre dieta? Moj ma 6 a pol mesiaca a je vyzivu na desiatu a na obed striedam polievka/masovy prikrm/zeleninovy prikrm ale neviem kedy pridat na veceru a co a vlastne co davate na desiatu, olovrant a veceru za jedlo je to pre mna alchymia. Prikladam obrazok podla akeho by spm sa chcela riadit ale tento tu je taky ze mliecna kasa ale oni by mali mlieko az od roka a nechce sa mi odsavat radsej ho nakojim. A ze same kaše a ovocie je zdrave?

kikush68
autor
23. sep 2022
zorana999
23. sep 2022

@kikush68 a kam sa tak nahlis keď ho ešte kojis?? Nič vyzivnejsie ako tvoje mlieko nedostane. Do roka sa nedá baviť o nejakom jedálničku je to len o ochutnavani "čistých" potravín. Ja som mojej dávala skoro 2 mesiace len zeleninu. 3 dni testovala ak bolo ok išla na ďalšiu a ďalšiu atď atď. Tak sa nezen.
cojediazdravedeti.sk odporúčam.

ls56
23. sep 2022

Ahoj,možem ti napisať ako asi sme to mali my. Teraz má malá 8,5 mesiaca. Príkrm som začala podávať od 5teho mesiaca. Tiež je kojená od narodenia,ale chcela som už začať a navyše mala záujem o jedlo. Ale mesiac som to robila len tak, že som jej davala skúšať rôznu zeleninu. Takže do 6 teho mesiaca v podstate len ochutnala a hotovo. Aj tak mi viac nechcela a nejak jej to nechutilo. Potom od 6teho mesiaca mi začala prikrm odmietať úplne,ale nenútila som. Trvalo to asi 2 týždne a od 6,5mesiaca sa celkom rozjedla. Polievky nedávam vôbec. Raz za mesiac spravím veľke množstvo čisteho vyvaru pre ňu, nadávkujem do formičky na ľad alebo do nadobiek a zamrazím. Potom len vyťahujem a jej riedim s tým príkrm. No od 6,5m sme sa teda rozjedli a davala som každy deň do 7 mesiaca len masovo zeleninovy prikrm na obed. Od 7 mesiaca som zaradila desiatu ovocie. Od 8 mesiaca mame zaradený olovrant a to vacsinou dávam jogurt-ovčí/hollandia. Dám jej do toho čisté 100% orechové máslo(kešu,arašidove) + troška škorice. Niekedy jej tam popučim kúštik banánu alebo ak nezjedla všetko ovocne pyré na desiatu,tak jej ten jogurt tym ochutím. Pokračovať planujem tak,že od 10teho mesiaca zaradím večeru a od 11teho mesiaca zaradím ranajky. Uvidím ako bude malej chutiť a ako bude vyžadovať jedlo. Inak doteraz mi nezje viac ako 100-110ml príkrmu. Či už ovocie,jogurt,obed.. takto to máme my.
Takže ti chcem povedať, že trochu spomaľ temto. Je to stale male dieťatko,ktore si musi na výživu inú ako materské mlieko zvykať postupne a pomaly. Na to že ma 6,5m a je stale kojená jej kľudne stačí ešte mesiac a pol minimalne byť na desiate a obede. Materske mlieko je pre ňu najvyživnejšie a ma v ňom všetko čo potrebuje. Samozrejme musí aj papať,ale momentalne papá postačujúce mnozstvo. Dieťa nie je kontajner,aby sme hneď doňho pchali všetky chody. Ale samozrejme je to na tebe.✌️

kikush68
autor
23. sep 2022

@ls56 dakujem takto som si predstavovala radu. Samozrejme moje dieta nie je ako kontajner, len som nemala ponatia ako rozdelit jedlo na den

ls56
23. sep 2022

@kikush68 áno, chapem. Len s tym jedlom pomalicky,naozaj sa nie je kam ponahlat 🙂
Inak este som si spomenula ze do jogurtu obcas pridam aj chia semienka(na spicku lyzicky) naozaj malinko. Alebo necham napucat ovsenne vlocky.mozes skusit aj ryzove.