Maminky prosim poradte maly bude mat rok a stale pije len cey 1 cumel ci mlieko alebo caj cumel 2 ani 3 nechce...co robit??Kojeny sme boli do 8 mesiaca a cumel nemame
ako pisala bonaqua2013 alebo flasa zo slamkou, pripadne tie pohariky zo sosacikom
a ked už ma rok za tyzden
možem davat už dajaky džusik do poharika a skušat?Mam len jedno dieta 🙂
môj syn keď má prázdny pohár,tak napodobňuje nás a akože pije.vždy mu tam potom nalejem trošku vody a pije.občas mu to steká hocijako, ale niečo vypije.
@jani11111111 ale kluud,no a co ze pije? Sak ma len rok. Moja este 2rocna pila doma vylucne z flasky s cumlom pre rocne deti. Ked som ju chcela odnaucit aby pila z niecoho ineho tak mi prestala pit uplne a zas som riesila problem so zapchou. Postupne aspon vonku pila z flasky so sosakom a az okolo 2,5roka vypila aj z klasickeho pohara. Takze ma cas. No a na dzusy by som ho neucila vobec,potom ti nebude pit obyc.vodu ked zisti co je lepsie 🙂
skus zo slamky, to ho bude bavit si myslim a este ked mu ju das do pekneho poharika s obrazkom 🙂
@tajka1986 ako pre koho je co lepsie , moje dievcata ani za svet nic okrem cistej vody.akonahle zacitoa ze to ma nejaku chut, ci uz caj alebo dzusik, tak vypluju a ze bee. potom im dam.cistej vody teda a oni mnamkaju akoa najlepsia dobrotka 😀
@andreasiskova3 🙂 vyhadzala som z predpokladu ze deti maju rady sladke a ked si zvyknu na dzusik,voda nebude chutit
@tajka1986 jasne 😀 ja len tak ze sama sa cufujem ze to nojim nechuti
My sme začínali s kúzelným hrnčekom od Aventu - ten netečúci. Ale veľa detí má z neho problém piť, lebo tam treba ťahať, netečie sám... 🙂 A potom postupne aj z iných pohárikov. Naša malá tiež pila a aj pije väčšinou čistú vodu (aj sama si pýta) alebo nesladený čaj. Džús by som zatiaľ nedávala...
@andreasiskova3 to akoby sino mojej dcerke pisala. Tiez len cistu vodu.a ked jej dam cajik tak nepije vobec a vypluva. A cistej vody sa nevie dopit 🙂
@jani11111111 Vyskusaj flasku so slamkou. Ak by aj hned nechcel, tak nalej vodu a poloz ju kludne aj na zem, ked sa bude hrat. Preskuma si ju a casom sa mozno napije. Nas maly odmietal vsetky novinky, co sa pitia tykalo. Najprv sme mali cosi mesiac doma, stale to mal na ociach a az si to sam zobral a pil z toho uplne bez problemov. 🙂 Alebo skusaj rovno z poharika. Drzim palce.
@jani11111111 ja som môjho Alexejka rýchlo odučila od fľaše s cumľom. Kúpila som mu fľašku s minerálkou Lucka neperlivou. Fľaška má to také cuckátko alebo ako to nazvať. Voda nevyteká.Ide to len keď potiahne. Tiež pije len čistú vodu po prípade nesladený čaj vhodný jeho veku. Skúste ešte aj takúto fľašku. My sme na ňu prešli keď mal rok a 2 mesiace. Držím palce 😉
pomaličky ho uč piť čaj z pohárika, alebo aj z lyžičky....