Ročný syn odmieta mäso. Je to problém?

radkatom
10. nov 2010

Moj rocny syn odmieta maso (akekolvek). Neviem akym sposobom som ho este neskusila pripravit. Je kojeny a s inymi jedlami problemy nema. Mam si robit starosti? Neviete poradit nejake super recepty na masove jedla pre rocne babo? Dakujem pekne

elise
10. nov 2010

moje tiež odmieta maso no pomaly si zvyká nestresuj sa a nenuť ho ked som malého uplne odstavila jeho jedálny lístok a papanie sa zlepšilo 😉 dokonca našiel aj mikroskopický vlások masa zakamuflovaný v jedle. ale vyriešila som to vývarmi a snažila som sa v polievkach ako je šošovicová alebo zemiaková hrášková rozmyxovať mäsko takto občas spapal, prípadne do omáčok rozmixovať.

lea132
10. nov 2010

Ahoj,moja mala je sice masozrut,ale mala take obdobie,asi 2 tyzdne,tak som jej varila polievky,napr.brokolicovu,hraskovu,karfiolovu,rozmixovala aj s
maskom a mala to na sposob kremovej polievky

katy1979
10. nov 2010

my sa tiez hlasime k antimasozrutom. ale zasa ma rad polievku ci uz hovadziu alebo slepaciu len toho masa tam musi byt malo a pokrajane nadrobno. zatial to nejako neriesim snad z toho vyrastie a ak nie tak bude po mne. este tak platok sunky na chlebiku je ochotny zjest. kupujem mu len cisto masove parky alebo sojove. a napodiv zje plnenu papriku ci jednu malu fasirku.

jana776
11. nov 2010

Ahoj, my sme mali tiez nemasove obdobie, ale zjedla z DM alnatura hovadzie maso, to je taka malinka flasticka, od 4m, uplne na jemno rozmixovane, bio, bez pridavkov soli a cukru. To som jej zamiesala do zeleniny a chutilo, myslim ze to bolo tym ze to vobec nema masovu konzistenciu. Tak mozno skus, nech ma dostatocny prijem zeleza.

andrea487
11. nov 2010

vyskusaj mu kupit nejaký pohárik hipp ale nie tie ktoré su uplne zmixované malinké sklícka ale 220gr,nejake zajacie s brokolicou a ryžou,alebo morcacie s jarnou zeleninou,to su mojej malej najoblubenejsie,masko tam vobec nieje vidiet ani cítit ale je tam presne také množstvo aké dieta potrebuje spapkat na den 😉
mne v roku tiež malá z domácej stravy nechcela papat vsetko,ale masko potrebuje a hlavne roznorode,a tak jej cca 3x do týždna dávame pohárik,bud telacie,jahnacie,zajacie,morcacie,lebo takéto maska mi doma nepaáme, 😀 😀
len napr.nasej hami nechutia,sunárek len asi 2druhy,a iné to už vobec,ani z dm nespapá len hippíky tie naozaj
chutia a vonaju výborne.

dusanab
11. nov 2010

Ahoj, nerob si starosti, prejde ho to. Tiež som mala podobný problém keď mal okolo roka, nechcel jesť nič okrem chleba s maslom a ovocnej výživy. Asi po mesiaci či dvoch ho to úplne prešlo a znova jedol všetko, teraz je vyslovene mäsožravec 😀 Skús mäsové vývary, ak nemá problémy tak aj strukoviny aby mal dosť bielkovín.

sssimi
11. nov 2010

Skús šunku. A neboj, ako správny chlap sa rozpapá aj s mäskom. V podstate ho ani k životu nepotrebuje. Ak papá všetko ostatné, tak mu nič nechýba. Možno mu je to len tvrdé na žuvanie. Pohoda!