Ročný syn nepapá

leyla1675
24. sep 2021

Ročný synček nechce nič jest a to nič myslím do slova. Ráno doňho dostanem aj to s bojom dve lyžičky na obed nič a večer dve lyžičky.. Preto som stoho hotová je mi do plaču odhadzuje mi lyžicu všade je jedlo on ceky špinavý ja tiež... Keď ho idem kŕmiť mam stoho stres už bo vždy dúfam ze niečo spapa skúšam mu dávať rôzne jedla ma na výber. A nič. Ústa ma čisté aj hrdlo ôk pár dní dozadu sme sním boli u lekárky. Co mam robiť. Občas sa na pije... Občas znamená 2 deci čaju za deň cca a 2 deci mliečka.

fifina75
24. sep 2021

@leyla1675 skúsila by som ho niečím zabaviť popri kŕmení (ukazovať ine predmety ako hračky ktoré pozná, spievať riekanky), prípadne skúste jesť s ním keď uvidí že jete možno otvorí ústa. Skúsiť kŕmiť v inej miestnosti.

zooeynka
24. sep 2021

@leyla1675 v puberte zje aj teba. Netrap sa a nerob z toho vedu. Kolko vazi?

rozovykon
24. sep 2021

@leyla1675 ja som mala podobný problém, malý mal sople v 9. mesiacoch /dovtedy pekne papal príkrmy/ potom sa zasekol a koniec, okrem pár jedál ako jogurt, rožok, instantná kaša, ovocie a nejaká zelenina mi nič nejedol a to vlastne trvá až dodnes. Je kojený na požiadanie a prosperuje, rastie aj priberá na váhe. Zo začiatku ma to tiež štvalo, ale potom som mávla rukou s tým, že nenútim iba ponúkam a keď povie ee rešpektujem.
Teraz asi v 2r+ keď obedujem mi sedí na klíne a papáme akože spolu a už veľa vecí ako vidí, že papám ja ochutná aj on, čo teda považujem za úspech. Verím, že sa to do budúcna zlepší a že nás v puberte nezje 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianarem
24. sep 2021

@leyla1675 Ako dlho to uz trva? Zuby nejake nejdu? A aku stravu ponukas, iba taku, co sa je lyzickou, alebo aj tuhu?

eternity24
24. sep 2021

@leyla1675 Páčil sa mi tu nápad, aby ste jedli s ním. Deti radi napodobnuju. Postavte pred neho tanier, dajte mu lyžičku a vy jedzte to svoje. On moze aj ručičkami jesť, namacat ich do taniera a olizovať. Možno prejaví záujem o nieco z vášho taniera, pokojne mu to dajte. Ako pisete sama, ochutna z toho trošičku,takze mu neublíži ani rezeň. Podľa mna je dôležité nenútitbho, nekricat, lebo mu jedenie este viac sprotivite. A tiez pisete, ze ked ho idete kŕmiť uz máte stres, lebo viete, ze nic nezje. Neočakávajte. A nebudete sklamaná. Naozaj. Nekŕmte ho. Postavte pred neho tanier a nechajte ho s jedlom sa hrat, ochutnávať. Jedlo je zábava. A vy nebudete mat stres. Ak je maly zdravý, zbytocne si robíte starosti, este som nepočula o dieťati ktoré ked bolo hladne , aby sa nenajedlo, alebo aby sa dokonca samo vyhladovalo na smrť. Asi ma slabý apetít.

leyla1675
autor
25. sep 2021

Ďakujem. Už sa to zlepšilo skúsila som to tak ze ho nechám dat rucky do misky a tak kŕmi mňa, a ja jeho. 😊

kissinka111
25. sep 2021

Skusit b-komplex kvapky podporuju chut do jedla