dievcata maly ma rok aj tri tyzdne vacsie kusky ovocia spapa dokonca ked uvarim polievku tam spapa vacsie kusky vsetkeho ale hlavne jedlo ani za svet co mam robit poradte??
to je normalne, my uz 2 mesiace papame okrem materskeho mliecka iba suche rohliky a banany 😀 Az v poslednom case zacala opat jest aj obed, ale stale dookola len to iste by jedla, a najlepsie bez masa 😀
moj syn ma 3 roky a neje 2 chody. ked, tak len vynimocne. varim preto huste polievky, zaprazkove, zahustene, so zemiakmi. ved ked sa nale z polievky, tak nechce druhe. ked chcete, aby jedol druhe, tak mu nedajte polievku. A maso zje iba vynimocne. cize nerobit paniku a dat mu to, co chce.
Moja zacala cca pred 3t papat dva chody a cele kusky mi zacala jest od 1,5 roka..na ndeti netreba tlacit, oni samy vedia, kedy su na to pripravene 🙂
nic,vydrzat,a nechat to nanho,vsak ma len rok 😕 nevidim v tom ziadny problem
Moja dcéra má už 5 rokov a ešte stále má problém pri jedení vačších kúskov, ale to som spravila chybu ja lebo tiež keď som chcela aby spapala hlavné jedlo aj kúsok maska, všetko som jej mixovala a to bola chyba lebo mi potom už aj ako 2 ročná odmietala všetko čo nebolo kašovité, tak radšej pomaly okrem polievočky daj dieťatku kúsok z hlavného jedla ryžu, masko ale nakrájané na malé kúsky keď spapá 2-3 lyžičky buď spokojná ale aspoň sa naučí prežúvať.Takže nemixovať radšj popučiť vidličkou.
mixuj mu aj hlavne jedlo.. ja som tak mixovala. najskor na jemnucko a neskor na mensie kusticky, a teraz spapa aj vacsie. mame len 4 zubky ale vie pekne papat aj vacsie kusky, predtym ho vzdy natahovalo z toho
ved mu mixuj, no a co nebude to tak jest naveky, hlavne aby sa najedol a prospievaj. Ja robim tak ze polku rozmixujem a polku nakrajam na drobno a zmiesam. Tiez nejeme 2 chody iba s velkým casovým odstupom. No vzdy jej dam najprv tuhe jedlo a potom polievku, lebo ked jej dam polievku tak uz nezje hlavne.
Moja dcérka má 14 mesiacov a tiež zje len jeden chod. Najradšej má husté zeleninovo-mäsové polievky, do ktorých je pridávam na striedačku buď cestoviny, ryžu alebo zemiaky. Jedlo som jej najskôr mixovala úplne dohladka, potom na mini kúsky, teraz jej väčšie kúsky už len popučím pučidlom na zemiaky, prípadne nakrájam nadrobno, ale stáva sa mi, že väčšie kúsky mi vytláča jazykom von z pusy. Sú dni, keď okrem mlieka nezje takmer nič.
Nerob si starosti, dôležité je, že tvoje dieťa prospieva a dobre jedáva, hoc aj mixovanú stravu. Miixuj, ale popritom stále skúšaj prepašovať mu do úst aj nejaké tie väčšie kúsky. Raz sa to podarí.
ja ti poradim, netrap sa, vyrastie z toho, moja dcera tiez nechcela jest ziadne kusky, vsetko som jej mixovala, a musela rozpucit, no a teraz cez leto , ma 2 a pol rok, tak zacala pekne papat kusky, masko, zeleninka, zemiaky, ryza, vsetko - takze asi len musi pist ta spravna doba 🙂
ročnému stačia hustejšie polievky a keď sa dožaduje druhého chodu tak po časovom odstupe napr. po obednajšom spánku mu ponúknuť...............poznám deti čo vyrástli na polievkach s chlebíkom 😀 a lebo3 roč. zjedli 2 taniere polievky a to bol celý obed..... 😀 neboj každé dieťa má svoj čas...........
to ja sem mala podobny problem.. a teho casu som nasla recept na nete "vepř a pepř "a velice mu to zachutilo.. odteraz nemame problemy s papanim 😀
Môj syn má 13 mesiacov. Varím mu väčšinou husté polievky s mäskom alebo prívarky. Vždy tam však nechám zemiaky, zeleninu, cestovinu na väčšie kúsky, aby ich vedel chytiť do ruky. On si tie kúsky vyberá ručičkou a sám sa kŕmi. Popritom ho kŕmim. Takto sa naučil papať väčšie kúsky-rozpučía som mu jedlo a nechala zopár kúskov a on si to sám začal pýtať z taniera a sám sa kŕmiť.
No my máme ten problém že máme 13 mesiacov a odmietame mäsko, polievočky papá pekne ale ako náhle zacití mäsko vyplujeme mi to naspäť.Som s toho na nervy a sú dni kedy nezje nič okrem mliečka.
My sme mixovali do roka a pol🙂 jablčko chrúmal od roka, ale ostatné vyplúval, tak som mixovala a hotovo, neriešila som to🙂
Nas maly ma 14 mesiacov, a tiez nejedava este dva chody, a v podstate ani take velke kusy mäsa. Ked si vezmes, vsak nema na to este ani chrup prisposobeny, vsak nas ma len 6 zubov, tak s cim by to pokusal? S dasnami to ide tazko, takze sa mu necudujem. Ja tiez robievam hustejsie polievky, na hrubo rozmixovane, ze tam ma kusky, ze to nie je uplne do hladka, pripadne popucim s vidlickou. To zje. Vcera napr. mal kuraci vyvar z rezancami, vcera mi ich vypluval, a dnes ich zjedol bez problemov, takze aj zalezi aky ma den 🙂 ale napr rozok z maslom zje ked mu odlomime a dame do ust, alebo palacinku, lievanec. Ale to su vsetko maksie veci, ktore vie rozžuť aj na dasnach. Takze ja si myslim, ze mozes byt kludna, ono to pride samo a netreba ho nutit. 🙂
rocnemu staci bohato na obed jeden chod
my mame vyse 2 rokov a masko musim stale krajat na mikroskopicke kusocky... 😉 zato z fasirky si vie odhryznut a povedala, ze to je pizza a ja som jej prikyvla, ze "ano, skoro take iste" len aby pekne papala... 😉 vela veci bude casom o psychologii... hrasok sa naucila jest, ked mala take obdobie, ze sa velmi rada hrala s loptou, tak som jej nahovorila, ze to su take male lopticky... 🙂 odvtedy aj to co nelubi zje, ak tam prisypem trosku hrasku... 😉
Vyskúšaj ryžu, zemiakovú kašu alebo knedlík nakrájaný na kocky a k tomu omáčku s nadrobno nakrájaným mäskom a popučenou zeleninou alebo to mäso a zeleninu do omáčky rozmixuj ale nie úplne nahladko. Môj má 5 rokov a doteraz rýchlejšie zje mäso s omáčkou a prívarky.
Viete mi prosim poradit ako mojho skoro 9 mesacneho synceka naucit papat jedlo s kuskami?Uz som skusala vselico, aj sietku na jedlo...ked mal 7 mesiacov lekarka na mna nakricala preco mu este mixujem a vobec ju nezaujimalo preco.Ze to uz nesmiem, ze ma davno papat len pucene jedlo.Lenze jeho stale napina aj z ryze aj z malych kuskov.Napina ho hned po 1.lyzicke a ak mu dam dalsiu pozvracia sa.Poradte nieco, stale skusame, ale sa takto len trapime.Dakujem
moja jedla do 18 mesiacov len jeden chod, vacsinou masove polievky a mixovane, chce to len cas 🙂