ahojte dievcata ja som sem uz vela krat pisala prispevky....ale nieco ma trapi ja som aj pouzila vyhladavac ale chcem to pocut od vas...som len obycajna mamina ktora ma strasne vela otazok vela krat aj zbytocnych ale co uz narobim moj syn bude mat rok je krasny zdravy zivy mudry no proste vsetko ako ma byt len ma trapi toto ked citam na MK ze rocne deti vedia same jest,ze pozuju rohlik ze proste neviem co vsetko trapi ma ze moj taky nieje vsetko velke mi vypluje a ja uz neviem co mam robit on sa pekne napapa ale ked mu pomixujem vydlickou vypluje ked navarim pre mna a pre mm on to nechce musim mu varit zvlast ale zaujimave je to ze ked mu dam chytit bananik zje aj polovicu pekne si odhryzne aj vlocky spapa co on chce ale keby som mu uvarilu ryzu tak vypluje tak isto cestoviny vacsi kusok maska a ja sa bojim ze kazdy den je pomaly to iste ci sa to niekedy zmeni kazdy den ma uvarene cerste aj polievku aj druhe papa aj rybku masko vajicka ale vsetko pomixovat uplne som v tomto zlyhala ked mu dam kusok mozzareli obcas spapa alebo vypluje postruhane jablcko spapa ale len ked chce ku kazdemu jedlu musi mat vyzivku inak hladom netrpi na 11m mal skoro 15kg prosim vas neurazajte ma poradte mi ako na to ja ho nenutim vzdy mu ponuknem nase jedlo ale vzdy mam uvarene aj pre neho ale dokedy bude jest to iste do 5rokov???
Netráp sa zbytočne, dcérke som tiež všetko mixovala lebo z popučeného jedla ju napínalo a jesť väčšie kúsky sa naučila až po roku. Odrazu zo dňa na deň odmietla jesť mixované a začala papať normálne jedlo, až som ostala prekvapená že zrazu nechce rozmixované 🙂 . Robíš to správne, pekne mu ponúkaj Vaše jedlo a on keď bude pripravený začne papať. Hlavne ho nenúť aby si mu ho nesprotivila 🙂 Mladšiemu synovi tiež mixujem a keď bude pripravený začne papať aj sám 🙂 Nerobím si z toho ťažkú hlavu 🙂
@renata5 ahoj neries to moja mala tiez takto isto nechcela len pomixovane a to uz mala vyse roka...len jogurty a same take blbosti chcela a o polievke sme mohli len snivat a ked uz nieco tak vymixovane vies ono zalezi a od toho kolko ma zubkov..teraz ma moja slecna za mesiac dva roky a uz papa sama a nic nemixujem vezme si co chce a kolko chce a dokonca miluje polievky 🙂 🙂 takze sa neboj proste nie vsetky deti vedia hned vsetko a postupom casu vsetko zacne papat a aj robit 🙂
@renata5 ahoj Reni.. tak ako ostatne mamicky ti radia, netrap sa tym, on zacne papat sam 🙂 nas Matko ma teraz uz skoro 3 a pol roka a tiez strasne dlho nechcel papat kusocky, vsetko muselo byt uplne rozmixovane.. tiez som patrala tu na konikovi nejaky trik ako na to, naucit ho papat kusky.. az som sa docitala, ze mu mam tristvrte jedla pomixovat nahladko a stvrtinku popucit vidlickou uplne najemno a spolu to zmiesat a to mu davat papat nejaky cas, dajme tomu tyzden.. po tyzdni ak to dobre prijme tak polovicu pomixovat a polovicu zase na jemno popucit vidlickou a zase to iste, zmiesat dokopy a to mu dat papat.. toto potrva zrejme dlhsie trosku nez tyzden.. a ked bude aj toto uz dobre, tak zase dajme tomu dve tretiny popucit vidlickou a tretinu pomixovat a tak postupne prejdes len na popucene a potom neskorsie popucene uz nie az tak najemno, ale aj s kuskami trosku a tak ho postupne naucis na kusky 🙂 nas Matko bol strasny v tom papani, to ti poviem rovno.. trapila som sa presne ako ty teraz.. vsetky deti v jeho veku uz papali kusky a on stale len mixovane.. len co mal kusocek niecoho hned ho napinalo a ja som sa strasne lakala, lebo sa nemohol ani skoro nadychnut a ma s tym hrozne stresoval.. dodnes to robi, ze ked napriklad papa kusok pomaranca a najde sa tam hrubsia supka ta biela po olupani, co je dookola, tak ho napne a uz viac pomaranc ani nechce papat zase nejaky cas.. co uz, kazde dieta je ine.. vsak sa to raz nauci 🙂 nebude donekonecna supat pomarance napriklad 🙂
a nikto nema pravo sa ti smiat alebo na teba este dokonca nadavat.. vobec sa netrap tymto, robis co mozes.. preto ti pisem co pomohlo nam, lebo my sme si presli uplne tym istym co vy 🙂 drzte sa a nech sa vam to podari prekonat a huraaaa na kusocky 🙂))
ja som mixovala do roka a pol a takych je nás viacej, skus ho menej sledovat, neporovnávaj, čo by dali iné maminy za to keby ich dieta zjedlo všetko to čo lubi tvoj maly.
moja, my sme boli na tom detto.. mixovala som do konca 15.mesiaca.. bez problemov zjedla bananik v ruke, aj piskoty, ci jablko. ale hlavne jedlo dna muselo byt vzdy na mraky pomixovane.. nepotesim ta, ale nic na tom nezmenis 😒 ono to pride samo, uvidis, hlavu hore. teraz ma moja 17. a pol mesiaca a sama spapa ruckou cestoviny, ci vidlickou zemiacik s maskom , ked jej napichnem 🙂 pride zlom, ked bude chciet papat sam a uvidi, ze s mixovanym to nejde 🙂 a hlavne bude chciet papat to, co vy. ja by som pokracovala v tom, co robis. pekne mu ponukni aj vase, ale ak odmietne, nenut ho. vela trpezlivosti ti prajem 🙂
juj hlavne sa kvoli tomu nestresuj..ja som taka ista mamina vsetko ma vystrasi okolo maleho, stale porovnavam s inymi.. 😉 ale kazde dietatko ma svoj cas..moj malicky sice takyto problem nema..ale zato som ho isty cas musela krmit rukami 😀 lebo z lyzicky ci uz umelej alebo normalnej nasej nechcel nic.. ma rok a pol a sem taam este stale len rucne mu davam aj ryzu aj vsetko..neviem ci aj toto nieje zvlastne ale ked inak nechce..co s tymi detmi 😝
@renata5 Mne takto fungovala dokedy som ju kojila - tiež obžula napr. rohlík no ani za svet mi neprehltla úplne nepomixované jedlo - všetko ručným mixérom - milovala polievku, hocijaký vývar z mäska a do toho mrkvu, zemiak, rozmixovať, ako náhle sa našiel väčší kúsok vypľula - mäsko som často oddeľovala na také tie nitky aby mi ho tam zjedla /vieš čo myslím../ Trvalo to do 14mes, do odstavenia, odvtedy ako keby zázrakom zo dňa na deň začala jesť normálne. Dosť často jedávala tie kaše od Hami /prášok do vody/ a doslova mi milovala tie ich konzervy /tie poháre zeleninové s rôznymi druhmi mäsa/ - všetko toto prešlo, dnes už by mi to do úst nedala... takže jediné čím Ťa uteším je že o pár mesiacov si pravdepodobne na to ani nespomenieš a dovtedy vydrž /inak je teplo, deťom toľko nechutí ani nám/ a ešte Ťa môžem ukľudniť tým, že moja drnda má 2roky 4mes a len 12,5kg..... takže pohoda.. Dbaj o to aby mal dosť vitamínov /ovocie, zelenina/ a bielkoviny /mäsko/ a inak nejako nerieš, je to obdobím, prejde to samé... 😉
@lenka311
@157misicka
@andiekens
@munu
@laurica123
@daniela242
@oliverko5 dievcata dakujem vam za povzbudenia,maly ma 7zubkov ja ked varim polievku a su tam vacsie kusky zeleninky on ich pozuje ale vcera ani za svet za cely den skoro nic nezjedol stale by papal iba pribinaciky atd hovadinky ja som strasne citliva vsetkeho sabojim a hlavne sa bojim to spravit inak uz neviem co mam varit stale je dookola to iste a mozno aj preto nechce co jeme my.. 🙂 uz mu davam aj lyzicku do rucky ale on ju bachne zo svojou rucickou do jedla tak mu ju vezmem ale keby ste videli ako pije sam s hrnceka krasne a ked mu dam chlebik naa cimprcampr ho rozdrvi a hadze na zem ale mne to nevadi povysavam
ahoj..no my sme mali presne to iste ako pises.maly mi vsetko vypluval a nezjedol nervacila som bola som s nim aj u lekarky na krvi a vsetko ok..potom v jednom roku sa to vsetko zmenilo a zacal sam jest kusky..pises ze maly ma 15kg..potesim ta mi ma 2 roky 8 mesiacou a mame necelych 13kg.netrap sa nad tym maly zacne sam od seba..sku po malych davkach vacsie kusky nech sa s tym trosku potrapi.