Ročného syna neviem naučiť jesť kusové jedlá

18. nov 2022

Ma rad kukuričné chrumky a ten tvar mu vyhovuje, ze ako tycku to chyti a hryzie, tak mu tak robim aj raňajky, ze nakrájam na hranolkovy tvar chlebík, uhorku, tvrdy syr, proste všetko mu takto pracne nachystám, a on to nezje, komplet všetko skončí na zemi. Ma rok, s lyzicovym jedením je to tiež tak ze mu musím dávať ja, ešte ju sám nechytí zeby si nabral a dal do úst, a popravde kasu ci prikrm ci jogurt sa mne tiež dvakrát nechce zoskrabavat zo steny... Krmim ho, a jedlo na pásiky si nevie zobrať a zut.. Poradte prosím že ako to robit, a kedy konečne začne aspoň trochu sam jest, uz som z toho na nervy :(

majamat
18. nov 2022

viem, ez dieta v tomto veku sa pokusa jest,a le to este neznamena, ze to vie, tam jemna motorika este moc nefunguje, koordinacia pohybov tiez este nei ej na takej urovni. a ak este dieta nechce spolupracovat, tak neurobis nic.
rocne dieta este predsa nemusi same jest. moja dcera mala problem sama jest snad este v 3r, no ale to uz bola rucovistost a trpela nechutenstvom, ale este aj v takom veku som ju krmila, v 1r ak sa pokusila, rozhodne bolo jedlo vsade inde, nie na tanieri, ci v nej. je to uplne normalne.

majamat
18. nov 2022

a teda tieto veci neprdu same, chce to trening - postupne ucenie.

beata_k
18. nov 2022

No chcela by som vidiet rocne dieta sa plnohodnotne najest same. Chces od neho vela. Nic sa neda robit, musis ho krmit. On sa nauci, ale nie hned.

terry658
18. nov 2022

Tak to ešte chvíľku potrvá. U mňa sa dcéra naučila tuhšie veci jesť sama okolo dvoch rokov, syn neskôr. On mal potrebu sa kŕmiť aj ako 3 ročný keď už chodil do škôlky. Niežeby sa nevedel najesť ale bol rád ak sme mu s tým pomohli. Chce to len trpezlivosť. V tomto veku by som tekutejšie veci ani nedávala aby jedlo samé iba všetko uprple. Ak jedlo ešte končí na zemi tak prosto nie je pripravený. Treba počkať.

54tinka54
18. nov 2022

Este je malinký.. ja mám 15 mesačného a teda chlebík na kocky alebo natrhané palacinky na kúsky spapá sám, ale kaše a veci čo je potrebné jesť s lyžičkou tak to bez šance. Chytí ju do rúčky ale nevie ňou nabrať jedlo tak sa potom hnevá 😀 čiže to ho krmim ja.. beriem to tak že to chce este čas

evica17
18. nov 2022

Môj sa najedol sme v roku,ale iba liečbe nnkusky, a aj to rukou jedol. Iné nie, všetko bolo na zemi. Ale dávala som mu na kocky jedol,chlebík ,syr a pojedol.

janka_266
18. nov 2022

Tréning tréning tréning, skúste dať banan do ruky, palacinky/lievance/placky. Ja som môjmu zo začiatku davala aj do polievky chlieb, nech nasiakne šťavou a chlieb sa mu lepšie nabral na lyžičku ako len šťava.

luxus10
18. nov 2022

ja si myslim ze rocny by sa uz mal aj sam poobliekat, a ist do jasli, nech doma nezavadzia....co si to dovoluje nejest sam...ah hroza niektore matere!!!!!!!!!!!!!!!!!

autor
18. nov 2022

@luxus10
@luxus10 bože ukludni sa a nepreháňaj, ja som to tak vôbec nemyslela ani nenapísala, ked sa nudíš a chodíš sem ženy len zhadzovať tak si nájdi job alebo povedz manželovi nech sa ti večer povenuje, si odveci a vôbec nemáš čo tu takéto reči mat... Nemám skúsenosti ani kámisky po okolí ktoré bymali deti, prišla som sa opýtať ze co s tým jeho jedením a zistila som ze je ešte skoro aby jedol aspoň čiastočne sam, okej, no tak dobre tak nebudem tlačiť na pílu a hotovo. Ale ty sa uprac láskavo

natyzara
18. nov 2022

😂 ty pises ze si z toho na nervy. a to ma este len rok. nestazuj sa a daj mu cas

luxus10
18. nov 2022

autorka ty sa uprac chudak dieta....

ajsha123
20. nov 2022

Ja mam skúsenosti, ze v takomto veku je dobré dať dieťaťu lyžičku do ruky, aby malo niečo v ruke, ale ty si zober druhu. A kým sa dieťa prple v jedle a snaží sa s tou lyžičkou niečo urobiť, ty mu šup jedlo do úst... Takto ho skôr nakŕmis.... A on sa aj učí a aj sa naje...
A co sa tyka samostatného jedenia lyžičkou, tak môj prvorodený vedel jest polievku sam, ked mal rok aj 3 mesiace. Polievku. Nevylieval... Ale to sa chodili na neho pozerať ako na zázrak... Sesternica, čo študovala pedagogiku, vravela, toto je veľmi skoro... Žiadne naše ďalšie dieťa to v takomto veku už nevedelo... Tým sa nechvalim... Len, ze neboj sa, on sa to raz naučí, len to chce čas.. A nie je ešte pozadu...