zdravím, tiež by som potrebovala poradit,..Mam rocné dieťa, ešte kojím, ale uz len dvakrát za den, vodu a čajík pije zo skleneného pohárika uplne bez problémov už niekolko mesiacov, ale kedze taketo malé dieťa má vypiť pol litra mlieka denne, neviem ako jej dávať kravské mlieko, ked ju uplne odstavim....Z poharika mi to nepride zrovna vhodne...a neviem ju nijako naucit na flasu...
ja som nedavala mlieko ale jogurty alebo acidko, a v pohode zjedli a vypili, prip. neskor som skusila cez slamku, ked to pochopili, bavilo ich to, najma bublinky robit 😀
normlane z pohara 🙂 a zase pol litra to nemusi byt vobec, ved uz bude aj ine mliecne veci papat.
daval niekto mlieko pit zo skleneneho poharika?? Lebo som sa s tym zatial nestretla....Vsetci "flasuju" aj do troch rokov...a prislo mi to "odveci", aby pila mlieko z pohara a nie z flase...Ozaj, a davali ste pit mliecko vzdy pravidelne rano a vecer, alebo v iny denny cas?
jeeej, ste tu velmi zlate, to ste ma ukludnili 🙂 A ja ze mlieko proste musi byt len a len z flase 🙂 Skusim pripadne aj tu slamku 🙂 Kolko dobrych ochotnych ludi sa tu za chvilu najde 🙂
@sofesa
ja som to davala normalne do plastovej salky s 2 uskami, a prip. s tou slamkou ked uz vedeli.
moji flasu nepoznali nikdy, ked som odstavila od prsnika, presli sme rovno na "kulturne pitie".
nevidim dovod ucit dieta umelo na flasku...pravidelne som davala jogurt s ovocim na desiatu alebo na olovrant, ako prislo a ked kravske alebo acidko, zvacsa k ranajkam
moja nechce mlieko od odstavenia ani vidiet, tak davam vela mliecnych vyrobkov - tak som sa dohodla s pediatrickou.. ale zaspavala na prsniku, tak som musela nejako vymysliet ritual - pije pekne z flasky, ale iba caj.. tak som jej posledne dni skusila do caju pridavat umele mlieko a funguje to.. postupne zvysujem davku a ona sa nestazuje, asi si zvyka na chut.. ja len, ze vymyslat kazdy den aby mala dost mliecneho bolo troska narocne, lebo to co papala dovtedy vraj bolo malo podla dr..
ale je uplne jedno ci pije z pohara, alebo z flasky, hlavne aby mala vela mliecneho.. 🙂
preco si pre pana krala chces pridat robotu?Ved je to super ze pije z poharika.O jednu obrovsku starost menej.
@sofesa A bude pit kravske mlieko? Ked som syna v roku odstavila, tak nechcel ziadne mlieko. Ani UM ( skusala som niekolko znaciek) ani kravske. Kravske mlieko zacal pit, az ked mal skoro 2 roky. Medzitym som nedostatok mlieka kompenzovala mliecnymi vyrobkami. Teaz ma mlieko na poziadanie, spravidla si pyta rano a vecer, vramci ale aj mimo ranajok a vecere. Moje deti tnikdy nepili z flase, ani mlieko ani nic ine.
@sofesa mlieko z flase re take dieta je pohodlnejsie pre mamu. Dietatu je to skoro jedno. Ked zvlada poharik, vypije z neho hocico co mu chuti. Mlieko z flase do 3 rokov (kolkokrat aj do 6 - 7) je castokrat viac o pohodli mamy ako o tom, ze by ho dieto inac nevypilo a uz vôbec to nie je norma.
dakujem vam velmi velmi pekne za vase rady a odporucania!!!!!! 🙂
@sofesa preco ti nepride vhodne davat pit dietatu mlieko z poharika? dietatu, ktore podla tvojho prispevku normalne krasne z toho poharika pit vie?
pohar je 100x lepsi ako kazda jedna flasa 🙂 a to ze jej to tak sikovno ide ked ma rok - super
@sofesa možno ti dieťa ani mlieko nebude chcieť piť, často sa stáva, že dojčené deti po odstavení nechcú mlieko, takže zbytočne dopredu riešiš 🙂
Moje dojčené deti (jedno do 1,5 roka druhé do 3 rokov) nikdy nemali cumeľ v ústach, ani fľašky sme doma nemali, pili vodu najprv z pohárov so sosáčikom a potom z pohára cez slamku, ako tu už bolo spomenuté.
Obaja kravské mlieko po odstavení odmietali, takže som to riešila jogurtami. Ale vo vyššom veku a aj teraz už kravské mlieko v pohode a radi pijú.
Ahoj aj nasa pile len z poharika a z flase ani za svet, a teraz som rada,ked niekam ideme tak beriem flasku kde len perami staci sosacik a tecie jej , z tej sa uz naucila pit. ale inak oblubuje stale len z poharika, lebo vidi ze aj my dospelaci pijeme z pohara :DD
@sofesa moja mladsia v zivote nemala dojcenecku flasu v ustach a tu je. vodu pila z tych flias so sosakom a mlieko pije z pohara doteraz so slamkou - sice vie pit aj bez slamky do pohody ale cez slamku jej mlieko viac chuti ocividne 😀. skus aj ty jej dat slamku do pohara a uvidis ci tak nezacne pit viacej.
Tu som videla ze by mali mat video ako naucis pit dietatko so slamkou
https://www.youtube.com/watch?v=yWiCN1NFQcw
@sofesa neboj sa. Ked vie pit caj aj vodu z pohara, vypije aj mlieko. Techniku ma zvladnutu, uz len aby mu chutilo