Ahoj, viete mi poradiť, čo by ešte ročné dieťa nemalo jesť? Viem o hriboch, surové mäso a ryby, údeniny. Je ešte niečo, čo sa výslovne neodporúča? Ďakujem
Ťažké, nedostatočné tepelné spracované, výrazne korenisté, údené potraviny a nepasterizované mliečne výrobky
@babulkomale taky tatarak prečo nie ? Sushi.? Teraz myslím tých dospelých...každopádne to sú veci ktoré miluje aj náš syn...
To surové mäso sa mi páči 😊, to by som ani ja nedala. Teraz sa moc s tým zaoberáme co sa môže co nie. Riadila by som sa materinskym inštinktom. Nič netreba preháňať.
@babulkomale no predstav si, že kopu normálnych surové mäso je 😉
@babulkomale
@mirkava o tataraku ste este nepoculi?
@belllinka len pocula a videla 🤮
Co to meni na tom, co som napisala?
Milujem sushi a myslim, ze som normalna 🙂
@babulkomale nenormálny je skôr ten, kto grcia nad niečím čo ani neochutnal a zároveň kritizuje ľudí, čo ochutnali. Ako dieťa v škôlke 💁♀️
Surové mäso a ryby som napísala preto, lebo my ich nedávame (tatarák, sushi). Nechápem, prečo sa nad tým niekto pozastavuje 🤷🤷
Urcite orechy v celku, ty se kvuli tvaru a tvrdosti nedoporucuji snad do 4 let. Pomlete nebo orechove masla jsou uplne v pohode.
Prečo nie ryby? Ich mäso je ľahko stráviteľné a chutne
Môj syn v roku bežne jedával ryby. Dokonca naša pediatrička to veľmi odporúčala
@lilope aha ty sa bavis o chuti? Ja o chorobach a parazitoch co su tam. V zivote by som to nedala do ust.
Tak teda dobrú chuť.
@babulkomale kde sa bavím o chuti? Bavím sa o tom, že nazývaš ľuďmi nenormálnymi len preto, lebo ty niečo nerobíš. Ja zase nerozumiem prehnanému strachu zo života, ale za to nekritizujem ľudí ako ty. Nebolo by na škodu naučiť sa zvážiť slová.
a ja som praveze od roka uz postupne zacala zaradovat vsetko to, co sme jedli my. Postupne, pomaly, ked videla ze nieco jeme tak pricupkala a ochutnala. Ja si zas naopak nemyslim, ze to treba tak hrotit, hlavne je, aby malo uz dieta od zakladov dobre stravovacie navyky a jedla sa nebalo.
Sladkosti a opatrne so solenim, tvarohom a hovadzim masom, vyhybat sa koreninam.
@babulkomale kriste pane udrzatelnost a zahltenie odpadom tohto sveta ti nic nehovori? Keby bol kazdy takto bojazlivo uzkosltlivy precitlively tak uz zijeme v podzemi zavaleny hubkami
Dieta ma a moze jest uplne vsetko. Snad okrem toho suroveho masa..Ty si myslis ze nase stare matere riesili takyto zoznam? Take citlivky mamicky co sa boja zivota potom vychovaju alergikov a uzkostlive decka. Nechapem kam na to chodite. 😀😀
@babulkomale a pevne verím že voliť budeš ekoteroristov z PS 🙈 latexové rukavice a jednorazová hubka... čo robíš v mäsokombinate? 🙄 psycho
Pocula dom v podcaste mamagang ze mak az od 1,5 roka kvoli pritomnosti tazkych kovov. Co ma trochu zarazilo, samozrejme ze skusil pred 1,5 rokom ale nic extra.
Ďakujem za rady, žienky 😊😊
Myslim ze cokoladove veci som este nedavala.
Surove maso snáď nebude jest nikto normalny, ani dospelý 🥴
A pozor na ruky pri krajani masa, kamoska len podala cumlik a dieta skoncilo s bakteriou z masa v nemocnici na infuziach. Ja si davam na krajanie masa latexove rukavice vhodne pre styk s potravinami a potom este poumyvam viackrat ruky mydlom. Dosku na krájanie a noz umyjem vzdy novou malou hubkou, ktoru potom vyhodim.