Ročné dieťa - zakázané potraviny

20. aug 2023

Ahoj, viete mi poradiť, čo by ešte ročné dieťa nemalo jesť? Viem o hriboch, surové mäso a ryby, údeniny. Je ešte niečo, čo sa výslovne neodporúča? Ďakujem

babulkomale
20. aug 2023

Myslim ze cokoladove veci som este nedavala.
Surove maso snáď nebude jest nikto normalny, ani dospelý 🥴
A pozor na ruky pri krajani masa, kamoska len podala cumlik a dieta skoncilo s bakteriou z masa v nemocnici na infuziach. Ja si davam na krajanie masa latexove rukavice vhodne pre styk s potravinami a potom este poumyvam viackrat ruky mydlom. Dosku na krájanie a noz umyjem vzdy novou malou hubkou, ktoru potom vyhodim.

janage
20. aug 2023

Ťažké, nedostatočné tepelné spracované, výrazne korenisté, údené potraviny a nepasterizované mliečne výrobky

klarissa25
20. aug 2023

@babulkomale taky tatarak prečo nie ? Sushi.? Teraz myslím tých dospelých...každopádne to sú veci ktoré miluje aj náš syn...

mirkava
20. aug 2023

To surové mäso sa mi páči 😊, to by som ani ja nedala. Teraz sa moc s tým zaoberáme co sa môže co nie. Riadila by som sa materinskym inštinktom. Nič netreba preháňať.

janai1
20. aug 2023

@babulkomale no predstav si, že kopu normálnych surové mäso je 😉

belllinka
20. aug 2023

@babulkomale
@mirkava o tataraku ste este nepoculi?

babulkomale
20. aug 2023

@belllinka len pocula a videla 🤮
Co to meni na tom, co som napisala?

mirkava
20. aug 2023

@belllinka niečo sa mi marí, ze som počula 🤣🤣🤣 ved píšem, že surové mäso by som ani ja nedala. Nejem ho.

diewcatqoo
20. aug 2023

Milujem sushi a myslim, ze som normalna 🙂

lilope
20. aug 2023

@babulkomale nenormálny je skôr ten, kto grcia nad niečím čo ani neochutnal a zároveň kritizuje ľudí, čo ochutnali. Ako dieťa v škôlke 💁‍♀️

autor
20. aug 2023

Surové mäso a ryby som napísala preto, lebo my ich nedávame (tatarák, sushi). Nechápem, prečo sa nad tým niekto pozastavuje 🤷🤷

nairia
20. aug 2023

@autorka - pridala by som este tavene a roztieratelne syry. potom este je fajn sa vyhnut sladkostiam, slanym pochutinam, sladenym napojom, pastetam, tucnemu masu.

bluemoon24
20. aug 2023

Urcite orechy v celku, ty se kvuli tvaru a tvrdosti nedoporucuji snad do 4 let. Pomlete nebo orechove masla jsou uplne v pohode.

pribinak
20. aug 2023

Prečo nie ryby? Ich mäso je ľahko stráviteľné a chutne
Môj syn v roku bežne jedával ryby. Dokonca naša pediatrička to veľmi odporúčala

janage
20. aug 2023

@pribinak ryby áno, ale nie surové píše autorka o surových rybách a mäse

babulkomale
20. aug 2023

@lilope aha ty sa bavis o chuti? Ja o chorobach a parazitoch co su tam. V zivote by som to nedala do ust.
Tak teda dobrú chuť.

lilope
20. aug 2023

@babulkomale kde sa bavím o chuti? Bavím sa o tom, že nazývaš ľuďmi nenormálnymi len preto, lebo ty niečo nerobíš. Ja zase nerozumiem prehnanému strachu zo života, ale za to nekritizujem ľudí ako ty. Nebolo by na škodu naučiť sa zvážiť slová.

simona1306
20. aug 2023

a ja som praveze od roka uz postupne zacala zaradovat vsetko to, co sme jedli my. Postupne, pomaly, ked videla ze nieco jeme tak pricupkala a ochutnala. Ja si zas naopak nemyslim, ze to treba tak hrotit, hlavne je, aby malo uz dieta od zakladov dobre stravovacie navyky a jedla sa nebalo.

siska53
20. aug 2023

Sladkosti a opatrne so solenim, tvarohom a hovadzim masom, vyhybat sa koreninam.

guliver19
20. aug 2023

@babulkomale kriste pane udrzatelnost a zahltenie odpadom tohto sveta ti nic nehovori? Keby bol kazdy takto bojazlivo uzkosltlivy precitlively tak uz zijeme v podzemi zavaleny hubkami

guliver19
20. aug 2023

Dieta ma a moze jest uplne vsetko. Snad okrem toho suroveho masa..Ty si myslis ze nase stare matere riesili takyto zoznam? Take citlivky mamicky co sa boja zivota potom vychovaju alergikov a uzkostlive decka. Nechapem kam na to chodite. 😀😀

zuzanka.zuzu
20. aug 2023

@babulkomale a pevne verím že voliť budeš ekoteroristov z PS 🙈 latexové rukavice a jednorazová hubka... čo robíš v mäsokombinate? 🙄 psycho

basulaak
20. aug 2023

Pocula dom v podcaste mamagang ze mak az od 1,5 roka kvoli pritomnosti tazkych kovov. Co ma trochu zarazilo, samozrejme ze skusil pred 1,5 rokom ale nic extra.

autor
20. aug 2023

Ďakujem za rady, žienky 😊😊