Ročné dieťa odmieta jesť

little_honeybee
17. apr 2018

Ahojte maminy, prosim poradte. Moje rocne dieta odmieta jest, uz je tomu tyzden. Najprv sme zacali odmietat desiaty, potom olovrant a dnes okrem dvoch lyziciek obeda, trochy mlieka a 50g vyzivy nemame nic v brusku. Dasna potieram gelom, ale spuchnute nie su, jedlo skusam take ktore mame radi, no nic. Ani mixovane, ani rozpucene, ani nakrajane na drobno - samokrmenie. Proste nic. Som zufala. Prosim nemate skusenost? Je to obdobie? Je mozne ze drobcovi nic nic nicbnechuti??? Zje ideme k Dr. Po radu a vysetrenie, ale az v piatok, lebo na dovolenku. Neviete mima prosim poradit?

meggyinka
17. apr 2018

Moze to byt obdobie ze ju/ho bolia dasienka a idu zubky.....skusaj ponukaj ale nenut moja ma 20 mesiacov a stale zje max 2 lyzicky nejak si tym hlavu uz nelamem lebo nasilu ho aj tak nedonutis papkat

little_honeybee
autor
17. apr 2018

@meggyinka oh joj.. ale ked sme zacinali tak sme spapali dvakrat tolko..nechapem to :( a ako priberate ak sa smiem.opytat ? Este aj kojis / UM? Ak teda nespapa hlavne, ci ti vypije aspon liecko?- a co na to Vasa dr.?

veronikazoja
17. apr 2018

podľa mňa je to len také obdobie, my sme si tým tiež prešli, dcéra nebola nikdy veľký jedák ale okolo roka sa utla a bolo - náš jedálniček bol raňajky kaša, obed kaša alebo mlieko, večera jogurt a druhá večera mlieko. Doktorka nám predpísala aj kvapky aby jej zvýšili chuť do jedla ale nepomohlo, bola som s ňou aj na gastre ale všetko bolo v poriadku, malá priberala a bola a teda je stále veľmi aktívna, stále som jej varila a ponúkala ale nechcela, potom som si povedala dosť a prestala som ponúkať a prišiel deň kedy prišla za mnou a vypýtala si z mojej polievky, síce len vývar čistý vtedy zjedla ale bola som najšťastnejšia na svete (bolo to skoro po 4 mesiacoch) a teraz papá 3krát denne, nezje síce veľa, teda podľa toho čo má na taniere ale je to o veľa lepšie
treba len vydržať a ponúkať ale nenútiť ak nechce, nechaj tak daj jej mliečko to ju zasýti alebo to čo ti spapá a určite sa to zlomí

drsmolinka
17. apr 2018

Moj syn sa do cca 10 mesiacov najedol ako drevorubac, potom boli s jedlom.problemi nemal cas jest stale sa chcel hrat a ked videl jedlo.utekal prec. Ked mu isli zubky to bolo este horsie vtedy spapal iba mliecnu kasu z flase a z toho sa najedol. Treba skusit davat dietatu papat z flase qk kvoli zubkom nechce papat lyzicou. Samozrejme kazda z nas sa snazi od flase odnaucit ale.ak dieta v nic nezje ani hlt zq cely den tak co narobime....musime podat jedlo vo flasi

meggyinka
17. apr 2018

@little_honeybee krvny obraz ma v poriadku tak asi zije zo vzduchu. Neviem. Dr tym ze nechudne tak to neriesi. Proste je nepapkac. Ma 20mes.a 11kg. Od 13mes ju nekojim a ani UM nedavam. Ked ma dobry den zje na veceru krupicu z kravskeho mlieka

alessia443
17. apr 2018

Tiez mame doma takeho experta. Zo zaciatku jedol ako divy, ani som mu nestihala lyzicku prikladat k ustam. Teraz bude mat dva roky a najradsej by zil zo vzduchu.. Len zbada jedlo na taniery a uz ma hystericke zachvaty.. Niekedy je len raz za den a ani to nie je celkom dobrovolne, musim ho vselijako presviedcat, hrat divadielka atd... aby aspon par lyziciek dal do ust. Obdivujem vas zeny, ktore to dokazete brat s nadhladom.. Ja to psychicky nezvladam az tak dobre, jednak kvoli tomu, ze sa bojim o neho a jednak kvoli tomu, ze cele dni len premyslam co uvarit aby mu chutilo, vkuse stojim pri hrncoch a nakoniec mi to aj tak "otrieska o hlavu".

alessia443
17. apr 2018

Ozaj a istu dobu som si to chcela ulahcit pustanim pesniciek na mobile, ale to davam skor ako odstrasujuci priklad, sice vtedy som donho mohla natlacit aj tri obedy, ale prisiel rychlo na to, ze ma tym moze vydierat.. bez mobilu uz nakoniec vobec tie usta neotvoril.. Nastasie, tohto sa pomaly zbavjujeme.. Lekarka mi vsak tiez vravela, ze to nemam nejako velmi riesit.. No ja to nedokazem, neviem pochopit, ako moze niekto cely den nic nejest a necitit pritom hlad.. Vkuse su v pohybe, kde beru energiu, z coho?😯😯😯

veronikazoja
17. apr 2018

@alessia443 musíš len vydržať to prejde, ja so tiež tri mesiace vyvárala a ponúkala a aj tak malá nejedla, potom som s tým prestala a dávala som jej stále to isté to jediné čo mi zjedla, odpadol zo mňa tak stres a hlavne to, že keď som varila a išla jej dať jesť tak prvé čo som mala v hlave že či dačo zje a stále som o tom hovorila a riešila to, trvalo síce ďalší mesiac než prišiel zlom a vypýtala si z mojej polievky a to mi môžeš veriť že po tých 4 mesiacoch na jogurtoch, kašiach a mlieku som revala od radosti, že malá mi zjedla všetok vývar (len šťavu)
ak ti prospieva a je aktívny tak to nerieš a vydrž, prípadne vybehni lekárke na poradňu nech ti ho odváži a uvidíš či ti neschudol ale ak prospieva tak to lekárka pravdepodobne ani nebude riešiť
dcérka priberala a bola aj veľmi aktívna, na to že skoro nič nejedla, brala aj kvapky na podporu ale nepomohlo, bola som s ňou aj na gastre, keďže sa nám to vlieklo nie dni ale mesiace a všetky výsledky boli ok

little_honeybee
autor
18. apr 2018

Baby ja som uz na nervy. Ani kasu, ani z flase :,( ona anilen neskusi dat do pusinky nic... len vodicku by pila. Skusim jej dnes prisolit obed a dat na pery kusok ci si neoblizne, ja uz neviem :((( ak by to boli zubky tak kolko to trva? A je toho vobec mozne ak nema opuchnute dasna? Vesela je, beha lieta, nechapem z coho ma.energiu, asi zo zasob... strasne sa bojim.aby neschudla, nie je ziadny michelinko :/ co by to este mohlo byt ?? Zeby som ju velmi nutila jest a trraz sa zatala?

veronikazoja
18. apr 2018

@little_honeybee môžu to byť zúbky aj keď to nie je vidno alebo len také obdobie, treba vydržať, dávam jej to čo spapá, ponúkaj a uvidíš, prípadne vybehni k lekárke nech ti ju odváži aby si vedela či neschudla, alebo ti môže predpísať kvapky na zvýšenie chuti do jedla, ale sú aj dajaké nápoje pre deti, hlavne kľud a nestresuj

little_honeybee
autor
18. apr 2018

@veronikazoja dakujem moja :( no ved ten klud je tazke zachovat. Ale viem, ze to mala citi, tak musim

andrea2722
30. júl 2019

@little_honeybee ahoj, mam ten isty problem. Az sa trasiem pred kazdym jedlom.prestala aj mlieko pit, akoby mala odpor. Tiez som nutila, sa bojim, ze od strachu som jej az odpor vytvorila. Bez telkyani noetvori usta. Bojim sa, velmi. Ako ste dopadli prosim

little_honeybee
autor
5. aug 2019

@andrea2722 ahojcek, preslo to... rozpapala sa sama postupne. Ale stale ma jedla, ktore spapa a ktore nie. Radsej by bola hladna akonich zjest. Hlavne chladnu hlavu, pevne mervy, prejde to.