Ahojte,
Môj syn bude mať o dva týždne jeden rok, no bojujeme s pitnym režimom.
Denne mu ponúkam vodu (Lucku) alebo cajik, skúsila som rôzne typy fliaš, s rôznymi cumlikmi, slamkami, s uškami….. fľaše ma rad, poteší sa jej a smeje sa na tých flaškách, avšak iba ich kúše a hra sa s nimi. Akonáhle mu ju naklonim, odtiahne sa.
Boli aj svetle chvíľky kedy vypil viac vody, keď boli teraz horúčavy, pil pekne vodu. No bežne počas dňa je to boj. Aby mal tekutiny dávam mu ich po lyžičkách, no už aj to po novom vypluva. Takže problémom je že nechce piť z fľašky, chytiť si ju chytí pekne aj dá do úst, no nepije. A problémom je aj voda ako taká. Skusal niekto 100% ovocné stavy ? Je to vhodne ?
Cika ale dosť . Ma nacikané plienky , niekedy aj precikané. Mlieko (umelé) ma ráno (150 ml) a večer pred spaním (180ml) a v noci (180ml), teraz mal dni kedy si mlieko pýtal viac aj cez den aj v noci čiže mal aj 5 fliaš . Takisto jesť sám obed nechce. Spapa chrumku, rožok ,ovocie sám ručičkami. Citim sa ako neschopná matka čo nevie naučiť dieťa samé piť z fľašky. Prosím ma niekto podobnú skúsenosť ? Čo tak čítam väčšinou 8 mesačne deti už tieto veci hravo zvládajú.
Ďakujem pekne za odpovede.
Dzusy nie su vhodne pre vysoky obsah cukru, ale mozes mu vyskusat primiesat par lyziciek do vody na ochutenie. A skusat normalny pohar, slamku, striekacku, urobit z toho hru. Plus ponukat aj polievky. Neboj, on sa to postupne nauci 🙂 inak teda moj s tym nemal problem, ale ja som napriklad z niektorych jeho flias nedokazala vycucnut ani glg, nechapem ako silno musia ti prckovia tahat, mozno bude problem aj v konkretnej flasi
A čo tak čistá voda do obyčajného pohárika bez slamky a iných sránd?
Mladšia ani fľašky nemala, bola kojena a ako začala sedieť pila z pohára
@syslik81 ďakujem za odpoved. Umelé alebo materské mlieko je základ stravy do 12 mesiacov. Až po tomto obdobi sa ma postupne vynechávat. Takú odpoved som nie len vyčítala ale aj dostala od dvoch doktoriek . Takže po 1 roku mám v pláne um nedávať . Samozrejme ovocie a polievky papa
Autorka môj rozmaznaný fracek nechcel fľašku do 15mesiaca 🙈🤣 je to proste chlap..Potom jedného dňa sám od seba zobral fľašku a začal piť ❤️ dovtedy sme mali no kojeneckú 🤣
@zuzulka558
prosim ta a ako sa ti to podarilo a aky pohar mala? Nas maly je kojeny a flase ohryza ale nepije z nich. Az ked som mu dala pit z normalneho pohara tak pil ale zabehlo mu a olial sa. Das mi prosim ta nejaku radu? 🙂 dakujem
@autorka,
mame to iste presne. tebe aspom to um pije z flasky, mne ani to.
Moja pila zo stamprlika. Potom s malého pohárika. Fľašu som brala až neskôr keď bola v škôlke na výlety alebo tak. Doma, na návšteve píla s pohára od začiatku.
@svetlonos decovy pohárik skleneny mala plasty neznášam,, na začiatku sa oblievala aj zabehlo ale aj sa napila,, to sa naučí
vymen mu umele mlieko za vodu -um vobec v takomto veku nepotrebuje a do jedla zapoj ovocie a polievky-aj to je tekutina