Ročná dcérka odmieta jesť

emminkalenka
4. aug 2016

Potrebujem poradiť. Moja ročná dcéra sa zaťala a nič mi nechce spapať. Problém je takí, že stále nemáme ani jeden zúbok, takže jej všetko musím mixovať pretože inak mi to nespapá. A som zúfalá pretože do nej neviem nič dať. Stále by len čajík pila. Už neviem či to môže byť tým, že jej pôjde von zúbok, pretože ho už vidno len sa nechce vytlačiť. Boli sme u lekárky a pekne priberá a hovorila, že jej nič nechýba. Len mňa trápi stále to že mi nič nespapá. Ráno máme UM, neskôr dáme jogurtík, ale na obed už nič nechce poobede sa jej snažím dať ovocie a na večer krupicu alebo nejakú inú kašu, ale ani tej nespapá veľa tak jej musím dorobiť UM. Ja už neviem ako na ňu 😢 😢

pribinak
4. aug 2016

caj pije aky? niektore granulovane caje su prisladzane, aby detom chutili, tak si skontroluj ci nie je aj ten vas prisladeny

ewelyn3
4. aug 2016

Pojdu jej tie zuby...nase deti presne toto iste robili...nejedli poriadne aj vyse tyzdna...no je normalne..plus aj tie vyssie teploty...niekomu proste nechuti...neboj sa, od hladu neumrie urcite..ked bude chciet, vypyta si a postupne zacne lepsie papat...nasa dcera ked jej islk stolicky nechcela nic jest aj tri tyzdne...neschudla nic..davala som jej aspon pit..alebo detsku vyzivu...alebo tie somariny "do rucicky"...nemusis sa vobec bat, je to normalne 😉

moni244
4. aug 2016

Je smadna, ale ak davas ten presladeny granulovany, tak sa necudujes, ze nic nechce jest, mozu to byt zuby, ale aj nemusia.
A preco ty este nemas ani jeden zub?

emminkalenka
autor
4. aug 2016

@ewelyn3 aj ja sa jej snažím dávať jogurty a výživy, aby nebola hladná. Len kedy sa to upravý ach.

@moni244 no nemáme ani jeden zub stále. Vidno ho tam už len nie a nie sa prerezať.

moni244
4. aug 2016

@emminkalenka ale ty by si to uz mala riesit, vo svojom veku by si mala mat uz trvale zuby

katka253111
4. aug 2016

Poznaaame,zuby 🙂

emminkalenka
autor
4. aug 2016

@katka253111 a ako dlho to trvalo u vás?

emminkalenka
autor
4. aug 2016

@moni244 myslite malej? Lekárka nám povedala, že už jej pôjdu von, len to môže ešte chvílu trvať

moni244
4. aug 2016

@emminkalenka nie, tebe

katka253111
4. aug 2016

@emminkalenka vždy ked ide nejaky 🙂 akobrocny mal 12zubov, teraz ma 22mes a ma.ich 18, chybaju posledne dva 🙂 ale od roka mal.casto obdobia, ze.jedol aj tri týždne len vyzivu,mlieko a polievky

siska53
4. aug 2016

@emminkalenka podla toho,co pises,tak nieco predsa len zje.
Ak jej davas sladeny caj,ten ju zasyti (granulovane su sladke).
Nasa mladsia tiez nechcela poriadne jest,jked jej sli zuby. Alebo aj ked sme boli niekde na dovolenke ci ked mala soplik.. Prosto vtedy viac uprednostnovala tekutiny. Casom sa to upravilo. Ked nechcela,nechcela..vysiel zub,ci presiel sopel,zacala jest lepsie..

maria117
5. aug 2016

@emminkalenka viac rozvarenu zeleninku nezje? Moja mala radsej kusky I ked este nemala zubky. A kamoskina v 9m bezzuba jedla rezen - vedela si to "pohryzt" dasnami (vzala bratovi z taniera).... ale zas teraz aj teplo, aj horucavy. . Tiez niektore dni viac papa a ine takmer len na mliecku, maximaalne par lyziciek do nej dostanem (min tyzden mala 1r), cize myslim,ze moze to byt I "obdobie"....

0silvia0
5. aug 2016

@emminkalenka viaceré sa ťa tu pýtajú, či dávaš sladený čaj... neodpovedáš...

07022007
5. aug 2016

@emminkalenka mame toto iste doma. Idu nam zuby,ale my mame 10m mame 7 zubov a idu dalsie. Nase jedenie um,vyziva,3 lyzice polievky,mlieko,mlieko,trosku kase a na noc a v noci um. Tolko mlieka nikdy nevypil ako teraz :D a suchy chleba.... daj jej chlebik,korkou si premasiruje dasienka a co sa jej rozmoci to spapa

emminkalenka
autor
5. aug 2016

Áno dávala som aj sladený čaj ten granulovaný. Ale pijeme aj vodu kojeneckú a tak isto sa jej snažím robiť aj čaje bez vody len zatial bez úspechu.

siska53
5. aug 2016

@emminkalenka asi si myslela caje bez cukru. 🙂)
Caj ju nenut,nasa ma 4r.a teda cajova stale nie je ,radsej si da cistu vodu. Davaj jej len cistu vodu. A nestresuj sa. Prosto ako vidis,viacere sme ti napisali,ze ked sli zuby,s jedenim to nebola ziadna slava a deti uprednostnovali skor tekutiny.

0silvia0
6. aug 2016

@emminkalenka deti by sa nemali učiť na sladené čaje, niektoré sa doslova "najedia" z cukru v čaji, respektíve im energia z cukru stačí na oklamanie žalúdka a nepociťujú hlad. Hovorím z vlastnej skúsenosti, ja som bola aj vo vyššom veku nejediace dieťa, ale v tých rokoch fičali sirupové vody. Tak som pila sirupové vody a hlad som nepociťovala a vyzerala som ako špageta až do puberty. Niektoré deti zjedia všetko, ale sú aj deti, ktorým stačia sladké tekutiny na oklamanie žalúdka a potom sa mamy čudujú, prečo deti nejedia...

emminkalenka
autor
6. aug 2016

Dneska nám vyšiel konečne prvý zub. Aj papať už papá lepšie. Tak naozaj to sú tie zuby a asi sa s tým budeme ešte trápiť. Ale ďakujem a ochotu a pomoc 🙂 🙂