Ročná dcéra sa chce kŕmiť sama

tatiana234
30. okt 2024

Ahljte raňajky fungujú už dlho ale na obedy a polievky nebola nikdy dobrý jedak a v poslednej dobe si pýtala Lyžičku a ukazovala mi ako sa naberá tak som ju nechala a krmila sa sama rsp začala odmietať odo mňa keď som jej dávala do ust len teda niekedy je to tak trosku všade a kŕmi sa aj rucickamu atd neviem xo akej mieri ju nechať už keď patle beriem preč ale spusti plac. Ako dlho môže trvať kým sa jej trosku vycibri toto papanie. Ďakujem. Ak sa dá a dovolí viem jej dat par lyziciek aj medzi jej umelecké krmenie samej seba 😀

dzulli1980
30. okt 2024

Nechaj ju nech trénuje ... zo dňa na deň to bude lepšie.

pukina
30. okt 2024

vsak jej nechaj lyzicku, ty si vezmi druhu a pomedzi jej snazenie ju krm. my sme takto fungovali odkedy zacal jest prikrmy

petronellla87
30. okt 2024

@tatiana234 moja bude mať v januári 2 roky a už jej to celkom ide🙂 ale teda bolo to ťažké obdobie pre mňa, neznášala som to keď bol obed vsade🙈 ale keby ju nenechám tak sa to nenaučí 😃

mandinka
30. okt 2024

Nechaj ju, tým skôr sa naučí jesť pekne. Moje baby už ked mali rok a pol , vedeli samostatne jesť prakticky všetko a ušpinili seba a okolie minimálne. Zo dva-tri mesiace trvalo, že mali po každom jedle nové šaty, takže aj ich princeznovská dušička jasala radosťou :D

hederamonstera
30. okt 2024

Ked chce sama, nechaj ju. Moji dvaja sa nechali dokrmovat popri tom. Samozrejme, ak zacali robit velky bordel, som to brala, nikdy som nedovolila aby bolo vsetko velmi spinave(ci oni alebo okolie), ako to byva na tych “zabavnych” videach, fuj.
Moj starsi je puntickarskejsi, neznesie spinave ruky a pod., on velmi rychlo pekne papal, mladsi je uz pol roka extremne prasiatko, nevadi mu, ze je spinavy, takze ho korigujem.

lucia13022023
30. okt 2024

Syn toto iste asi od 9m chcel jest sam. Ja som ho nechala. Bol špinavý, ale zas extrémy ze by som mala od toho stenu alebo tanier na hlave to vôbec. Teraz ma 1,5r a pekne papa všetko sám, troska ma špinavé kútiky ale inak je čistý. Čiže len do toho, nechaj ju nech skúša.

kitycat
30. okt 2024

Moja ma 2 roky, no a stale jej to jedlo pada, ci uz zle dopichne vidlickou, odpadne to, naberie moc velke susto ci netrafi riadne do ust.
Omina ma, ked ide jest ale tak zatial sa vacsina oprala, resp prezliekam tmave na jedenie.. sama chce jest od 10 mesiacov kedy presadla do stolicky

Niekedy mam pocit, ze mi decko zaspalo na vavrine ked tu sa v roku a pol najedia bez smietky na zemi 🥲

viestta
30. okt 2024

Dnes tu bola teme o tom, ze dvojrocne odmieta samo jest. To je dosledok toho, ze sa prepasol ten cas, ked dieta samo chcelo a nedovolili mu. Nechaj ju, nech sa uci, medzi tym jej sem tam supni nieco do pusy. Bordel upraces, ono to bude kazdy den lepsie a lepsie

hederamonstera
30. okt 2024

@kitycat neboj, moj ma 1,5r a je to velke prasiatko a uci sa sam mozno od 11m😀

angeli121212
31. okt 2024

@kitycat keď tvoje tak aj moje 😂 tiež má pomaly dva a určite sa nenaje bez smietky tiež som sa inak divila ale vravím si každé dieťa je iné

mauduska
31. okt 2024

Skús jej nabrať a lyžicu jej dať do ruky, nech si sama dá do úst. Neskôr môžeš skúsiť len nabrať a nechat lyžicu v tanieri, nech si ju ak vezme. Ale treba trpezlivosť, nech trénuje 🙂

11bodka11
31. okt 2024

Moja zacala jest vsetko sama ked mala rok. Ani za lyzicku som jej odvtedy nemohla dat ja. Akoze ked som to videla chytala som infarktove stavy 😂 Ale bolo to super, perfektne sa naucila jest. Teraz zacala chodit do skolky a ucitelky ju strasne chvalili ako krasne zje aj polievku, vobec sa neobleje

cookie29
31. okt 2024

A aky je dovod aby si ju nenechala?
Akoze jedlo je pre nu nieco nove. A nejde len o chut, ide aj o vonu, farbu, teplotu, strukturu... cize ona vlastne tym, ze "patle" spoznava... ja neviem, moje dieta ako rocne jedlo samo. Ved prisposob strukturu, nemusis jej robit kasicku, urob "hranolky" nakrajaj zeleninu ci ovocie do formy, kde si to moze vziat do ruky, casto sa tomu hovori finger food. Aj toto je rozvoj motoriky. Jo sice to chce na dieta natiahnut "prsiplast" alebo sa niekedy mentalne pripravit na to, ze kazdy mesiac sa bude malovat 🙂

deby3
31. okt 2024

A ako sa to ma naucit? Ci myslis, ze budes krmit do dvoch rokov a dva roky + 1 den dieta chyti lyzicku a pojde mu to? Moje dieta jedlo same od 8 mesiacov, tahalo mi lyzicku, nesmela som pomahat. V roku lyzicou same, kopec veci rukami a kuchyna stoji, dieta sa naje. Ale uprimne nikdy sme nemali bordel, mohlo skusat, stlacat, vonat, ochutnat, cielene hadzanie som zatrhla pri prvych pokusoch. V troch rokoch zje same hocico, uz aj krajat sa snazi.

andreatytler
1. nov 2024

@tatiana234 Ono tie deti sa oboznamuju s jedlom ked v nom brblu. Pre nich je hmat tak isto dolezity ako chut alebo cuch. Preto place ked jej to beries. Nechaj ju brblat v niecom co nie je drahe, ona sa pobrble v zemiakovej kasi par krat ale potom uz ju to bavit nebude.