Robot Kenwood cooking chef

kvietocek8
16. aug 2016

Ahoj,
táto diskusia je hlavne o kuchynskom robote, ktorý okrem práce pre bežný kuchynský robot ešte aj varí. Ja som taký našla len jeden, a to Kenwood Cooking Chef. Príkon 1500W, objem pracovnej nádoby 6,7 l, na varenie treba rátať tak s polovicou, uvádza sa 3l polievky.

Poprosím vaše skúsenosti s jeho kuchárskymi možnosťami a schopnosťami:
- čo všetko v ňom varíte a koľko toho naozaj je (poctivé 3 litre ?)
- čistenie, údržba, reálna úspora času
- praktické postrehy
- prekvapenia milé/ nemilé
- ostatné podľa vlastného uváženia

Lepšie raz vidieť, ako 100 krát počuť- diskusia má pomôcť aj všetkým, čo by radi videli tohto pracanta za pochodu- naživo, nie v reklamnom videu, ako miesto, kde sa dá dohodnúť "predvádzacia akcia" alebo len obyčajné "kukučkovanie" u niekoho, kto býva v tom istom regióne a je ochotný podeliť sa o svoj čas aj skúsenosti.

Vopred ďakujem za každý príspevok.

Ak viete o inom robote s indukčnou varnou doskou s ešte väčším objemom misy, sem s ním!

stefi_k
17. aug 2016

Na údržbu a čistenie je nenáročný, na obsluhu v podstate jednoduchý príslušenstvo sa ľahko pripojuje, rozoberá a skladá. Indukcia je fajn ale v podstate ju používam najmä na šľahane vajíčkove krémy, kde sa mi nechce pritom stať a v kuse šlahať. Treba asi potozmyšlať na čo konkrétne ho potrebuješ a koľko ho budeš používať ?

kvietocek8
autor
17. aug 2016

Ahoj, ďakujem za príspevok.
Plánujem ho používať ako pomocnú silu v kuchyni, takmer denne a na všetko, aj na varenie- detská krupica, puding, lekvár, dusenie zeleniny, zemiakov, mäsa. Tiež ma zaujíma ako nastrúha kapustu- na aké malé kúsky musím krájať, aby to vošlo do násypky. pasirák- využiteľný objem? kockovač? Smooty?
Spracovávam vlastnú, väčšinou veľkú, úrodu zeleniny- do mrazáku, šťavy, pyré.
Potešilo by ma, ak by sa ozval aj niekto z Košíc/ Prešova a okolia- ak by sa to dalo vidieť "pri čine"...

si_sa_6
17. aug 2016

@kvietocek8 tak touto témou si mi pomohla. Si ju uložím a budem sledovať skúsenosti. Tiež nad podobným pomocníkom uvažujem už dlhšie len som si nebola na istom či sa oplatí do neho vraziť peniaze 🙂

lumarque
18. sep 2019

nejake nové skúsenosti, kočky?