Poradite mi maminky nejake dobre recepty na kase pre mojho syna 10 mes. Na ranajky ma rad chleba stale s niecim inym ale chcela by som mu sprestrit jedalnicek.
My milujeme ryžovu kasu s grsnatovym jablkom... Asi pre 10mesacne ešte kúsky jablcka nie, ale stavu určite skus. Ryžu rozvarim v mlieku, vytlačím stavu z grantového Jablka a hore ešte dám lyofilizovane maliny, troska medu 🙂
@lucia13022023 mnaaaam
@lucia13022023 az na to ze med sa odporúča až od 1 roka. Skor by som ho nedávala...
@tamta viem. Môže ho predsa vynechať a o dva mesiace zaradiť.
@lucia13022023 tak mozno si jej to mohla odporučiť tak, najmä ked to vieš. Ona sa pýtala na recepty priamo pre 10 mesačne dieťa, nie všetky zeny maju naštudovane, ake potraviny sa môžu v ktorom veku.. To nie je hejt, len mozno odporúčanie... Inak tipy super
@tamta tak moje dieťa už malo med zavedený. V imunookne vyskúšal všetky alergény. Neprišlo mi nič zlé, dávať 10/11m dieťaťu par kvapiek medu do kaše ktoru mal raz za týždeň. Niekto čaká do roka, niekto dáva medovu kašu už od šiestich mesiacov, napríklad sunar ma takú 🙂 ale ok, beriem tvoj názor.
@lucia13022023 akurát že tam nejde o alergie (tiež sme vyuzili imuno okno na potenciálne alergeny) ale u medu ide o botulotoxín.
@gaspvik skús pšeno, quinou, klasické ovsené vločky. Treba dobre ochutiť, ja napríklad zvyknem na troche masla orestovať nakrájané jablká a slivky, kusok škorice a ak nepustia dosť vody, tak trochu podlejem, aby keď to zmiešaš do kaše, nebolo suché. To isté vieš spraviť aj na slano, na masle orestuj cuketu, paradajky a máš hotovo. Ovocie aj zeleninu vieš obmieňať.