Recept na polievky pre 15 mesačné dieťa

mimika1973
5. sep 2015

Ahojte, potrebujem dake receptiky na polievocky pre male 15 mesacne dieta. Dajte dake dobre tipy,diky. Riedke alebo aj zahustene mozu byt.
Inac, uz 2 tyzdne sme dako zapeceni, neviem preco takato zmena odrazu, lebo jedava to co aj predtym. Za to chcem dake polievky vyskusat. Do tanierika, z flase to nebude chciet (len mlieko).
Dakujem za rady a napady 🙂

siska53
5. sep 2015

@mimika1973 ja robievam okrem slepacej/kuracej,ak amm teda domaci zdroj rozne zeleninove,do ktoeyxh davam i cervenu sosovicu,mungo,ovsenne vlocky,krupy,roznu cestovinu,krupicne halusky (robene uz i z kukuricnej ci spaldovej krupice),jacmenne krupy. V tom case som pouzivala horalku (ako vegeta ale aj bez soli,len cista zelenina), rozne mliecne polievky- porova,brokolicova,tekvicoca i z hokkaido tekvice. Do polievok inspirovana tymi minestrone davam i baklazan ci kusky cukiny,paradajku,da sa i paradajkova uz, cviklovy krem,cviklu aj len tak do hocakej polievky.
Ja som to robievala tak,ze ako pre nas,len jej som odobrala a neskor dochutila. Syn mal v tom case len 1chod mixovany, mala vsak chxela take ako my,podla toho som aj teda varila.
Zaprazky nepouzivam,men do vajcovej,na zahustenie su predsa aj ovsenne ci ine vlocky,alebo struhany zemiak a maslo na vrch.
Zeleniny obmienam a kupujem aj take zmesi v bioobchode,take hrstkove.
Napr.dnes sme mali polievku zo struhanej cvikle,patizona a kalerabu,do toho na kocky nakrajany baklazan a na kolieska nakrajana paradajka,saturejka,fazula (ak sa bojis,ze by mala problemy,osupes supu alebo das mungo. Ja som dala i sol a bujon,ale nasi su uz velkaci. Podobnu som robila,ked boli mali,vtedy som dala rascu,saturejku a horalku. A nam neskor dochutila solou a tak. Mozes dat bobkac a ja namiesto cierneho korenia davam borievky. Tie nestipu,leby nahodou.

stepanka274
5. sep 2015

Rychla a lacna mrkvickova: trichu masla rozpusti, pridaj olej aby nezhorelo maslo, pridaj nahrubo struhanu mrkvu, posyp vegetou, trosku soli, nechaj opiect, nech pusti stavu, nachvily zakry a podus, popras mukou, mozes pridat petrzlenovu vnat, zalej vodou a var, kym mrkva nezmekne, do toho urob krupicove halusky a polievka je hotova

siska53
5. sep 2015

@mimika1973 a malej mozes dat i slivky (dala by som radsej bez supy,ta zduva), ci lanove semiacka daju sa aj pomliet,kedze je malinka,ja napr.semienka davam do mliecnych polievok (rozne semienka-lan,sezam,tekvicoce,slnecnicove),ale v tom veku max.pomlete,aby ju nedrhlo. Nasej som nepomlete lanove a sezamove davala okolo 2.roku,pred 3.r.aj tekvicove a slnecnicove som skusala. Teraz ma uz nieco vyse troch.

dorotka202
5. sep 2015

slivky su top pri zapche.aspon u nas.fungovali sme na duphalacu a teraz od kedy su slivky,tak kaka krasne,kazdy den,bez toho sirupu.papa cele slivky so supkou,bez kostky samozrejme.a hovadzia polievka je tiez dobra pri zapche.polievky u nas klasika masove vyvar,alebo zeleninka povarena so zemiakom a do toho krupicove halusky.

zabina27
5. sep 2015

ja varim take ako aj nam, my si v tanieri ked treba, viac dochutime, mne uz ani netreba, zvykla som si na babatkovske nedosolene 😀 ale inak uz davam aj trochu soli alebo vegety z morskej soli do polievok, do roka som nedavala. v poslednej dobe nechce kremove polievky, chce take, z ktorych si moze lovit, co chce, cize cestovinu, hrasok, mrkvu, proste kusky, najlepsie rukami 😀 ale uz som davala aj rajcinovu, ta chutila, tiez s cestovinou, spenatovu, najradsej ma zeleninove, kde dam, co mi napadne. napriklad kyslu koprovu par tyzdnov dozadu jedol, teraz kyslu fazulkovu nechcel, ale mozes vyskusat aj taku, menej kyslu pre maleho. okrem hribovych a mozno kapustnice by som asi primerane dochutene skusala postupne vsetky, ktore mate radi vy, nech si zvyka 😉

belllinka
6. sep 2015

@mimika1973 Tekvicu a zemiak nakrajaj na kocky (viac tekvice), osoľ, chvíľu povar vo vode, rozmixuj, dochuť kôprom (najlepšie čerstvým alebo mrazeným). K tomu môže byť uvarené vajíčko.

erickatt
6. sep 2015

@stepanka274 vegetu radsej nie.