Ahojte, tak malinka sa nam vyhadzala, 24 hodin po prvom poziti petrzlenu. Aspon myslim, ze to je to.
Mozno som ja spravila blbost, mala jeden petrzlen na dve porcie, asi to je vela? Kolko mam davat lyziciek, ked zacinam s novou zlozkou? Tak jej chuti jest, ze som sa nechala uniest, hm. Snad jej to prejde a nebude mat inu reakciu.
Kolko ma mesiacov? Ja som petržlen nedávala, poznam to ako alergén, zavadzala som len pastrnak, petržlen az ovela neskôr, ked uz relativne normálne papala.
@carduelis uz to bude mesiac co prikrmujeme a zatial jej vsetko chuti, len mam problem s odhadnutim hustoty, asi jej ich robim malo riedke. Jej aj chutia ked su viac huste, nie ako polievka. Posledne dni strasne tlaci a ma uplne pevne kako, chuda moje male...
@lucyluv bude mat sedem, v knihe som citala, ze petrzlen OK, tak asi sa sekli, hm. :(
@carduelis a neviem, kolko jej davat papat, takych 100-150gr zje, davame uz 2x za den, rano ovocie a na veceru zeleninu, spolu s ryzou, pohankou alebo vlockami (vsetko rozmixovane). Alebo polku avokada.
@andromedea ja som tiez citala, ze petrzlen je ok a moj syn nemal nan reakciu. Odporucila by som robit radsej redsie prikrmy (aby neboli akoby zalepene usta) a/alebo davat vela tekutin- kvoli tej stolici.
Na tvrdú stolicu pridaj do príkrmu lyžicu oleja. A tiež by som trošku redšie pripravila. Petržlen je dosť aromatický, možno z toho. Ak bola reakcia tak sa vráť ku tomu čo papalo predtým, neskúšaj nič nové. A úplne mixuješ jedlo? Pokiaľ takto pekne papá tak by som pučila vidličkou. Ja som najskôr úplne na kašu, neskôr som nechala menšie kúsky a ozaj krásne sa naučil.
@andromedea petrzlen, zeler,.. sú alergény, tiež som dávala len pastrnak.. treba ho teda vysadiť a o dva mesiace vyskusat znova, ale po malých dávkach
Petržlen som dala až po roku. Dovtedy len paštrnák.
@bobula46 no ako co, zo zaciatku som mixovala ponornym ked to slo, teraz niektore len pucim, ako napr. banan, avokado, jablko. Ona naozaj krasne papa, ale dala som jej radsej viac vody vcera, resp. mlieka a rozmixovala na riedko. Este ten olej vyskusam, mozno to je aj tym, ja som nedavala zatial ziaden. Nastastie to vyhadzanie sa zmizlo, takze petrzlen odkladame na neskor 🙂
Skús pár kvapiek olivového, tekvicového oleja. Tak dávam aj ja. Petržlen som nejako nezaregistrovala, žeby bol alergén, naša ho mala pri prvých prikrmoch a nemala žiaden problém. Ja by som jej naopak dala aj ďalší deň, aby si si bola istá, že je to práve toto. Tak sa zavádzajú nové potraviny nie? Tri, štyri dni to isté.
Odporuca sa par lyziciek- ja by som dala 3. Je to este len zaciatok prikrmovania? Opatrne s vacsimi davkami, aby dieta nemalo problem so stolicou, moze byt zrazu velmi husta a moze boliet tlacenie.