Raňajky pre dieťa od roka+

vik333
9. júl 2024

Ahojte môj synček ma 15 mesiacov ja teda som zasadne za zdravú stravu žiadne polotovari žiadne sladkosti nič obsahujúce umelý cukor a nevhodne látky … a celkom sa pasujeme s raňajkami čo mu vymyslieť zlyhávajú moje nápady ale aj jeho záujem o moje nápady. Čo pripravujete na raňajky pripadne večere deťom vy ? Vďaka 😀

pribinak
9. júl 2024

@vik333 15 mesačne dieťa už jedlo to čo my rodičia. Jogurty natierky vajcia chlieb syr kasu …..

vik333
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
9. júl 2024

@vik333 však ti píšem natierky kase jogurty chlieb syry vajcia ….nechapem kde tu vidíš nejaké polotovary

Pekný večer

vik333
autor
9. júl 2024

@vik333 prosím len zdravé jedla…. Jogurty parky a podobne do úst nedám ani ja nie dieťa

vik333
autor
9. júl 2024

@pribinak jogurt napríklad … áno sú aj domáce tie sme mali kozie mame totiž kozu ale mliečne výrobky vôbec nechce ani vajíčka mu nešli vôbec

angeli121212
9. júl 2024

@vik333 čistý biely jogurt s ovocím?

vik333
autor
9. júl 2024

@angeli121212 vôbec mliečne výrobky on nezje keď skúsi tak ho normálne natiahne… mlieko pije hipko a tam to konči kravské kozie nijaké nechce z krupice ho napne tiež kase hoci ake to iste

angeli121212
9. júl 2024

@vik333 keď má odpor s tým nič nenarobíš, syry tvrdé ti zje? Zeleninu zje? Ovocie?

vik333
autor
9. júl 2024

@angeli121212 zelenina či uvarena či čerstvá bez problémov ovocie bez problémov mäso taktiež…. On takto papa dobre len tie raňajky neviem stále nájsť čo by bolo dobre pečivo vôbec max si raz kusne a dá preč

petamich
9. júl 2024

k tomu co tu zaznelo nejake lievance, placky, pripadne nejaky kolac/muffiny v zdravsej verzii?

mima1608
9. júl 2024

Neskúšala si napríklad kokosový jogurt? Keď teda mliečne nie, toto je vegan, zdravé a chutné. Mojej 12m chuti 🙂

vik333
autor
9. júl 2024

@petamich Vďaka mafiny som neskúšala najdem nejaký zdraví recept vyskúšam

vik333
autor
9. júl 2024

@mima1608 neskúšala vďaka skúsim

angeli121212
9. júl 2024

@vik333 tak neviem ja malému dám kadečo aj také čo by si ty asi nedala tak to ti nejdem radiť.. neviem či si ok napr s praženicou na minime masla alebo aj len tak bez všetkého nech je kus zmena, zas rôzne druhy syrov ak ti teda zje.. naor ja dám aj mozzarellu aj cottage ale.mne to malý zje.. dávam ráno čerstvú zeleninu a podľa toho čo je na stole ponúkam čo je vhodné... Ale primárne striedame sladké raňajky vo forme ovocia a kvázi slané chlieb, pečivo a niečo na čo má chuť..

lucia13022023
9. júl 2024

Moje dieťa (16m) jedáva biely jogurt, vajíčka, zdravé muffiny na slano a aj na sladko, kvaskovy chlieb s domácou nátierkou, lievance, kaše. Všetko sa dá spraviť na zdravo.

angeli121212
9. júl 2024

Ešte mi napadli zeleninové placky..

vik333
autor
9. júl 2024

@angeli121212 praženica je ok ale takéto klasiky už mám odskúšané nezje ani vajíčko…. Ja už keď on ráno nič tak mu zeleninovu polievku zhrejem lebo je to s ním boj

vik333
autor
9. júl 2024

@angeli121212 pozriem

angeli121212
9. júl 2024

@vik333 ani náš nezje vajičko keď je uvarené na tvrdo ale v inej forme zje... Ja to už neriešim ponúknem a čo zje zje čo nie nie.. pokiaľ ti je ovocie a zeleninu a to ti jedáva príliš by som sa netrápila len ponúkala čas od času ... K plackám tie by som robila tak, že len postrúhala cuketu, zeler, mrkvu proste aku máš zeleninu trochu vytlačila prebytočnú vodu.. osolíš okoreníš podľa preferencií a toho čo chceš dieťaťu dať, pridáš jedno vajce surové a ja dávam múku, ak chceš zdravšiu skúsiš špaldovú alebo iné druhy ktoré ti vyhovujú a jedávaš a len upečieš v panvici.. ak chceš možeš aj v rúre na papieri na pečenie a tam tým pádom nemusíš dať žiadny tuk ale tu si ešte omrkni postup..

petrahl
9. júl 2024

@vik333 ak nedáš do úsť jogurt a máš ho niekde na úrovni párkov, tak to potom odporúčam akurát tak ďatelinu 😄. Takéto heeeeerečky ma vždy pobavia 😄. Také si teľa, že sa musíš na koňovi pýtať, čo máš dať jesť 15 mesačnému decku, ale budeš robiť chrumkavú, že "jogurt nedáš do huby"🤦‍♀️😄.

1ryba
9. júl 2024

Daj mu to čo mu chutí. Či na raňajky je nejaký špeciálny predpis, čo by sa malo jesť? Keď mu chutí polievka, daj mu polievku. Keď zelenina, tak zeleninu. Čo špeciálne mu chceš vymýšlať? Zbytočne si robíš problém, kde nie je.

lalenka33
9. júl 2024

@petrahl tiež ma tráva hneď napadla 😁,niekde hlboko v horách eko bio raw 🤣

ninusa221
9. júl 2024

A keď pôjde do skolky tak si myslíš že čo bude jest? Kks potom sa čudujeme že sú same intolerancie a podobne bludy lebo dieťa nevie čo je to keksik, rezeň, hranolka.

vkatush
9. júl 2024

Oatmeal kaša s ovocím, slané/sladké muffiny, grécky/vegánsky jogurt s ovocím/granolou, lievance, zeleninové placky, chia puding, smoothie, praženica (môj miluje s cibuľkou, špenátom a šunkou a k tomu toasty), toast, banánové palacinky, vegánske nátierky (cícerová je mňam),...

A áno, veľa veci vieš urobiť v bio eco raw neviemakej verzii, len aby si mu neuškodila práveže s týmto prílišným "zdravým" prístupom. V niektorých prípadoch tým práveže môžeš navodiť neskoršie problémy, či už vo forme alergických reakcií alebo až intolerancií. V škôlke si vybavíš papier na samostatnú stravu ?
Každý lekár ti povie, všetko s mierou. Ani veľa, ale ani málo.

belllinka
10. júl 2024

@vik333 a co je akoze zle na jogurte?

lula3108
10. júl 2024

Mam super recept na muffiny aj bananovy chlebik, su to varianty bez cukru lde ide ovocie a muku davam spaldovu-posielam linky nizsie.
Potom lievance - zakld vzdy cele vajicko, spaldova muka, trochu ovsenych vlociek a potom davam na sladko bud banan alebo postruhane jablko alebo vcera som robila s rozmackanymi jahodami, proste hocico mam doma. Robim ich aj na slano - rozmixovany spenat alebo avokado. To je za mna najlepsie, strcim do ruky alebo natrham do jogurtu, ma to vzdy potom aj ako desiatu alebo olovrant lebo robim toho viac.
Potom u nas este vyhrava chlebik vo vajicku na ghee masle len trosku oprazim, davam do vajicka pazitku. Robim aj omelety a prazenice ale ked ti tvoj vajicko nechce tak skus takto s chlebikom, mozno zachuti 🙂

https://www.vikendovacukrarka.sk/cupcakes-a-muf...
https://www.zasadnezdrave.cz/recepty/bananovy-c... (Robim bez hrozienok)

lasona
10. júl 2024

Co je zle na poctivých parkoch? Kupujem v obchode potraviny, nie otraviny matelkové parky. Zloženie mäso a koreniny. Nič viac...

zorkahorka
10. júl 2024

Mojim detom som davala jest vsetko. Raz ti pojde do skolky a nebude ti jest nic, lebo to nebude poznat. Komplikujes zivot sebe i dietatu, ked takto vyberas

bubuzu
10. júl 2024

Ja mám síce ešte len 10 mesačnú,ale kaše pohánkovú, pšenovú, ovsenú, ryžovú s rôznym ovocím, aké akurát mám. Občas keď nemám čerstvé, tak jej ku variácie sa vlockám prihodím sušenú slivku a potom spolu prepasírujem, to má rada.

sisska96
10. júl 2024

@pribinak Aj u nás tak. To isté ako my, len málo soľu, a žiadne ťažké mastné jedlá. Inak všetko