Raňajkujú vaše deti ráno pred školou, škôlkou?
Nie
Nie, dcéra vypije cca 3 dcl kakaa, raňajkuje až v škole.
Áno, prečo?
@kacenocka2 ano, ranajkujeme spolu
@domak2 pred škôlkou aspoň kakao vypili.v škôlke sa na desiatu najedli.teraz pred školou vôbec nič..na desiatu ,brumik, nejaké pečivo,aj to niekedy domov prinesu,potom sa najedia až na obede v škole..je mi to trapne,je mi ich ľúto ako môžu tak fungovať..mi tvrdia, že oni nesú hladní
ano
@sialenaveronika dobrú noc..je mi ľúto že ste nepochopila otázku 🙃
@kacenocka2 Moja neraňajkuje, lebo nestíha. Nechce vstávať. Ak aj niekedy skôr vstane, tak si dá iba cereálie alebo nejakú vianočku s kakaom alebo tak, nechce mi ráno jesť. Ja neraňajkujem vôbec. Jem až tak dve hodiny po zobudení, proste mi to nechutí.
Keby boli hladní tak sa najedia. A nerob za donesene jedlo domov výčitky. Inak je dosť možné, že budú chodiť s prázdnymi boxami ale jedlom nakrmili kôš a nie seba.
@kacenocka2 ono ako ti pomôže, čo robím ja keď vám to nevyhovuje. V školské dni sa ráno zobudím a majú ovsenu kasu(med, oriešky, ovocie atd) Ale to fakt úplne od mala. Nikdy som sa nepýtala, proste boli raňajky na stole. V iné dni mi to je viac menej jedno, bud co si vypytaju alebo ulovia 😅 Ale ak ti nechcú a stačí im až obed tak co spravíš, už je asi neskoro, keď sú tak nauceni. Môžeš skúsiť ponúknuť alebo nútiť ale asi to bude boj. Nie všetci majú chuť hneď ráno. Možno ako pôjdu do puberty tak sa to zlepší. Ak teda inak jedia normálne.
@kacenocka2 ja v podstate cely zivot neranajkujem. Skusala som sama od seba este na zakladke, ale vstavala som pred 6 a rano do mna jedlo neslo. Tak mi mamka balila o roztek viac a v skole este pred prvou hodinou uz hlad prisiel.
@tyrkysova_kobyla Ja som tiež nikdy neraňajkovala. Ak som sa niečo prinútila zjesť (lebo je to vraj zdravé, lebo ako môžem ísť na písomku bez raňajok), tak mi akurát tak bolo zle. Nejedávala som zvyčajne ani desiatu. Jednoducho pred obedom som vôbec nemala chuť a nemám ani v dospelosti. Výnimka je len, keď už dopoludnia robím niečo fyzicky náročné. Takže desiatu som nosievala max. 2x týždenne, keď bol telocvik.
@kacenocka2 doma všetci ranajkujeme, takže sú na to deti zvyknuté od mala, nie je šanca, žeby mi dieťa odišlo do školy bez jedla.
Dcera nikdy nechcela. Do 3 rokov pila len mlieko, rano som do nej nic ine nedostala. Neskor kakao alebo pomarancovy dzus. Teraz tesne pred 5. narodeninami zacala ranajkovat, aj to ako kedy. Ale vacsinou len jabko, banan alebo jogurt. Ale vstava pred 8. a v skolke maju desiatu okolo pol 10., tak to bolo ok.
Syn ma 17 mesiacov a vyse mesiaca odmieta rano mlieko. Zje bud jogurt alebo chlebik. Vlastne on je cely den nieco. Opak starsej.
Moja pred školou zje na raňajky aspoň banán alebo jogurt. Keď sme cez víkend doma tak ranajkujem keďže ranajkujeme až okolo osem pol deviatej
Akurat žujeme. 😁 U nas mame ranajky vzdy. Najviac si uzivame vikendove. To si robime "svedsky stol" 🙂
@kacenocka2 ked boli deti male, skolkari a mladsi skolsky vek, tak ranajkovali aspon jogurt. Na druhom stupni prestali ranajkovat.
Ja ranajkujem az v praci, okolo 8mej hodiny a cez vikendy mi nechuti hned po zobudeni, ale premozem sa kvoli muzovi, lebo on ma stale skolkarsky rezim. Cize otvori oci, umyt zuby a tvar a ranajkovat.
Deti cez vikendy vyspavaju, takze malokedy ranajkuju.
Áno
@wiccawicca cereálie a vianočka nie sú raňajky?
Kalórií to má za svoje raňajky
moj syn ked zacal chodit do skoly odmietal ranajky,tiez desiatu doniesol naspat..jedol az obed..ale uz je 6 a zacal ranajkovat,desiatu zje ako kedy a v skole ma o 11 obed....tak neboj nic,od hladu nezomru,ked bude chut,najedia sa.
@kacenocka2 každé ráno hneď p zobudení jedia jogurt alebo nejaký krém sú tak zvyknuté aj cez víkend prvé čo vstanú vyťahujú z chladničky ...ak náhodou zabudnem kúpiť dôjde je zle takže vždy kúpim na celý týždeň do chladnicky
Tak skolak dobre vie, kedy je-nie je hladny... moji rano tiez neranajkuju, ale zas desiata zmizne, obeduju doma, to zmizne tiez, nemam pocit, ze by boli nejedaci....len rano kym nabehne metabolizmus, su uz davno na ceste do skoly...
@kacenocka2 pred skolkou nie, proste nie je kedy.
a co si ja pamatam, neranajkovali sme doma, ked sme so sestrou chodili do skoly - proste nebol cas. vstavali sme do skoly o 6:00, to by mi ani nechutilo jest.
mamina nam robila na desiatu dva lepenaky kazdej, do skoly sme prisli okolo 7:30 jeden som zjedla vtedy - ze ranajky, druhy potom na desiatu
Mne bolo od úplného malička ráno z jedla na zvracanie.. úplne si pamätám že ako som videla/citila ráno jedlo tak ma natiahlo.. ráno po zobudení môžem len piť vodu.. keďže som ako dospelá čítala ze sú raňajky dôležité tak som deti od mala na raňajky učila.. a ako to je naozaj? Ráno moje deti nikdy nejedia, najedia sa v škôlke/škole.. ešte toho najmladšieho to držalo dlhšie že ráno si vypýtal jogurt, ale čím ďalej tým viac to odmieta.. škôlku miluje, takže psychicky to nie je že by bol v strese, ale jednoducho v tom rannom zhone, v priebehu hodiny po zobudení - proste na jedlo je veľmi skoro.. ak to niekomu vyhovuje tak super, ale neverím že plošne pre všetkých je také zdravé sa najesť hneď ako sa človek zobudí a umyje.. ja som hladna tak dve tri hodiny od prebudenia, deti tiež tak podobne.. tak isto raňajkujú keď je voľno a sú doma, proste musí prejsť určitý čas aby im chutilo.. telo samé vie kedy jedlo potrebuje..
@kacenocka2 ako kedy. Keď boli škôlkari, tak nie, lebo o pol 9 mali chlebík a keď vstávali o 7, bolo by to nahusto. Teraz ako školáci niekedy cereálie, ale to ja nie moc rada vidím, sem tam koláč, tak zvyknem dávať trocha väčšiu desiatu.
Ja tiež nie som hladná hneď po zobudení, najprv musí byť káva a raňajky až po hodine, dvoch.
A teda ja by som si starosti nerobila, keď nechcú. Moje deti nikdy nejedli 5 krát denne, ako sa malo. Mali raňajky, pred spaním polievku, po spani hladné jedlo, sem tam nejaké ovocie a večeru.
Mne ani teraz deti nejedia 5 krát denne, resp ako kedy.
Cez víkendy mladší 12 ročný niekedy ani neranajkuje, rovno obedujem. Nič im nechýba, sú zdraví
@jana_eyre_2 niekde som citala, ze spravne by sa naozaj malo ranajkovat az minimalne hodinu po tom, co vstanes. A pit kavu takisto - hodinu az hodinu a pol po zobudeni.
@zuzuliennka1 ja by som povedala, ze spravne je to, co danemu cloveku vyhovuje😉
@domak2 nepomôže🙂,len som chcela názory, skúsenosti od iných, či to len u nás sa deje,lebo sa citim ako zlá matka,ktora "nedá" deťom jesť 🙂
Ano, my doma vsetci ranajkujeme.