Malej dávam papať na pečivo maslo rajo alebo tatranské ja tiež stále jem len toto
Ale rozmýšľam ze pre seba by som zmenila a kúpila som flóru len na nete mi vyhodilo ze je to margarín s masovou príchuťou???
No podla mňa asi veru áno...
Len niekde som čítala ze margarín s masovou príchuťou 😐
to nie je maslo. Tie rastlinne tuky su len lacna a nezdrava napodobenina originalu.
Áno, stužený rastlinný tuk s príchuťou masla
No sak to je len nátierka, margarín s príchuťou. Ja mam radšej lucinu, keď už Natierky. A maslo radšej maslo.
Ach, uz nevedia, ako ludi oj.. at, nikto to uz nekupuje
Maslo má 82 a viac tuku.
veď je tam napísané 100% rastlinný tuk
Samozrejme, ze to nie je maslo, je to rastlinny olej, emulgatory, voda, sol a ostetne pridavne latky
Najszdravsie je jest naozaj živočísne kvalitne maslo...vsak uz len z toho dovodu, ze to živočisne sa topi pri nizkej teplote, margarin pri vyssej - skor ti upcha cievy. Kdesi v Dansku robili daky vyskum, ze uplne zakazali predavat tieto margariny - a umrtnost na kardiovaskularne choroby klesla za 10r o 75% ...My žial margariny musime kupovat kedze manzel aj syn maju alergiu na mlieko - im dvom natieram tieto sajrajty
@tenerifka ale to je chyba na strane nakupneho vozika, nie na strane toho co to do regala dodal. A vyskumy? Kazdu chvilu vypadne iny vysledok. Ked si len spomeniem kolkokraz zmenila status "zdravosti" bravcova mast. Alebo vajicka. A to mozme povedat o takmer kazdej potravine, raz je zdrava, potom nezdrava, potom zas zdrava... Pri rastlinnych tukoch nie su problem rastlinne oleje ale emulgatory, ale aj tie mozu mat dobru hodnotu ak sa pouzije ako emulgator leticin, nie nejaky stearat
Áno. Maslo je živočíšny tuk, margarín (Flora, Veto, Rama atď.) sú rastlinné tuky.
Urcite by som do decka nepchala floru, ani žiadne margariny
@tetapetra su aj menej tukove masla..ja kupujem v jednote ma preprazanie do pirohov halusiek s tvarohom
Ja nemozem mlieko, najlepsie mi chuti rama maslova
@slavomira236 su, ale maslo má mať 82% a viac tuku. Potom to už nie je maslo. A nemalo by mať v názve maslo. Ak tak masielko.....
Autorka tuším prečítala mäsová chuť....tak nie, je to maslová chuť. Všetko na poriadku. 😉
Toto sú umelé lacné akože masla. Určite by som to nechala do deti. Ôk, raz za čas ako nátierka syrová atd uplne v poriadku. Ake načo tým pre Boha nahrádzať maslo?? To je ako Slovenka a Rakúska bryndza 😁 Jedna s druhou nema takmer nič spoločné. Ta rakuska okolo ovce tak akurát prebehla. To isté aj tieto umelé margaríny.
Autorka, ak nad tym uvazujes kvoli cene, tak radsej usetri tak, ze nebudes kupovat Rajo maslo, ale kupis tesco maslo alebo ine no name. Je o dost lacnejsie a podla mna v podstate v tom nie je nejaky extra rozdiel. Urcite lepsie ako Rama.
Tuto myslím