Prvý príkrm, akú veľkosť porcie?

3m3chaela
24. okt 2018

Ahojte, vcera sme mali prvy krat na obed mrkvicku..maly je od narodenia velky jedak a tak som aj tusila ze mi prikrm neodmietne, skor naopak. Vcera bol schopny zjest aj celu porciu, no dali sme len par lyziciek a dokrmili MM. Moja otazka znie, ci mu mozem dat plnu porciu a potom ak uz nebude potrebne nedokojim, alebo tieto prve dni ho skor len zoznamovat so zeleninkou? Pretoze on sa tak tesil z tej mrkvicky a ja som ho radsej stopla😃

siska53
24. okt 2018

@3m3chaela ahoj,my sme mali presne ten isty "problém". Ale zo začiatku som davala len trochu, az neskor viac a vzdy som ho este dojčila.

stellis1
24. okt 2018

Ja by som asi radsej sla postupne, nech si crievka zvyknu, aby nemal zapchu napr...

3m3chaela
autor
24. okt 2018

Tak pojdeme na to pomalinky😊

evittam
24. okt 2018

@3m3chaela Ja som dala kolko zjedol a od začiatku som kombinovala zeleninu (nie sme alergici), keď chceli som ešte nadojcila ked nie tak nie. 😉

ink
24. okt 2018

Ahoj, prvý rok je z hľadiska príkrmov taká "spoznávačka". Musíš si odsledovať prípadné alergické reakcie, zmenu trávenia pri prechode na tuhú stravu a celé sa to bude meniť najviac kvôli postupne rastúcim zúbkom. Je vhodné pridať do príkrmov aj kvalitný olej. Najprv tekvicový alebo konopný, neskôr môžeš aj olivový či ghee. Nech vám to papkanie vydrží čo najdlhšie 🙂

ssaimona
25. okt 2018

Ja si osobne myslím ze dieťa najlepšie vie koľko môže zjesť a kedy stačí, čiže ak mu uvarite polku väčšej mrkvy a zje ju celu tak nič sa nestane☺️ A určite po každom jedle dokojit, ide skôr o to aby zapil tu tuhšiu stravu ☺️

lorela
25. okt 2018

@3m3chaela A čo znamená u teba plná porcia - koľko je to asi?
A, samozrejme, tiež som za postupné pridávanie na množstve príkrmu, ktoré by začať mohlo povedzme 5 lyžičkami, ak dieťatko má vôľu ich zjesť 🙂

3m3chaela
autor
25. okt 2018

@lorela no cela porcia,..mala som na mysli mensiu mrkvu povedzme, to by som mu ale zo zaciatku hned nedala, len vidim na nom ze on by papal a papal..ani dojcenie u nas nikdy doteraz neskonci tak ze sa sam odpoji..je to proste jedacisko😊papame uz po radach postupne a dokojime vzdy😊len ma zaujimalo ako to robili ine mamicky

lorela
26. okt 2018

@3m3chaela Jedna mrkva na začiatok stačí, o zhruba 2 týždne to už môže byť malá miska 🙂