zdravim vas babenky, dnes mi svokra zahlasila, ze do prvych prikrmov mam dat vanilkovy cukor, ze aby to malo nejaku chut... samozrejme je to riadna hovadina, ani ho tam davat nebudem.. ze lepsie ako obycajny cukor a ze ked sa bude zamrazovat vyziva, cukor tam ist ma aby to nebolo "polepene"... co si o tom myslite? :D
Ako si napísala hovadina. Cukor sa má v akejkoľvek forme po jednom roku kvôli prostrediu v črevách. V žiadnom prípade ho nikam nedávaj. Obzvlášť nie s prvými príkrmami.
Žiadny cukor, potom jej bez cukru nic nebude chutiť, okrem toho, zničia sa jej zúbky
Ale ved tvoje bábätko ma este len 4 mesiace, na príkrmi ma este mesiac cas, teda ak je na umelom mlieku, zavádzanie príkrmov konzultuj s pediatrickej a nie so svokrou
Ak dojčís, tak máš cas, netreba bábätko preťažovať, kľudne začni až okolo 6 mesiaca. Pevne nervy
no a ty si co nesvojpravna alebo co? vsak si navaris a das dietatu to co ty chces nie to co ti nadiktuje svokra. toto by som sa ani nepytala okolia co mam robit, by som sa nad svokrinymi vyrokmi zasmiala a urobila si tak ako sa ma a bodka.
Keď už cukor tak glukopur to je detský cukor
@nikolet_89 4m babu netreba ziadny cukor a cim neskor tym lepsie.
Jasne, treba dat cukor do prvého prikrmu a potom budes cukrit este aj maso s ryzou, aby ti to zjedla. Vanilkovy cukor v sacikoch vôbec neobsahuje vanilku, ale synteticky vanilin - uplne idealny do prveho prikrmu, do druhého potom pridas Maggi tekute korenie, do tretieho sojovu omacku a potom uz len lubovolne kombinujes tieto zdrave pochutiny a od 6. mesiaca uz moze prikrm zapijat aj colou :D Zasnem, aki dokazu byt niektori ludia zadubeni a tebe sa cudujem, ze vôbec nad tym uvazujes...
kamaratka davala do prikrmov cukor lebo jej to poradila mama a neskor mala problemy lebo mala nic nezjedla len sladke...my sme ziaden cukor nedavali ... urcite ziaden cukor ani biely ani hnedy, ani vanilkovy ani vanilinovy...
@nicoll212 jasne, ze bez cukru. a jalen k tej vyzive, moja svokrusa sa ponukla, ze malemu narobi minuly rok vyzivu, aby mal co jest, ked bude zacinat s ovocim. (narodil sa na jesen a tak to vychadzalo, ze prve prikrmy nebude v obchodoch nic lokalne ale samy dovoz a chemia) ... aj sa zacudovaal, ked som jej povedala, ze ovocie len rozvarit a ziadny cukor, ziadny zlaty klas,nic - ale urobila ako som chcela a sama skonstatovala, ze parada, jablka boli sladke same o sebe a cukru nebolo treba. tento rok ju cukrit uz ani nenapadlo 🙂🙂🙂
moj bol plne kojeny a s prikrmami som zacala v pol roku, tak mas ca. narob si teraz - ak mas moznost domacu vyzivu, jablka, hrusky, slivky, nakombinujsi ako ches. zeleninu zamraz, uskladni, a na svokru prd. mas svoj rozum a je to tvoje babo 🙂
@nicoll212 no ešte cumeľ do medu, aby decko spokojne zaspalo, potom makového odvaru, aby neotravovalo. Svokre vysvetli, že ona si už svoje deti vychovala podľa svojho, teraz si chceš vychovávať a kŕmiť ty svoje dieťa podľa tvojho najlepšieho svedomia a vedomia a jej pekne poďakuj za snahu 😉
Nerozumiem dost dobre co tymto sledujes...vies ze to co ti navrhla je hlupost a nezmysel tak naco mas potrebu robit na verejnom fore zo svokry zaostalu hlupanu...ved tvoje dieta =tvoje pravidla, svokre oznam a urob po svojom, fakt nerozumiem ci ked tu x zien napise hanlivo o svokre budes mat lepsi pocit? 😒
určite nie 🙂