Mamicky, moj syncek mal 6 mesiacov, je plne dojceny. Zacala som dnes prvym prikrmom. Postupujem podla knihy “pekne papkaj”. Zacina sa v nej mrkvou, ktoru som naparila, pomixovala. Maly zjedol asi dve lyzicky. Netvaril sa velmi nadsene.
Varili ste kazdy den cerstvy prikrm?
Zvysok mrkvy som dojedla.
Je to v poriadku na zaciatok, lyzicka dve? Jasne, ze hned nezje celu davku, ale rada by som sa uistila, ze je to ok. Dakujem 🙃
@pribinak dakujem 🙂
každý deň čerstvé a lepšie len roztlačiť vidličkou
Zvýšiť príjem tekutín
Pozor mrkva zapeká
Ano v poriadku moja nechcela napr mrkvu ale zemiak. Ano akudy nec cerstve ma 14 mes a ohroate mala iba asi dva krat
Jasne, na zaciatok staci. Len jedna mala rada. Mrkva zvykne zapekať. Aj zemiak a ostatne sacharidy.
@luciaruz a cim by ste zacali? Tekvica napriklad?
Tekvica je sladka, takze ta sa dava az neskor (potom uz velmi zemiak a pod. nemusiq chciet), zacina sa standardne zemiak, mrkva, brokolica, karfiol, cuketa, batat, tekvica...
Ja som si nacistila, nakrajala na kocky a zamrazila, potom som par kociek vytiahla, hodila do Aventu a dala spravit, kazdy den cerstvy
Každý deň čerstvý. Každé dieťa je iné, niektoré bude 2 lyžičky jesť celý mesiac, iné ti už na druhý deň zje pol príkrmu (môj nenažranec do konca týždňa zjedol kľudne celé 😂).
Mrkva zapeká, brokolica karfiol môže nafúknuť.
Ale ja som začala mrkvou a tak brokolicu, a bez problémov, tiež som išla viac menej podľa pekne papkaj.
Áno, začiatky sú doslova o ochutnávaní. Máloktoré dieťa zje na 1x celu dávku.
Ja som varila čerstvé, veď je to jedna mrkva, jeden zemiak či kúsok cukety. Uvarene raz-dva