Prvé príkrmy pre skoro 6-mesačné dieťa

ls56
9. jún 2022

Ahojte, moja malá baculka ma o chvíľku 6 mesiacov a váži 9,3 kg🙈😀 je plne dojčená a pomaličky začneme s príkrmami. To už viem priblížne ako,čo a kedy dávať. Otazka je ale: kedy ste potom bábätkam zaviedli ovocie na olovrang,večeru a raňajky? Ako dlho jej môžem davať len pevnú stravu na obed? Ide o to že nadštandardne prosperuje aj s materského mlieka, tak je nutné zavádzať jej tak skoro iné chody? Ďakujem

pribinak
9. jún 2022

@ls56 uvidis ako jej bude chutiť, začneš dávať obed a uvidis ako to pôjde, či bude len olizovať lyzicku, alebo jej tak bude chutiť že zje aj teba

Potom o pár dni môžeš vyskúšať desiatu - ovocie

To je fajn, že prosperuje z mlieka, ale treba ak nove chute, vitamíny, učiť sa prehĺtať iné ako mlieko, ….

simona1306
9. jún 2022

ja by som tuhou stravou zacala, babatko si musi zvyknut na nove chute. Zo zaciatku by som desiatu ani olovrant neriesila. Moja mala tiez super prosperuje, vcera mala 5 mesiacov a 9kg iba s dojcenia, no zeleninu som jej davala uz od 4 mesiaca, par lyziciek nech si zvykne na chut. Presiel mesiac a viac ako 50g prikrmu nezje, zatne sa, zavrie pusinu a konec. Chce to cas. Ale samozrejme zavisi aj od babatka, mojej chuti , prikrmy nevypluva ale pekne papa, no vravim potom sa zatne a uz chce iba mlieko. Treba skusit a potom sa uvidi, mozno mala bude velka jedacka a za mesiac zavediete tri tuhe jedla denne 🙂 Drzim palce 🙂

nikpa
9. jún 2022

@ls56 môže dobre priberať iba z materského mlieka ale z hľadiska kompletnej výživy to už dlho stačiť nebude. Môže mať veľa kíl ale to neznamená, že jej nebudú chýbať určité vitamíny. Takže prikrmovat treba aj keď sa ti zdá, že prospruje zatiaľ dobre. Zo začiatku to možno bude boj ale chce to len čas 🙂 Ovocie sa zavádza medzi poslednými lebo je sladké a dieťa by si malo najprv zvyknúť na iné chute aby ich neodmietalo.

julinka65
9. jún 2022

kludne ked zaradis dalsie pevne jedlo aj o mesiac sa nic nestane 🙂

nairia
9. jún 2022

zacina sa obedom, uvidis ako to pojde. ja malu prikrmujem uz 2mesiac a tiez mi viac ako tych 40-50g nezje, ale ona celkovo nie je velky jedak. s dalsim chodom som zacala po mesiaci (desiata- ovocie) a buduci tyzden chcem ist na veceru- nemliecnu kasu.
tiez mi zatial vsetko pekne papa, ale dava si po troskach a nezje toho na posedenie vela, takze uvidis, hlavne nestresovat, do roka maju deti hlavne ochutnavat, zoznamovat sa s jedlom, novymi chutami a inou ako tekutou stravou.
ja som prvy mesiac mixovala, potom som postupne vzdy jednu surovinu mixla menej, nech ma trosku kusky.

mimi16
9. jún 2022

@ls56 naša malá začala papať prikrmy od štyroch mesiacov a to isté aj staršie deti. Pomaly postupne a všetko s mierou.

mareri
23. jún 2022

s prikrmami som začala od 4 . mesiaca a vačšinou som kupovala hotove bio jedlo od sunaru