Ako pripravujete prve prikrmy vedel by mi niekto napisat postup co a ako cibnapriklad mozem varit spolu zemiak a mrkvu v jednej vode ci nie? Moze pouzit z toho tu vodu ked ma skrob ...dakujem za info
@lydiasabolova dakujem kraaasne 🙂
@alex5896 rada 🙂
@lydiasabolova a este co sa tyka vody a cajiku? Kedy za papanim ponuknut? Ci to je este skoro ☺️
Tekutiny urcite ponukat so zacatim prikrmov, lebo by sa dietatko zapchavalo 🙂 🙂 ohladom toho ze kedy velmi neporadim, teraz akurat co mam 10mesacne, tak az v poslednej dobe mi zacalo lepsie pit, predtym bieda, skoro nic nevypil.. a ak uz, tak voda musela byt zohriata 😀 najstarsi mal rad vyvarenu vodu z jablka, ktore mal ako prikrm, stredny doteraz skoro vobec nepije 😀 ale co sami osvedcilo, tak skor vypiju deti cokolvek, ked su nervozne, unavene, rozospate, cize ja vacsinou hned po spankoch davam pit.. a trochu sladim caj od 9mesiaca..nie som na to hrda, velmi som chcela deti ucit len na vodu a nesladene, ale nepodarilo sa mi.. takze toto je uz na tebe
@lydiasabolova dakujem krasne 🙂
@alex5896 nie je zač 🙂 keby čokoľvek, tak kľudne ešte napíš, ja to mám všetko čerstvo v pamäti :-Đ najstarší má 3r3m, stredný skoro 2r a najmenšie 10m 😀 😀
@alex5896 ja som postupovala takto..poznamka na uvod: vzdy som 3 dni po sebe skusala novu potravinu
zacinala som obedom - (vidlickou pucena) mrkva,dalsie dni zemiak,potom petrzlen,kalerab.. po vyskusani vsetkych tychto zakl.potravin som na obed robila ich mix,zemiak bol ako zaklad (sacharidova zlozka na energiu)..a ano,varila som vsetko v jednej vode
ku mixu na obed nasledovalo pripojenie desiaty alebo olovrantu (podla spanku dietatka) ak je sezona, uvarene a popucene jablko,potom hruska..mimo sezony jablkova vyziva bez cukru
potom prichadzaju na rad ranajky - dat zuzlat rozok,chlieb,kaiserku,pletenku (biele nesladke pecivo)..zuzlanie peciva sme mali do cca 8 mesiaca,az ked som pridala maslo a bol aspon jeden zub,tak az potom som zacala krmit
dalej sa pridava vecera - odporucam zacat instantnou ryzovou kasou
nasleduje desiata/olovrant - cisty biely jogurt
a po vytvoreni tohto stravovacieho navyku sa uz len obohacuje jedalnicek.. maslo,krupicna kasa,acidko,tvaroh
zeler,karfiol,brokolica,spenat
masko kuracie
v sezone broskyne,marhule,slivky
vyziva s hruskami,vanilkou,broskynami
piskoty dlhe bez cukrovej posypky a ryzove nesolene chrumky
mozarella
vajicko
postupne trocha soli a korenia, rasca,majoran,petrzlen,neskor c.paprika
a tak no 🙂 kolko-tolko co sa mi teraz vybavilo 🙂