Ahojte dievčatá.. na koniku nie som síce nová, ale v tejto skupine áno, tak sorry prípadne za takú istú otázku. Mam nedojcene bábätko... má 4 mesiace + 3 týždne.
Prvý príkrm bola mrkva 4dni, druhý zemiak 4 dni, tretí tekvica 4 dni...
A teraz moja otázka, čo ďalej? Kamosky radia rôzne, jedna výlučne zeleninu, jedna radí ovocie, pediatricka káže zaradiť lepok... rada si precitam vase rady, dakujem
@evinkakub ovocie nakoniec lebo tam môže byť veľa alergénov....môžeš skúsiť zemiačik s mrkvičkou, zeleninovú polievočku, brokoličku so zemiačikom, batáty., karfiol... - najskôr sa pohraj s rôznymi druhmi zeleniny,s rôznymi kombináciami potom ide mäso....ryžu by som teraz nedávala predsa len sú to väčšie kúsky, záleží či jej zeleninku mixuješ alebo len pučíš s vidličkou.....a aj koľko už dávaš zeleninku ak len nejaké 2 týždne tak to je skoro...aby ti ju aj trošku požula a nedrhla sa s ńou...rovnako s mäsom...sú deti čo zjedia len mixované - čiže všetko sa im mixuje a deti čo jedia aj s hrudkami- ak popučíš s vidličkou a ostane hrudka už vedia že to treba požuť....
Ahoj ja som dávala najprv jednodruhovy príkrm, potom som dávala viacdruhovy zeleninový príkrm, nasledovalo zaradenie mäska,žĺtok, cestoviny a až po nejakom mesiaci, mesiaci a pol prišla na rad presnidavka.
@evinkakub my sme nezvycajne zacali jablkom, s tym si zvykol na lyzicku, potom postupne mrkvu, cuketu, tekvici, petrzlen, batat, karfiol, zemiak. Ak uz papkal mrkvu, dalsie mozes spravit mrkvu so zemiakom, potom zemiak s tekvicou atd. Uz nemusis robit jednodruhove, len pridavat postupne. S maskom sme zacali tak, ze som dala napr. pondelok+piatok+utorok+piatok - postupne som znizovala intervaly medzi masovymi dnami. S ryzou som cakala dost dlho, lebo obsahuje arzen, stale daval len raz az dvakrat do tyzdna.
Zaradila by som mäso. Ďalšie druhy zeleniny petržlen, kaleráb, špenát, brokolica.... Ovocie ako druhý prikrm dva týždne od zaradenia mäsa.