Ahojte začíname s prvými prikrmami a som trocha v rozpakoch pani doktorka nám kázala uvariť mladé mäso kúpili sme (teľacie Bio) a ze pridať aj nejakú zeleninku k tomu a postupne skúšať dávať.. No povedala ze najprv iba skúsiť roztlačit skúsiť dat a keď to nebude chcieť tak pomixovat co myslite vy? Mate skúsenosť ďakujem. Mala bude mať zachviľu polroka o týždeň a je kojena
Začať len samostatne zeleninou - jeden druh. Ja som začínala uvareným zemiakom a pridala pár kvapiek oleja. Potom mrkva - pozor, tá zvykne zapekať. Mäso som prvé dávala králičie, až keď už mala zavedené viac druhov zeleniny.
Stačí roztlačiť vidličkou - nemixovať.
Nezabudni začať dávať aj viac tekutín / mimo mlieka/
Postupne sme to sli... Prvy mesiac zelenina, ovocie,potom pridavat maso, obilniny,.. 3 dni 1 druh skusat ( kvoli moznym reakciám/alergiam), potom zase iny druh, neskor kombinovat... Nemate sa kam ponahlat. Na nete majdes info vela
Myslime si to, ze pri zavadzani prikrmov sa neriadime pani doktorkou, ale ludmi, co sa tomu rozumeju (co bohuzial pediatri vacsinou nie su, aj ked si to myslia).
Mi sme začínala zemiak a mrkva a potom všetko ostatne
Uvarila popucila a papal
A doteraz tak nemusí mat insie zeleninu všetku zje
@lisacka1 začala by som so zeleninou a neskôr s mäsom..najprv zemiačiky skúsiť ponúknuť..každá potravina by sa mala dávať 3 dní kôli zisteniu prípadnej alergie..potom mrkvičku...a mäsko no neskôr by som dávala teda ja osobne,🙂