ahojte baby chcela som sa opýtat od pondelka sa chystam prikrmovať maleho bude mat 4 mesiace... môžem urobiť aj tak ž ena obed mu dam mrkvicku par lyziciek a na večeru kasicku cez flasu? mam kasicku od hami ..
@evittam ja viem z eto zalezi odomna ale zas chcem radu kedze prvykrat prikmujem a nechcem aby ho potom bolelo brusko a chela osm vediet či moze hned prvy den aj aj 🙂 radšej sa chcem poradit
@karinbirosova2 No ci ho bude boliet brusko ti tu naozaj nikto neporadi.😉
Na to budes musiet prist sama. A nie som teda ziadna supermatka a ani nic podobne ale ja som prikrmovala aj ako prvorodicka normalne bez nejakeho MK a rad od ostatnych. Vypocula som si akurat pediatricku.
Štyri mesiace je dost skoro, kludne mesiac počkaj, najmä ak sa bojíš, ze babo bude boliet brusko
Za mesiac bude organizmus dozretejsi
@pribinak ako s cim mam pockat?
Nie som nijaká biomatka, aby som teda hneď tak nebola označená, ale myslím si, že sa zbytočne ponahlas. Mrkvu by som rozhodne ešte nedávala. Kľudne začni ryžovou kašou od Hami, ak ju máš. Nech ju papá zopár dní a uvidíš, ako si zvykne.
@kvetulienka253 urobit ju tak do flase aby ju vypil a kolko cca na zaciatok by som mala dat?
Ach tieto zdrobnesliny, brrr.
Ja by som este nedavala ani mrkvu, ani kasu, toboz nie tie od Hami a podobne a to nie som ani eko, bio matka, len sa mi nepacilo zlozenie.
Tiez by som este ten mesiac pockala. Kvoli comu uz chces zacat s prikrmami? ked uz len tak oblyznut spicku lyzicky s kasickou napr. Ja som moju malu zacala prikrmovat az v 5 mesiaci a zacali sme zeleninkou,nie kasou...tak mi poradila nasa pediatricka...uvidis co sa bude tvojmu babu viac pacit,teda viac chutit 🙂
@karinbirosova2 predpokladam, ze nekojis a mala je na UM, preto tak skoro .... malo pribera? myslis, ze uz treba prikrmovat? odporucil pediater? ja by som pockala do ukonceneho 4 mesiaca ...
na zaciatok stacijeden prikrm denne, aj to ozaj len par lyziciek. volila by som zeleninu.
ja som na veceru do flase kasu nikdy nedavala anis a maly na to nenaucil ... na veceru mu vzdy stacilo mlieko. resp pred spankom .... kojila som a zacinala s prikrmami od ukonceneho 6ho.
Určite by som počkala ešte mesiac a ako píšu dievčatá vyššie, začať s mrkvickou urobenou doma, kúpené príkrmy ešte určite nie.
@karinbirosova2 Nemiesaj! Mas zacat s jednym druhom potraviny,na zaciatku len par lyzic a sksuat 3dni,az nasledne dalsie.
Asi nedojcis,kedze ides prikrmovat uz ale neviem,preco si sa neobratila na pediatricku. Ta ti mala dat pokyny co a ako.
@karinbirosova2 no s prikrmovanim počkať, kym bude mat 5 mes.
Netreba sa zbytocne ponáhľať
obvykle se začíná zeleninou, jedním druhem na oběd a každé tři dny se k tomu přidá další druh zeleniny, abys mohla lépe odsledovat co dítěti nedělá dobře, příkrmy se podávají lžičkou, jestli se bojíš aby malého nebolelo břicho tak mu nedávej první den dva druhy příkrmu, začíná se jedním za den a až po čase se přidej druhý, kaše podávaná před spaním může dost zatížit žaludek, takže některým dětem to dost vadí, jiné to zvládnou, proto se příkrmy dávají nejdřív po mneším množství, abys viděla jestli dítěti něco nevadí, když vadit nebude tak dáš víc a častěji, prostě každé dítě je jiné a ty sama musíš najít a zjistit, co tomu tvému dělá nebo nedělá dobře, takže nikam nechvátej, něco si o příkrmech přečti a postupně a pomalu můžeš začít
@karinbirosova2 Včera som písala do blogu. Pozri si reportáž a urob si názor! Ja som sa držala zdravého sedliackeho rozumu a moje decká nevedia čo je lekár
@juhseverzapad kde to najdem?
@karinbirosova2 markíza - reflex. Reportáž o alergiách. Hovoria tam priamo lekári v čom robia mnohé matky chybu pri jedle.
@karinbirosova2 Mozes urobit ako len chces. Ci potrebujes povolenie od anonymnych zien na MK? A len sa tu znovu do seba pustia dojcomatky,bio matky a matky co to tak spravili😉.
Ja som tiez davala mojim detom kasu cez flasu-niekedy😉.