Ahojte. Chcem zaviesť už ovocie do prikrmu, ale vôbec neviem aké dať. Neviem kde kúpiť. Vy kupujete normálne v supermarkete? Lebo tie sa mi mic zdravé nezdajú a bio podľa mňa odtiaľ nebude bio. Máme jablká na záhrade ale ešte nie sú zrelé, možno slivky už budú. Mám dať slivky ako prvé? A poraďte prosím ako a kde ste vy kupovali ovocie.. Nie postriekane a napustené blbosťami.
normalne jablko z obchodu, umyjes, osupes, nastuhas, vobec nemas coho sa tam bat. Pripadne su trznice, ale aktualen co maju neviem z domaceho. Niektore jablka uz dozrievaju. My sme tada zacinali jablkom.. a potom uz asi vsetko okrem citrusov postupne a miesala som to tiez.
postrek sa robi aj v zahradach (v nasej lokalite uz VSETCI, do jedneho) aj tie bio su striekane, inak by z tych stromov za chvilu nic nebolo... zalezi cim a kde a kedze ludia o tom nemaju sajnu, tak dostanu na otazku "striekane je to?" vzdy odpoved "nieee.. domace"... myslim, ze banany prechadzaju tym macanim v chemikaliach, opakovanym...
jasné, jedine sezónne, aby mu to ešte nespôsobilo nedajbože nejaké ťažkosti. takisto som začínala pri malom hruškami a jablkami, banánmi, chutilo, nemali sme problém s ovocím, tak som bola rada, že mi aspoň dačo pojedol 😀
Kupuj to, co teraz sezonne zreje - hrusky, jablka, nektarinky, broskyne, osup a zmixuj... banany kedykolvek tiez, len to kombinuj s jablckom... skus sa popytat lokalne v skupine, ci niekto nepredava ovocie z dvora, ale aj tam ti nikto nezaruci, ci to je-nie je striekane...