Prvé ochutnávanie

lara1128
5. máj 2016

Ahojte mamičky, kedy ste začali dávať ochutnávať svojim detičkám jedlo...nemám na mysli prvé príkrmy ale len ochutnávanie??

pribinak
5. máj 2016

Nerobila som to, mala som obavu, ze ak dam ochutnať s môjho ochuteného jedla, tak nebude chciet take neochutene jedlo. Sestra davala, vsak len rak za lyžičku a neter potom uz nechcela take tie detske papanicka

andreja13
5. máj 2016

@lara1128 na to treba ist pomaly. Pokial dieta ochutna ochutene jedlo, tak tiez som nazoru, ze uz nebude chciet take nesolene, neochutene ako sa malym detickam maju davat..

zuska2001
5. máj 2016

malý má 14 mesiacov a naše jedlo nikdy nemal - vždy varím osobitne. korenie, sol a cukor mu ešte netreba.

janickacrazy
5. máj 2016

@lara1128 moj prostredný syn normálne jedlo odmietal skoro do 3 rokov, stále bol len na tých detských naučený, až v školke sa odučil, ked videl iné deti, ja som mu aj ponúkala, ale márne, ale on bol celkovo slabý jedák, ja si tiež myslím, že určite do roka treba deťom variť osobitne, bez soli a bez cukru, ked raz ochutná dačo "lepšie" može byť potom problém

edn
5. máj 2016

moja mala ochutnavala v podstate od prvych prikrmov, lebo sa tomu nedalo vyhnut (robila strasne sceny, ked sme jej nedali), ale snazila som sa jej davat iba z takych pre nu vhodnejsich jedal.. a naozaj po troske..doteraz jej varim samostatne (ma 13 mesiacov), ale v podstate spapa najskor svoje - bez problemov a potom aj z nasho..ale neprestala mi odmietat to jej nesolene jedlo.. skor sa mi zda, ze jej chuti viac ako to nase..

edn
5. máj 2016

a prvej dcere som nedavala nic a doteraz nelubi nic, co som jej zabudla zaviest do jej jedalnicka.. ale asi to zalezi od dietata - ci si pyta od teba a aky je jedak 🙂

jatva
5. máj 2016

kludne davaj ochutnavat, ale nie vase jedlo. Daj jej do ruky jablcko, mrkvu, banan,... mozes kuknut metodu BLW.