Dobrý deň, začíname s prvými jedlami a ja mám dve otázky.
1. Ozaj len začíname a babo toho veľa nezje. Môžem dať uvarené do chladničky a na druhý deň ohriať?
2. Keďže je to úplne minimum zeleniny tak ma napadlo nasáčkovať si a zamraziť. Je okej variť zo zmrazenej zeleniny?
Ďakujem.
ja som uz uvarene zmixovane nadavkovala do malickych krabiciek (osvedcili sa mi tie male z aspikov a ruskeho vajca z Lidlu) - rozne kombinacie zeleniny, zamrazila a v priebehu nasledujucich par dni postupne vzni rozmrazila v kastroliku a ohriala.
Ja som mrazila (hotove rozmixovane) v takej forme na lad, najprv male kocky a potom vacsiu formu na vacsie kocky a vzdy odobrala kolko mala zjest.
Jasné, že je to okej. Však si to treba uľahčiť. Aj keď z mrazničky, stále je to domáca vára 🙂
Ja som takto robila asi do roka. Mala som očistenú a nakrájanú zeleninu (okrem batatu a zemiaku, tie sa nemrazia) v mrazničke a keď som robila prikrm, len som pridala kocky zeleniny.
Ešte veľa žien rádio to (to by som skúsila pri druhom dieťati), uvariť napr mrkvu, rozmixovat a dat do silikónových foriem na ľad. Potom už len tu kocku zohrejes a máš. Môžeš si takto mixovať napr mrkva + cuketa alebo tak..
ja som si tak robila zasobu domacej zeleniny na prikrmy, ze som si ju mrazila a vzdy odobrala, co potrebujem